Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Najlepsze Ustawienia - Liverpool?
board.issonline.pl > Pro Evolution Soccer: Forum Dyskusyjne > Archiwum > Pro Evolution Soccer 2009
ovne
Witam.

Jestem początkującym graczem w PES, i przygode swoją zacząłem 2 tyg przed premierą 09, więc moje doświadczenie jest jakby to mówić, zerowe. Od początku upodobałem sobie grę Liverpoolem, i tą też drużyną chciałbym brnąć naprzód, i robić jakieś postępy.
Brak doświadczenia jednak wymusza jakby kompletne nieogarnięcie, i niezrozumienie wszelakich zasad panujących w grze. Ichciałbym się tutaj zwrócić do Was o pomoc, a mianowicie jakies ustawenia dla Liverpoolu są dobre? (Wiem że wiekszość jest zależna od stylu gry, i nie ma najlepszych, nie ma konieczności powtarzania ). Wiadomo jednak że sązawodnicy lepsi i gorsi, jedni się sprawdzają na jednej pozycji a na innej nie. Ktoś z Was może już opracował jakiśzłoty środek, gdzie jak i kogo pustawiać, aby wszystko działało jak najskuteczniej?

Za pomoc Wielkie dzieki :0
sorex
Hm,. zanim zrozumisz umiejetnosci specjalne graczy, a realizowanie taktyki troche to zajmie.
Na poczatek sproboj trzy proste taktyki:

4:4:2. Wszyscy gracze maja defensywe maxymalnie, oraz strzalki przod/tyl. W ten sposob wszyscy bronia, wszyscy atakuja. Bardzo latwo i milo sie gra. Napastnicy: strzelanie, 1na1 mile widziane.

4:5:1 W tym momencie najwazniejszy jest srodek pola. Ustawiasz 2xDM, 1x AM. W tym ustawieniu AM MUSI posiadac "rozgrywanie". Dzieki temu lepiej ustawia sie do podan od partnerow, a nacisniecie R1 przed przyjsciem powoduje, ze obraca sie w strone bramki(wysoka technika). Jak to Ci sie uda, mozesz zaczac konstruowac powoli akcje. Natomiast jedyny napastnik MUSI posiadac "Post player". Granie glowa nie jest az tak wazne,. najwazniejsze aby mial dobry Balance i potrafil dobrze podac do wychodzacych do akcji skrzydlowych(szybki atak) lub odegrac do AM(powolny atak).

3:3:4 Napastnik srodkowy post player. Srodek pomocy 3x CM,.z czego dwoch ma defence maxymalnie, strzalki przod i tyl, a srodkowy defenc low, a strzalka tylko do przodu.

Skrzydlowych mozesz ustawic na dwa sposoby:
SF w tym momencie strzalki do przodu i na skos, wymagany dobry drybling oraz wysoka technika. Natomiast jezeli RF/LF to strzalka do przodu oraz maxymalnie w bok do srodka boiska. Wymagana szybkosc i dosrodkowanie.

4:4:2, 3:3:4 taktyka do kontraataku.
4:5:1 do dominacji srodka pola, posiadanie pilki kluczem do dominacji meczu.

Natomiast wszystkie wariacje z cofnietymi skrzydlowymi,. itd zostaw sobie na za rok;p
JnR
Może nie na temat bo o Realu ale to jest bardzo ciekawa taktyka, bardzo przyjemnie się gra
Można też to wypróbować w Live
w Bramce Iker
W obronie od prawej Sergio z powrotem normal i strzałką do przodu Pepe i Canna z powrotem High bez strzałeczek smile.gif na lewej Drenthe/Marcelo z powrotem normal i strzałkami przód tył
w pomocy Defensywny Gago/Diarra/De la Red bez strzałek z powrotem High potem CM Snejider z powrotem High i strzałką do przodu
Na skrzydłach ze strzałkami do przodu i druga aby schodzić do pola karnego Robben i Saviola ten co gra po stronie z Derenthe lub Marcelo powrót Low a ten co gra po stronie z Sergio powrót Normal
Cofnięty napastnik Rafael VdV ze strzałką do przodu i powrotem low i wysunięty najbardziej z powrotem low RvN/Higuain/Raul i strzałką do przodu

