Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Przyspiesz Swoj Internet O 20%
board.issonline.pl > Inne > W przerwie meczu ;-)
Cesc
Klikamy Start >> Uruchom. Wpisujemy gpedit.msc.
Przechodzimy do folderu: Konfiguracja komputera >> Szablony administracyjne >> Sieć >> Harmonogram pakietów QoS. Klikamy na Ogranicz rezerwowaną przepustowość następnie ustawiamy opcje na Włączone i u dołu ustawiamy limit przepustowości na 0%, klikamy Zastosuj i restartujemy kompa.

Teraz przyszedł czas wytłumaczyć co właśnie zrobiliśmy. Ustawienie to sprawia że Internet wolniejszy jest o 20% dzieje to się dlatego że te ustawienie pomaga pewnym programom których jest diabelnie mało. Wielu moich kolegów mówiła że Internet śmiga im teraz prawi dwa razy szybciej inni że mała różnica dużo zależy od karty sieciowej. W niektórych kartach te ustawienie jest zapisane na stałe i mimo wszystko już go nie zmienisz ale takich kart jest bardzo mało.
No i musze jeszcze napisać że to dział tylko na Windows XP Professional lub Windows Serwer 2003. W home edition w ogóle nie ma polecenia gpedit.

A na koniec dam jeszcze wytłumaczenie samego windowsa:

Określa procent przepustowości połączenia, jaki system może zarezerwować. Ta wartość ogranicza skumulowaną rezerwację przepustowości dla wszystkich programów uruchomionych w systemie.

Domyślnie Harmonogram pakietów ogranicza system do 20 procent przepustowości połączenia, ale tego ustawienia można użyć w celu zastąpienia wartości domyślnej.

Jeśli to ustawienie zostanie włączone, można użyć pola Limit przepustowości, aby dostosować wielkość przepustowości, jaką system może zarezerwować.

Jeśli to ustawienie zostanie wyłączone lub pozostanie nieskonfigurowane, system używa wartości domyślnej, 20 procent przepustowości połączenia.

Ważne: jeśli limit przepustowości dla określonej karty sieciowej jest podany w rejestrze, to ustawienie jest ignorowane podczas konfigurowania tej karty sieciowej.

Piszczie czy wam pomogło ,albo nie pomogło PozDrRo
zembi
Muszę przyznać, że zauważyłem znaczącą zmianę. Wcześniej średnia prędkość wynosiła 320 kb/s, a obecnie dochodzi nawet do 580 kb/s. rolleyes.gif rolleyes.gif rolleyes.gif
Mi tam nie pomogło, ale sprawdzę jeszcze jak lecą mecze przez internet smile.gif
czarek
Nie wiem czy znacie ale podaję.

Oto przepis na przyspieszanie otwierania się stron w przeglądarce FIREFOX

"Używasz Firefoxa, tylko dlatego, że wydaje Ci się, że jest szybszy od dostarczanego przez Microsoft IE? Dzięki odkryciom naszych kolegów z zagranicznych serwisów jesteśmy w stanie jeszcze bardziej przyspieszyć działanie naszego liska. A oto krótka instrukcja jak tego dokonać:

# w polu wpisywania adresu przeglądarki Firefox wpisz "about:config" i naciśnij Enter
# odnajdź następujące linijki: network.http.pipelining, network.http.proxy.pipelining oraz network.http.pipelining.maxrequests
# zmień wartości "network.http.pipelining" i "network.http.proxy.pipelining" na "true" a także ustaw wartość "network.http.pipelining.maxrequests" na "30" - dzięki tej operacji przeglądarka będzie wysyłała 30 zapytań na raz
# na koniec naciśnij prawy przycisk myszy, wybierz "Dodaj ustawienie typu" -> "Liczba całkowita (Integer)", nazwij ją "nglayout.initialpaint.delay" i przypisz wartość "0"
Po tej nieskomplikowanej operacji Wasz Firefox będzie jeszcze szybciej otwierał strony."
tadzik_666
rzeczywiście.zauważyłem znaczącą różnicę w mozilli.dzięki tongue.gif
artysta germanista
nie wiem cyz to jest jakbz to powiedziec ZDROWE DLA KOMPUTERA moze sie jakis trojan wwalic czy cos??
D4vID
Cytat(e_adrian @ Jun 8 2007, 10:41:45) [snapback]152604[/snapback]
nie wiem cyz to jest jakbz to powiedziec ZDROWE DLA KOMPUTERA moze sie jakis trojan wwalic czy cos??

