Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Virtua Tennis 3 --> Problem
board.issonline.pl > Inne > W przerwie meczu ;-)
kksm
Gra chodzi w zwolnionym tempie. Co zrobić?
Oto moje informacje o systemie:
System- Windows XP home edition
Procesor-Intel® Caleron® CPU 2.93 GHz
Pamięć-510MB RAM
DirectX-9.0c
Pomóżcie. Czy jest jakiś przyspieszacz do tej gry, bo jesli nie to jestem do tyłu 100zł.
xsas7
Wydaje mi sie, że masz troche za mało ramu (zmniejsz detale, ew. rozdzielczość)
Nie wiadomo jaką masz k.graficzną.... ale mozesz zaktualizować sterowniki do niej...

Myśle że powinno pomóc..

Pozdrawiam
kksm
NVIDIA GeForce FX5500
Ekran 1024/768(32bit) (70)HZ
To jak?

Z góry mówie że gram na najniższych detalach
kulig
heh:P ja mam teka sama karte:|
przypuszczam ze masz jeszce 256 mb??Otoz powiem Ci ze ta karta to wielki shit ,a te 256 mb to i tak jest sciema bo karta ma mniejsze takowania niz nie jedna co ma 128 mb:| Tez sie dalem nabrac..Ja mam procka amd athlon +2800 1 gb ramu i gra tez sie przycina:( tak wiec wszystko lezy w dloniach Twojej karty:P..
PS.Moj procek ma 2800 mhz a gdy wchodze w moj komputer prawym przyciskiem to tam pisze ze jest to pisze ze jest to athlon 2800+ ,1.69 Ghz mozecie mi to wyjasnic troszke?? czy jest to dobry provek czy tylk1.69 a nie 2.8??
grzyb11115
Cytat(kulig @ Jun 27 2007, 11:59:04) [snapback]158080[/snapback]
heh:P ja mam teka sama karte:|
przypuszczam ze masz jeszce 256 mb??Otoz powiem Ci ze ta karta to wielki shit ,a te 256 mb to i tak jest sciema bo karta ma mniejsze takowania niz nie jedna co ma 128 mb:| Tez sie dalem nabrac..Ja mam procka amd athlon +2800 1 gb ramu i gra tez sie przycina:( tak wiec wszystko lezy w dloniach Twojej karty:P..
PS.Moj procek ma 2800 mhz a gdy wchodze w moj komputer prawym przyciskiem to tam pisze ze jest to pisze ze jest to athlon 2800+ ,1.69 Ghz mozecie mi to wyjasnic troszke?? czy jest to dobry provek czy tylk1.69 a nie 2.8??

A więc tak, gra się wam ścina bo macie za słabe karty graficzne, (to już sobie sami wyjaśniliście). A co do tego procesora. Athlon 2800+ tak się po prostu ten procesor nazywa, a jak wchodzisz w "mój komputer" tak jak napisałeś to wyświetla Ci się jego nazwa i RZECZYWISTY zegar. athlon 2800+ jest ma zegar taktowany 1.69 Ghz to to jest jego główny parametr. Przytaczając mój procesor mam Athlona XP 1600+ ale zegar ma taktowany tylko 1.4 Ghz. No więc wszystko jest już chyba jasne....
WnK
LOL Kolejny co to myśli że jakość procka zależy od mhz laugh.gif Np Pentium Core 2 Duo ma 1.7 ghz, Pentium D o wiele więcej i wysiada przy tym 1.
Po 2 masz 1.6 ghz
grzyb11115
Cytat(Worek na Kości @ Jun 27 2007, 12:05:44) [snapback]158087[/snapback]
LOL Kolejny co to myśli że jakość procka zależy od mhz laugh.gif Np Pentium Core 2 Duo ma 1.7 ghz, Pentium D o wiele więcej i wysiada przy tym 1.
Po 2 masz 1.6 ghz

Jeżeli to było do mnie to ja tak nie myślę. Bo ja wiem o co chodzi w procesorach dwu rdzeniowych, zapomniałeś jeszcze dodać że są one odrazy 64bitowe a nie 32. Koleś nie ma pojęcia o co chodzi więc mu wytłumaczyłem. Nie pytał się o dwu rdzeniowy procesor, tylko o normalny więc nie ma tu co za bardzo tłumaczyć...
kulig
nom to czyli jednym sloewej to jest zlom:P
kksm
Jeszcze raz wszystko od nowa. Mój komputer:

Pamięć-510MB RAM
DirectX-9.0c
NVIDIA GeForce FX5500

A wymagania gry to:

PROCESOR: 1,5 GHz RAM: 512 MB SYSTEM: WINDOWS XP/VISTA

Wytłumaczcie wszystko od nowa. A i słyszałem że jest patch umożliwiający w granie w tą gre na słabszych kompach np.

wersja: v.1.01
ale nie jestem tu zalogowany a za darmo nic nie ma.

Poprawka systemowa przeznaczona do gry Virtua Tennis 3. Poniżej znajduje się jej oryginalny opis:
Fix crash on ATI hardware.
Depth of field on nVidia Geforce 6+ hardware.
Controller can be used to navigate the menu system.
Better performance on multi-threaded processors.
Fixed crashes caused by ALT-TAB.
Prevented multiple copies of the game from running simultaneously.
Various minor graphical glitches.
kksm
Nic nie pomogło nadal gra sie w zwolnionym tempie. A może jest jakiś przyspieszacz?
Cytat(kksm @ Jun 27 2007, 12:40:30) [snapback]158120[/snapback]
Nic nie pomogło nadal gra sie w zwolnionym tempie. A może jest jakiś przyspieszacz?

A w ustawieniach masz wyłączony Anty-Aliasing?
krzysiu
mi się wogóle nie włącza obojętnie czy mam cracka z gry czy tego patcha nic nie wyskakuje może pomożecie??
snok3r
Cytat(kksm @ Jun 27 2007, 12:40:30) [snapback]158120[/snapback]

jak juz ci to ludzie wyjasniali, na w/w sprzecie nie pograsz w VT3. nie ma zadnych, paczy ani przyspieszaczy, jasne?

Cytat(krzysiu @ Jun 28 2007, 07:31:35) [snapback]158517[/snapback]
mi się wogóle nie włącza obojętnie czy mam cracka z gry czy tego patcha nic nie wyskakuje może pomożecie??

kup orginal...powinno pomoc...
krzysiu
niektórzy na takim forum nie mieli orginału i działało więc nie mów że mam kupić oryginał
norek
Cytat(kksm @ Jun 27 2007, 12:18:50) [snapback]158103[/snapback]
Jeszcze raz wszystko od nowa. