Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Problem Z Oedit
board.issonline.pl > Edit Mode: Pro Evolution Soccer 6 > Face Edit > Początkujący.
WMM
Śćiągnołem sobie OEdit converter 3.0 i gdy chce go włączyć nic sie nie dzieje. Klikam na OPTIONS potam OEDIT PATCH i na POC CONVERTER.EXE i nic. sad.gif

Prosze o pomoc rolleyes.gif
olivier
tam co ci pisze patch to masz mu pokazać oedit a nie pes converter.NARA
WMM
QUOTE(olivier @ Mar 31 2007, 21:23:31) [snapback]135059[/snapback]

tam co ci pisze patch to masz mu pokazać oedit a nie pes converter.NARA

Jakm naciskam OPTIONS potem OEDIT PATCH to pokazuje mi sie folder z plikami z Oedit i są tam tylko takie : pes-oeditconv.exe , poc build.exe , uninstaller.exe

I dalej niewiem co zrobić sad.gif
olivier
Włącz folder oedit i daj sobie normalnie oedit.exe.Przez ten Oedit path.
voytazz13
Oczywiscie pamietajac o tym ze pes oedit converter to nie jest to samo co program Oedit i musisz go odzielnie sciagnac
WMM
QUOTE(olivier @ Mar 31 2007, 23:07:12) [snapback]135076[/snapback]

Włącz folder oedit i daj sobie normalnie oedit.exe.Przez ten Oedit path.

Chodzi ci oto żebym sobie poprostu tu wpisał oedit.exe http://img485.imageshack.us/img485/4503/beztytuuwk9.png

QUOTE(voytazz13 @ Mar 31 2007, 23:13:59) [snapback]135077[/snapback]

Oczywiscie pamietajac o tym ze pes oedit converter to nie jest to samo co program Oedit i musisz go odzielnie sciagnac

A z kąd jakbyś mogł napisać smile.gif

KOCHAM WAS PANOWIE !!! WIELKIE , WIELKIE DZIĘKI ZA POMOC biggrin.gif wub.gif wub.gif
Damian.
www.google.pl =oEdit 2.0 scaignij sobie
WMM
Dzięki za pomoc . Już wszystko dziala idealnie. A myślalem że juz niema dobrtch ludzi na tym świecie

Jeszcze jedno pytanko . Jak robić włosy w OEdit ???
ryba
QUOTE(WMM @ Mar 31 2007, 14:40:10) [snapback]135083[/snapback]

Dzięki za pomoc . Już wszystko dziala idealnie. A myślalem że juz niema dobrtch ludzi na tym świecie
Jeszcze jedno pytanko . Jak robić włosy w OEdit ???

Texture robisz za pomoca photoshopa i marcomedia fireworksa,natomiast model wyciagasz z 0_text i do oedita(tak jak z modelem twarzy).
WMM
QUOTE(Ryba10 @ Apr 1 2007, 00:40:51) [snapback]135095[/snapback]

Texture robisz za pomoca photoshopa i marcomedia fireworksa,natomiast model wyciagasz z 0_text i do oedita(tak jak z modelem twarzy).

A mógłbym np. w oedit przerobić jakiś fryz odrazu z o_text bez używania photoshopa i marcomedia fireworksa ???
ryba
QUOTE(WMM @ Mar 31 2007, 16:22:23) [snapback]135103[/snapback]

A mógłbym np. w oedit przerobić jakiś fryz odrazu z o_text bez używania photoshopa i marcomedia fireworksa ???

Wtedy przerobilbys sam model wlosow.
WMM
QUOTE(Ryba10 @ Apr 1 2007, 01:25:02) [snapback]135105[/snapback]

Wtedy przerobilbys sam model wlosow.

Próbowałem otworzyć włosy w oedit i były one na twarzy dry.gif .
Czy tak powinno być ???
ryba
QUOTE(WMM @ Mar 31 2007, 16:27:48) [snapback]135106[/snapback]

Próbowałem otworzyć włosy w oedit i były one na twarzy dry.gif .
Czy tak powinno być ???

Wrzuciles texture wlosow na model twarzy,otworz model wlosow i na niego wrzuc texture.
WMM
QUOTE(Ryba10 @ Apr 1 2007, 01:30:56) [snapback]135109[/snapback]

Wrzuciles texture wlosow na model twarzy,otworz model wlosow i na niego wrzuc texture.

A gdziesz on jest prosze Ciebie?
don rxf
QUOTE(WMM @ Mar 31 2007, 16:33:30) [snapback]135110[/snapback]

A gdziesz on jest prosze Ciebie?

Wyciągasz model z GGS sa one od 4923 w dół wink.gif
pozdro
WMM
QUOTE(don rxf @ Apr 1 2007, 01:39:07) [snapback]135111[/snapback]

Wyciągasz model z GGS sa one od 4923 w dół wink.gif
pozdro

Chodziło mi raczej o to gdzie w oedit mozna ustawić żeby włosy były na głowie a nie na twarzy rolleyes.gif
Ale thx tez za tą cenną informacje biggrin.gif
WMM
W morde misia mam kolejny problem. Zrobilem juz tważ w oedit i wsawiłem ją do gry kitserverem .Gdy wszedłem do gry i chciałem zobaczyć tą twarz gra zawiesiła sie i zamkneła blink.gif

Co robić ??? sad.gif
olivier
Spruboj wgrać morde przez GGS.
olo
QUOTE(WMM @ Apr 1 2007, 02:51:23) [snapback]135318[/snapback]

