donaspl
Oct 16 2008, 13:28
Witam, mam oryginalą grę i zaresjestrowałem ją na stronie konami i mam już ID GAME i ID KONAMI. W grze gdy chcę się zalogować to trzeba podać game id i wpisuję na 100% dobre dane a mimo to wyświetla się błąd że game id albo hasło jest złe.Ktoś się orietuję czemu tak jest ??<br>
alex10
Oct 16 2008, 13:37
QUOTE(donaspl @ Oct 16 2008, 14:32)

Witam, mam oryginalą grę i zaresjestrowałem ją na stronie konami i mam już ID GAME i ID KONAMI. W grze gdy chcę się zalogować to trzeba podać game id i wpisuję na 100% dobre dane a mimo to wyświetla się błąd że game id albo hasło jest złe.Ktoś się orietuję czemu tak jest ??<br>
zaraz ja sprobuje sie zarejestrowac zobacze co da sie zrobic moze pozniej zraagmy online
crash5
Oct 16 2008, 13:40
A czy online na PS3 trzeba rejestrować? Czy nie? Jest ktoś zorientowany jak wygląda sprawa online na PS3?
Kettger
Oct 16 2008, 13:53
Może jeszcze nie odpalili serwerów?
Nom widocznie nie odpalili; z tego co się orientuję servy mają ruszyć jutro;
donaspl
Oct 16 2008, 14:02
No własnie też tak myslałem na początku ale jak się teraz włącza online to jest napisane że serwery już ruszyły.
alex10
Oct 16 2008, 14:14
ja juz grałem online wszystko zrobiłem tak jak pisało w instukcji obsługi moze ktos meczy k ??
Kettger
Oct 16 2008, 14:17
Ja mogę zagrać za godzinkę, jak dostanę grę. ;P
alex10
Oct 16 2008, 14:21
ok to napisz cos moje gg 1569711 w ogle jak ktos by chcial grac niech pisze pzdr
Sin3-16
Oct 16 2008, 14:21
Mam ten sam problem

na stronie
https://id.konami.net pisze "Confirmation of receipt of e-mail cannot be used." czyli zlewka nie wyslą maila..? wtf :/
donaspl
Oct 16 2008, 14:22
A dostałes jakis mail aktywujący ?? Bo ja dostałem tylko z danymi a nie zaden potwierdzajacy i moze musze czekac na potwierdzajacy ?
radekPL
jak ktos gral to niech sie podzieli czy jest problem z lagami ??
Slitton
poprosze o wrazenia z gry online (czy wystepuja lagi, jakie jest polaczenie, jak sie gra itd)
acha. mozna kupic pes juz w saturnie ?
alex10
Oct 16 2008, 14:25
narazie nie mogłem dokonczyc meczu z przeciwnikiami bo traca połaczenie jezeli sie swieci zilony albo zólty kolor inkony stanu trnsmisji to idze pograc tzn bez lagow , na zeden kod nie czekałem od razu gdy sie zarejestrowałem mozgłem grac
Sin3-16
Oct 16 2008, 14:30
QUOTE(donaspl @ Oct 16 2008, 14:26)

A dostałes jakis mail aktywujący ?? Bo ja dostałem tylko z danymi a nie zaden potwierdzajacy i moze musze czekac na potwierdzajacy ?
nie mam żadnego maila od konami :/ pisze ze w razie takiej sytuacji zalogowac się w serwisie konamiid i kliknąc resend email ale zamiats tego mam - Confirmation of receipt of e-mail cannot be used :/
To była kwestia czasu..maila i tak nie dostałem ale juz moge się logowac :]
donaspl
Oct 16 2008, 14:58
Ja tez mogę sie juz zalogować. Rozegrałem dwa mecze i tak :
1. Do 60min bez lagów potem przerwało polączenie
2. Minimalne lagi ale też rozłączyło po jakiś 70 min.
radekPL
Oct 16 2008, 15:01
oby nie bylo problemow tak nam dopomoz panie boze:D
alex10
Oct 16 2008, 15:20
donaspl daj jakies namiary na siebie to pogramy
Druteron
Oct 16 2008, 15:20
No właśnie jak już kilka osób zagra po necie, to niech napiszą czy nie było żadnych problemów etc. ;]
Sin3-16
Oct 16 2008, 15:28
QUOTE(Druteron @ Oct 16 2008, 15:24)

