Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Sterowanie
board.issonline.pl > Pro Evolution Soccer: Forum Dyskusyjne > Archiwum > Pro Evolution Soccer 2009
foamy
wiele osób ma problemy z nowym systemem sterowania, więc może taki ogólny topic?
wiem, że jest to opisane w 'command list', ale jakoś nie bardzo rozumiem, zresztą gdyby był udostępniony trening można by lepiej obadać sprawę

no właśnie, czy ktoś rozgryzł sterowanie?
który przycisk (na gamepadzie) trzeba trzymać? chyba RB albo RT
niektórzy zawodnicy nie wykonują ruletki, jest to związane z umiejętnościami piłkarza czy raczej złym użyciem gałki?
nie pamiętam jak ten trik sie nazywał, ale jak zatrzymać piłkarza, cofnąć sie i wypuścić piłke obok przeciwnika? (jak zatrzymać to wiem, nie zawsze wychodzi ta druga część, że nie wspomnę o oklepaniu zawodnika tongue.gif)

2pac
Grałeś ty wogóle w PES'a jakiegokolwiek tongue.gif Sterowanie w 2009 jest w 99% takie samo jak w 2008...
falcon87pl
Zagralem meczyk a pozniej mi sie lampka zapalila... przeciez mialo byc inne sterowanie o_0 ale skoro nie trzeba recznie zmieniac zawodnika do ktorego sie podaje to tez ok. Chociaz taki system podan moze zwieksza mozliwosc wychodzenia na pozycje... Ale skoro tak jest w demie to chyba pozostanie tak w wersji finalnej.
Morrison
zauważyłem tyle że nie który zwody wykonuje się strzałkami xD
grzesio1712
Wszystkie triki wykonuje sie strzałkami Flip Flap, flip flap w drugą stronę, ruletka, drag back i ten z 25 sekundy filmiku http://www.youtube.com/watch?v=7Q_5ds3ttQM
Jeśli są jeszcze jakieś inne to napiszcie coś
foamy
CYTAT(2pac @ Oct 3 2008, 20:56) *
Grałeś ty wogóle w PES'a jakiegokolwiek tongue.gif Sterowanie w 2009 jest w 99% takie samo jak w 2008...

ta, ale chyba kilka rzeczy sie zmieniło
wcześniej nie było problemu, aby wypuścić piłkę a teraz zawodnik cofa i skręca (nie na ukos tylko pionowo sleep.gif)
ruletke też nie wszyscy zawodnicy wykonują...

może kwestia opanowania,
od PESa8 mam przerwe ok 1-2mc tongue.gif

//ok, co do cofania sie z piłką to nie trzeba nic wciskać, lewa gałka szybko lewo lub prawo
nadal jednak nie wszyscy chcą wykonywać ruletke
tomky
Czy jest lub będzie w wersji pełnej możliwośc ustawienia sterowania ta samo jak w PES6 x-podawka trójkąt-wysunięcie itd...?
foamy
no możesz ustawić w settings... jeśli dobrze rozumiem tongue.gif podawanie sie nie zmieniło X podajesz, trójkąt na dobieg itd.
tomky
no pewnie że zmieniam ale to nic nie daje ;-((
golex
Mam pytanie, jak wykonac precyzyjny strzał jak jestem sam na sam z bramkarzem??
foamy
hm, (xbox)X lub ps'owy [] + R2, to jest kontrolowany strzał, słabszy ale celniejszy
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.