W morde misia mam kolejny problem. Zrobilem juz tważ w oedit i wsawiłem ją do gry kitserverem .Gdy wszedłem do gry i chciałem zobaczyć tą twarz gra zawiesiła sie i zamkneła blink.gif

Co robić ??? sad.gif

zapewne zrobiles blad pry wpisywaniu mordy do mapki... zobacz czy wpis jest zakonczony na " albo pomyliles numer... sprawdz to
szolik
A jak wrzucałeś to w GGS to kliknąłeś na taki czarny kwadracik z prawej strony?? Tez miałem taki problem i to go rozwiązało.
WMM
Dobra już wszystko dziala. Poprostu w GGS nie nacisnąłem na bina i nie wybrałem export selected files to.
Ale ze mnie gapa rolleyes.gif

Ale ciągle niewiem jak robić te włosy w o edit . Co trzebga nacisnąć żeby w tym oedit zamiast modelu twarzy był model głowy sad.gif
WMM
Czy wam teą oedit sie troche tnie , czy to ja mam takiego słabego kompa??
Jak np. zaznaczam jedną krope i ją przesywam to po sakiś 2 sekundach widać gzie sie przesuneło. mad.gif dry.gif
WMM
Ma ktoś lub wie gdzie jest jakis tutek jak robić włosy w OEdit ???
WMM
Czy do robienia włosów w OEdit trzeba mieć jakąś inną wersje niż ten do robienia twarzy?? huh.gif
MAT92
Dajcie chłopakowi ostrzeżenie 4 post pod rząd :/
WMM
Hola hola . Gdyby ktos był tak uprzejmy i odpisał na pierwszy z tych czterech pod rząd tobym nie pisał następnych . Czy to takie trudne pytanie dla zawodowych facemakerów czy poprostu niechce wam sie odpisywać. A może ty MAT92 mi na to pytanie odpowiesz wtedy nie bedziesz sie miał już czego czepiać. dry.gif
ryba
Jak robic wlosy w oedit?Pytanie bez sensu:/Oedit sluzy do edytowania modeli wlosow i twarzy.
Jesli chcesz zrobic wlosy to wybiez np.numer bina 5078 zapisz texture,oraz BINa(tak jak z twarza).
Jak robic texture masz pokazane na tutku w dziale problemy z patchowaniem.
Pozniej dajesz bina wlosow do oedita wrzucasz na niego nowo zrobiona texture wlosow,przestawiasz kropki,mapujesz itd.
luke
QUOTE(WMM @ Apr 1 2007, 14:36:24) [snapback]135356[/snapback]

Dobra już wszystko dziala. Poprostu w GGS nie nacisnąłem na bina i nie wybrałem export selected files to.
Ale ze mnie gapa rolleyes.gif

Ale ciągle niewiem jak robić te włosy w o edit . Co trzebga nacisnąć żeby w tym oedit zamiast modelu twarzy był model głowy sad.gif

W ggsie wyjmujesz bina włosów (czyli całej głowy), a nie twarzy. W Pes/oedit converterze dajesz open i wskazujesz miejsce bina włosów.

QUOTE(WMM @ Apr 1 2007, 17:26:08) [snapback]135403[/snapback]

Czy wam teą oedit sie troche tnie , czy to ja mam takiego słabego kompa??
Jak np. zaznaczam jedną krope i ją przesywam to po sakiś 2 sekundach widać gzie sie przesuneło. mad.gif dry.gif

Wina kompa, a raczej lub jego zaśmiecenia lub uruchomienia zbyt wielu aplikacji naraz. Też tak mam jak włącze Pesa, countera, gg, muze, photoshopa, przegladarke i pare innych aplikacji.

QUOTE(WMM @ Apr 1 2007, 18:44:25) [snapback]135429[/snapback]

Ma ktoś lub wie gdzie jest jakis tutek jak robić włosy w OEdit ???

Z tego co mi wiadomo do robienia włosków tutka z OEdita nie ma (ale w czym tutaj ma być problem to nie wiem, że Ci potrzebny tutorial)

QUOTE(WMM @ Apr 3 2007, 18:42:47) [snapback]135841[/snapback]

Czy do robienia włosów w OEdit trzeba mieć jakąś inną wersje niż ten do robienia twarzy?? huh.gif

Nie.

QUOTE(WMM @ Apr 3 2007, 18:52:57) [snapback]135847[/snapback]

Hola hola . Gdyby ktos był tak uprzejmy i odpisał na pierwszy z tych czterech pod rząd tobym nie pisał następnych . Czy to takie trudne pytanie dla zawodowych facemakerów czy poprostu niechce wam sie odpisywać. A może ty MAT92 mi na to pytanie odpowiesz wtedy nie bedziesz sie miał już czego czepiać. dry.gif

Ja jestem na tyle uprzejmy, że odpisuje, jednak następnym razem używaj funkcji Edytuj, bo % za takie coś się dostaje.
WMM
I dziękuje panu bardzo. A apropopo bezsensownego pytnia to pewnie ty tez na samym początku robienia twarzu nie wiedziałeś dokładnie jak sie wszystko robi. Wielkie dzięki dobry człowieku biggrin.gif

SERDECZNIE PROSZE PANA KTÓRY SIE TYM ZAJMUJE O ZAMKNIĘCIE TEGO TEMATU.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.