no wlasnie czy to jest bezpieczne?
czarek
ja problemów nie miałem smile.gif
D4vID
Cytat(czarek @ Jun 8 2007, 11:29:17) [snapback]152630[/snapback]
ja problemów nie miałem smile.gif

ok to ja tez sprobuje wink.gif

EDIT
sprobowalem i jest roznica ale nie zbyt wielka chociaz te pare kb/s oczywiscie tez sie przydadza smile.gif
Mortin
juz okolo miesiaca jade na tych ustawieniach o przyspieszeniu internetu o 20% i nie zauwazylem zadnej roznicy i powiem wiecej, co to za glupoty piszecie? predkosc lacza nie zalezy od komputera i jego wewnetrznych ustawien, tylko od dostawcy, ktory nam dostarcza impulsy.. ale jak juz wspolmnialem sprawdzilem to i nie dziala... co do firefoxa, nie zauwazylem rowniez zadnej roznicy, moze to przez to, ze mam zawalony komputer i niedlugo bede musial postawic system od nowa..
owszem czytalem opinie na temat firefoxa, ze faktycznie moze szybciej chodzic i w to moge uwierzyc, ale nie w przyspieszanie lacza..
pozdro
tadzik_666
[quote name='Mortin' date='Jun 8 2007, 22:47:07' post='152881']
juz okolo miesiaca jade na tych ustawieniach o przyspieszeniu internetu o 20% i nie zauwazylem zadnej roznicy i powiem wiecej, co to za glupoty piszecie? predkosc lacza nie zalezy od komputera i jego wewnetrznych ustawien, tylko od dostawcy, ktory nam dostarcza impulsy.. ale jak juz wspolmnialem sprawdzilem to i nie dziala... co do firefoxa, nie zauwazylem rowniez zadnej roznicy, moze to przez to, ze mam zawalony komputer i niedlugo bede musial postawic system od nowa..
owszem czytalem opinie na temat firefoxa, ze faktycznie moze szybciej chodzic i w to moge uwierzyc, ale nie w przyspieszanie lacza..
pozdro
[/quote

przyspieszenie łącza mi też nic nie dało,ale jeszcze mi zwolniło neta.patrzyłem na speedtescie,a mozilla działa szybciej
Internetu nie przyśpiesza, bo nie ma na to szans. Przepustowość tyczy się bardziej audycji strumieniowych, czyli oglądania meczy, jakiejś stacji czy czegoś przez internet. Wczoraj oglądałem mecz przez strumień, i przez 90 minut nie było przycinki. Miałem wczoraj szczęście niczym Real smile.gif
CeHa
Te wszystkie programy nie przyspieszaja neta tylko rodzielaja zadania na rozne programy ktore mamy wlaczone tak zeby najwydajniej pracowały , wiadom oze wydajnosc zalezy od dostawcy i obciazenia sieci w danym momencie
artysta germanista
a gdzie moge sprawdzic czy mi przyspieszylo??
perONE
CYTAT(e_adrian @ Jun 15 2007, 18:42) *
a gdzie moge sprawdzic czy mi przyspieszylo??

Z góry przepraszam, że odświeżam, ale mam problem. Zrobilem tak jak bylo napisanie w 1 poscie ale teraz jest o wiele gorzej blink.gif  

Pobiera sie z predkoscia 0,3 ks/s ;/

jak to wylaczyc? moze podacie mi Wasze ustawienia fabryczne z tamtego pliku

Edit: przepraszam za refresh, juz jest dobrze

To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.