No właśnie jak już kilka osób zagra po necie, to niech napiszą czy nie było żadnych problemów etc. ;]
Grałem wlaśnie z jakimś hiszpanem pierwsze GranDerby frendly żeby sprawdzić połaczenie etc. lagi-dało się lajtowo grać ( znaczek połączenia - złe ) przeciwnik słabysłaby 3-1 :]
Sprytnie konami zrobiło doczytywanie danych w przerwach w grze co minimalizuje lagi nawet przy slabym polączeniu. Widac że tryb online będzie ok :]
donaspl
Oct 16 2008, 16:08
napisz na gg to sie zgadamy na meczyk

gg 1067463
Jako, ze jestem nowy na tym forum chcialbym sie przywitac

No wiec witam was.
Online wypada calkiem niezle. Niestety jeszcze nie trafilem na kogos z zielona lub nawet zolta lampka.
Jak ktos chce zagrac pisac na gg: 9195016.
PS. Prowadzilem z jakims kolesiem 1:0, a tu nagle ciach i goscia rozlaczylo. Mecz zostal przerwany, a mi "zanotowano" porazke.
Dawidi
Oct 16 2008, 21:01
Ja mam taki problem, że mnie wywala zaraz za pokojem. Nawet nie dochodzę do wyboru drużyny. Pisze "connection lost, match is canceling". A połączenie mam dobre. 20ms dostępu do wp.pl, a w pokoju miga mi lampka między zielonym a czerwonym tak szybko. Może ktoś pomóc? Wyłączyłem wszystkie firewalle. Pomocy
simian raticus
Oct 17 2008, 00:53
Mogę grać mecze tylko z losowymi przeciwnikami w QUICK MATCH ;/ Jeżeli założe pokój to nikt nie może do mnie wejść (po kilku milisekundach go wyrzuca), ani ja nie mogę się wbić do nikogo na meczyk do jego pokoju ;/ Coż to za problem jest?
MakssPl
Oct 17 2008, 08:07
Trzeba jeszcze poczekać, muszą zoptymalizować wszystkie ustawienia online, tak jak to było rok temu... tak mi się wydaję przynajmniej, wtedy też przed wyjściem patchy rozłączało...
Mój problem jest taki:
Mam łącze 2 megowe i w trakcie gry świeci mi się zielone kółeczko, co chyba znaczy, że jakość mojego łącza jest dobra. Problem jest taki, że w trakcie moich stałych fragmentów gry znika obraz by po chwili ponowonie się pojawić i... tak jakby zaległe klatki są pokazywane w tempie mocno przyśpieszonym (jakby ktoś przewijał). Efekt jest taki, że ani karnego, ani wolnego nie wykonam jak należy. Czasami też w takich momentach zawodnik rozgrywająy piłkę kiksuje (ale nie wiem jak, bo nie widzę) i kiedy powraca obraz widzę, że piłka nie została rozegrana jak należy - stoi obok zawodnika (tak jakby była tylko dotknięta czubkiem buta). Na samego zawodnika w takiej sytuacji ciężko złapać fokus. Ktoś wie, jaki może być powód takiego zachowania gry?
Dodam, że stałe fragmenty gry oponentów u mnie wyglądają ok - nie wiem, jak to widzą przeciwnicy
donaspl
Oct 17 2008, 08:54
To samo mam że do żadnego pokoju wejść nie mogę i tylko szybki mecz można grać

Ale i tak się fajnie gra
marcin201086
Oct 17 2008, 10:42
Witam jestem tu nowy wiec mam pytanie

mam orginalnego PES 2009 i nie mam pojecia jak zarejestrowac sie zeby zagrac przez siec
dissident
Oct 17 2008, 11:33
a jak wogole wyglada sam tryb online jesli chodzi o pokoje, komunikacje etc? jak w pes 2008 czy wrocili do pes 6?
courteneycox
Oct 17 2008, 16:41
A ja mam kolejna nowosc podczas proby zalogowania: "Residual connection (problem) data exisits. Please connect later". I tak w kolko, a bylo OK... poza tym problemem z klawa... Chyba najgorzej wydana kasa odnosnie gier w moim dosc dlugim zyciu, to jest parodia, ze przy jednym egzemplarzu jest w pizdu bledow (i jeszcze troche).
domino23
Oct 17 2008, 16:48
QUOTE(courteneycox @ Oct 17 2008, 17:45)

