Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Utrata płynności gry
board.issonline.pl > Pro Evolution Soccer: Forum Dyskusyjne > Archiwum > Pro Evolution Soccer 2009
szyma
Otóż włączam sobie dziś PESa a tu zamiast w pełni płynnej rozgrywki mam po prostu małe przycięcia co kilka sekund i nie mam pojęcia czym jest to spowodowane bo jeszcze wczoraj było wszystko OK. Przeskanowałem dysk antywirusem ale nic nie znalazło. Postanowiłem więc zobaczyć jak sprawa wyglądała będzie gdy nieco zmniejsze detale i okazuje się że wtedy gra chodzi płynnie... oczywiście wszystkie wymagania jeżeli chodzi o sprzęt spełniam z nawiązką a mimo to gra nie chodzi jak powinna. Ma ktoś może jakiś pomysł jak to "naprawić" ?
tomaj
Ustaw sobie częstotliwość odświeżania ekranu na 60 MHz.
Jak to zrobić:
na pulpicie kliknij prawym przyciskiem myszy->właściwości->zakładka ustawienia->zaawansowane->zakładka monitor, tam masz te opcje.
szyma
Pomogło. Wielkie dzięki tomaj ;]
JuveR
Ja mam natomiast problem z 'szybkością gry'. Dosłownie przed chwilą zakończyłem działanie kilku procesów w menadżerze zadań. Zauważyłem że użycie procesora trochę zmalało. Włączam PESa 2009, patrzę, wszystko ładuje się 2 razy szybciej. Na początku się nawet ucieszyłem. Ale do czasu kiedy zacząłem grać mecz... To po prostu jakaś paranoja. Kolesie biegają ze 4 razy szybciej blink.gif Ponowne uruchomienie kompa oczywiście nic nie dało :/
Aż strach pomyśleć co by było gdybym miał XPka, a nie Vistę.
Nie jestem chyba jedyną osobą która ma podobny problem. Istny szajs.
marekpl
Weź wszystko na fulla łącznie z rozdzielczością włącz gadu gadu , firefoxa to Ci spowolni troszkę wink.gif)
filipk
Ja natomiast mam pewien problem - zainstalowalem patcha GA i utraciłem płynność gry podczas meczu. Dodam, że po jego odinstalowaniu wszystko wraca do normy. Co więcej kiedyś juz miałem GA Patch i mimo to nic się nie cieło...

Ktoś ma jakieś rozwiązanie ?

PS. Z detalami już kombinowałem.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.