Theo Lee
Oct 30 2009, 08:29
Mam takie pytanie, czy ktoś wie jak mógłbym zaimportować swoją twarz do gry? Wykonałem sobie plik bin i nie wiem jak odszukać numeru mojego gościa z trybu BaL. Gdyby to był zwykły zawodnik wystarczyłoby wkleić twrzyczkę do kitservera i przypisać jej numer zawodnika. Czy da się tutaj znależć taki numer albo czy jest jakiś inny sposób na wgranie swojej twarzy do rozgrywki BaL??
Cooltys
Oct 30 2009, 10:14
Przecież masz edytor specjalnie do tego trybu stworzony przez konami : ) Importujesz sobie zdjęcie, ladnie wkoponowujesz w twarz i już. Jeżeli już grasz to masz w apperance settings -> head -> scan Czy coś takiego : )
Ale jeżeli gościu sobie zrobił sam w Oedicie załóżmy, to wiadomo że będzie wglądała 100 razy lepiej niż taka, wykonana w edytorze.
Theo Lee
Oct 30 2009, 14:56
Dokładnie, wymodelowałem swoją twarz w Oedicie i chciałbym ją zaimportować do PESa. Wiem, że jest edytor w grze gdzie można sobie walnąć skana na model twarzy, ale w taki sposób mam marne szanse na jakiekolwiek podobieństwo. Natomiast modelując twarz w Oedicie mogę prawie że idealnie odwzorować swoją twarz.
Proszę o jakiekolwiek podpowiedzi jak można to zrobić ( albo czy w ogóle się da). Wszelkie koncepcje mile widziane
Mastero000
Oct 30 2009, 20:00
A gdzie można tego Oedita ściągnąć, szukam już sporo czasu na necie i nie mogę znaleźć. A link do strony oedita wymaga hasła :/
co za glupoty opowiadasz, ja zrobilem jakos jerzego dudka i wyszlo swietnie
Nie skomentuje...
ShogunNH
Oct 31 2009, 11:14
Sam chętnie bym sobie zrobił twarz do BaL'a (w 09 zrobiłem w scanie) ale chciałbym byc bardziej podobny do siebie xD. Co do Oedita to jakiegoś ściągnąłem nie wiem w ogóle czy to jest to (PES/OEDIT 2010 converter ver. 1.0). Może jakbyś spróbował zapisać ten plik tak jak zapisuje sie scan z PES'a i go wczytac w grze albo wgrać swoją twarz jakiemuś piłkarzowi i spróbować jakoś inaczej to zapisać (oczywiście nie wiem czy w ogóle tak sie da ale to jedyne co mi przyszło do głowy)
PS. Czy tym właśnie Oeditem można zrobić twarze zawodnikom czy jest jakis inny program do tego
Mastero000
Oct 31 2009, 12:45
To co sciagnales to jest converter, zeby te stworzone juz w OEDICIE twarze wsadzic do PESA.
Natomiast ciagle nie mam pojecia gdzie tego Oedita znalezc... :/ Pomoze ktos?
Theo Lee
Oct 31 2009, 12:58
Po długich próbach znalezienia odpowiedniego pliku zaniechałem moich prób. Trudno. Pobawię się tymi skanami. Jakby ktoś jeszcze rozwiązał mój problem to piszcie.
CYTAT(Mastero000 @ Oct 31 2009, 12:49)

Natomiast ciagle nie mam pojecia gdzie tego Oedita znalezc... :/ Pomoze ktos?
Pewnie, że pomogę. Oto link do Oedita:
Oedit 0.1.2aDodam, że trzeba przy nim posiedzieć, żeby wymodelować podobną twarz. Powodzenia w tworzeniu.
Mastero000
Oct 31 2009, 13:04
Dzięki stary.
Spróbuj może poszukać na różnych forach, bo pamiętam, jak robiłem komentarz to znalazłem odpowiednie cyferki do plików żebym mógł dźwięki powstawiać.
A może zaimportuj model do gry i w czasie tworzenia zawodnika w BAL-u wybierz ten wlasnie model?
ShogunNH
Oct 31 2009, 13:13
Dzienks Theo

Jeszce dobrze by było jakbyś powiedział pokrótce jak tego używać to byłoby już świetnie
Mastero000
Oct 31 2009, 13:23
CYTAT
Dzienks Theo biggrin.gif Jeszce dobrze by było jakbyś powiedział pokrótce jak tego używać to byłoby już świetnie
Łap:
KOD
http://board.issonline.pl/index.php?showtopic=12384&hl=oedit
oraz
KOD
http://board.issonline.pl/index.php?showtopic=2753&hl=oedit
ShogunNH
Oct 31 2009, 15:15
Dzięki masteroo tylko mam jeden problem: nie mogę znaleźć miejsca gdzie są te twarze piłkarzy :/
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.