A ja mam kolejna nowosc podczas proby zalogowania: "Residual connection (problem) data exisits. Please connect later". I tak w kolko, a bylo OK... poza tym problemem z klawa... Chyba najgorzej wydana kasa odnosnie gier w moim dosc dlugim zyciu, to jest parodia, ze przy jednym egzemplarzu jest w pizdu bledow (i jeszcze troche).
Mam taki sam komunikat

....zdazylem kilka godzin temu zagrac jeden mecz a teraz nie moge sie juz polaczyc.
Randone
Oct 17 2008, 16:52
hehe
Wlasnie chicialem napisac o kolejnym bugu, ale mnie ubiegliscie.
Mam to samo wrrrr...
no tez mam ten problem;/ a juz prawie zaczynalem remisowac:D w meczach:P
Zgieru
Oct 17 2008, 17:36
CYTAT(Dawidi @ Oct 16 2008, 22:05)

Ja mam taki problem, że mnie wywala zaraz za pokojem. Nawet nie dochodzę do wyboru drużyny. Pisze "connection lost, match is canceling". A połączenie mam dobre. 20ms dostępu do wp.pl,
a w pokoju miga mi lampka między zielonym a czerwonym tak szybko. Może ktoś pomóc? Wyłączyłem wszystkie firewalle. Pomocy

Kurde mam taki sam problem.....A łącze mam 10 mb chello....Nie wiem wogóle czemu...:/ Może ktoś zna odpowiedz? Czasem sie wbije do meczu ale calej polowy nie udalo mi sie jeszcze dograc :/ Wywala mnie zawsze...Np znajde przeciwnika z zieloną lampką to jemu w pokoju i potem podczas gry miga np z zielonej na żółtą a mi wlasnie tak energicznie z zielonej ne czerwoną :/
CYTAT(courteneycox @ Oct 17 2008, 17:45)

Dokładnie mam to samo :/ Wczesniej chodzilo ok ale odłączyłem net od routera bo pomyślałem ze moze w nim tkwi problem i chcialem zobaczyc i teraz mam ten wlasnie komunikat nonstop, nie wiem o co tu chodzi :/
residual connection data exists.Please try to connect again later - co to kórwa ma znaczyć ??ja chce grać ! jestem uzależniony od pes'a i zle wpływa na moje samopoczucie brak gry !!! więc niech ktoś to wyjaśni najlepiej zaraz

aha jeszcze coś zalogwałem sie wczoraj bo przeżuciłem sie z ps2 na PC dla tej edycji podobno miała być lepiej dopracowana ON - LINE mnie najwięcej interesuje zagrałem kilka meczy (w 1 lagi bo na czerwonej,a pózniej bło zielono-żółta był super wygrałem gran derby Realem

) a potem jakby ktoś w ryj mi przyjebał odrazu ten napis i huj bombki strzelił on-lina nie będzie????????????????????????jak już bedzie ok to zapraszam na meczyk RAUL_7 gg 11558547

)))))))))) :-O
radekPL
Oct 17 2008, 18:10
serwery chyba leza... moze za godzine beda dobre i lagow juz nie bedzie...
demondexter
Oct 17 2008, 21:44
Mam pytanie.. online mi dobrze chodził aż tu wieczorem chce sie zalogowac a tu wyskakuje cos takiego : "an errors has occured" WTF ? o co biega ? Pomocy prosze
Tomi84
Oct 17 2008, 22:07
QUOTE(demondexter @ Oct 17 2008, 22:48)

Mam pytanie.. online mi dobrze chodził aż tu wieczorem chce sie zalogowac a tu wyskakuje cos takiego : "an errors has occured" WTF ? o co biega ? Pomocy prosze
poczytaj wątek o online na tym samym forum to będziesz wiedział dlaczego.
donaspl
Oct 17 2008, 22:07
CZytaj co tam pisze jak chcesz sie zalogować. SERWErY SA WYLACZONE bo mają jakieś problemy.
...coś bym na temat dzisiejszego grania na on-line powiedział............ ale mam za dużo %ostrzeżeń.... więc powiem wszystkim dobranoc ! miłego grania w lige mistrzów lub legends lub coś tam jeszcze ...(sam jeszcze pare meczy zagram) i mam nadzieje ze jutro będzie lepiej z tymi serwerami!!!!!!
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.