według mnie ustawienie bardzo dobre jeżeli preferujesz grę skrzydłami i ofensywny styl... w Liverpoolu na 100% znajdziesz odpowiedników na te pozycje co ja podałem np poponuje ci spróbować tak Reina Arbeola w środku Agger i Carragher na lewej nie wiem kim grasz...bo jest paru bocznych w Live defensywny pomocnik Mascherano środkowy Gerrard skrzydła Pennant/Babel/Kuyt/być może Kuba ^^/ cofnięty Robbie Kean i wysunięty Fernando smile.gif spróbuj i sobie sprawdź

Pozdrawiam smile.gif
Dawidi
Sorex może byś napisał jakiś ciekawy tutorial na temat taktyk. Jak się zachowuja zawodnicy na poszczególnych ustawieniach (post player itp), Co to są te markowania (ZN). Przyznam, że ja troche w tym kuleje i by mi się bardzo przydało i innym pewnie także.
JnR
markowania to krycie indywidualne .. mark player - wybierasz piłkarza który ma kryć indywidualnie np jak grasz Juve( tak myślę) wybierasz np żeby Sissoko krył ofensywnego pomocnika rywali ... albo żeby środkowy obrońca krył napastnika rywali
ovne
Wow, widzę naprawdęktośsię postarał o łopatologiczne tego rozpisanie, szczerze miałem taka nadzieję, lecz w to nie wierzyłe wink.gif. Oczywiście wielkie dzięki, przetestuje co i jak i postaram sie pwoeidziec jak to wygląda. A taktyka z jednym napastnikiem już czuje że mi nie podpasi, gdyż albo mam strasznego niefarta, albo naprawde kalecznie dośrodkowywuje, bo nieważne jakbym i skąd nie starał się dośrodkowywać, czy od skrzydła, czy z środka, i tak w 4/5 przypadków to przejęcie piłki lub spalony. Jutro postaram się opisaćwrażenia wink.gif
Dzięki za odpoweidzi
sorex
Eee,. odpowiednie wrzucanie pilki to juz wyzsza szkola jazdy ;p

2x0 - na glowe, bez podskoku
1x0 = R1 wysoka pilka, ktore wymaga dobrego jumpa i wzrostu
1x0l2 = szybka pilka na dobieg,.
maestro
Ja proponuje taką:

----------CB--------CB--------
--RB----------------------LB---
-------------- DM--------------
---CM------------------CM-----
-------SS---------------LWF---
---------------CF--------------

zawodnicy od CB do CM maja granatowe strzałki defensywne, SS i LWF niebieskie a CF biała
strzałki ataku to już od twoich indywidualnych upodobań
ovne
A co z zmianami zawodników? Macie jakieś typy kto gdzie powinien / nie powinien być?
Ja już sobie przymiliłem grę standardowymi ustawieniami4-4-2, jakoś przyjemnie odpowiada mojemu stylowi gry wink.gif
Z zmian zawsze wymieniam Aureliio na Xabi'ego i wstawiam Xabiego na pozycje Masherano. Potem Gerrarda zamiast Keane'a. Wiem ze może to brzmi nielogicznie, ale jakoś u mnie sięsprawdza (dlatego że nie umiem rozgrywaćakcji w polu karnym, jak jest jakaś to występuje kompletna panika) i walę sprzed pola karnego, a nikt takich bomba jak Gerrard nie strzela. Oczywiście mógłbym gerrarda wymienić na Babla, bo Keane się na napastnika szczególnie nie nadaje, ale wtedy chciałbym jakośsprawić żeby Gerrard się ładnie wystawiał, własnie w okolice przedpola karnego, a nie mam pojecia jak to ustawićxD Mógłby ktośsiępodzielićtą tajemną wiedzą?
2pac
Myśle, że na początek powinieneś zagęścić środek pola, aby moc dużo podawać i rozegrać piłę. Proponuje 4-5-1 , albo 3-5-2
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.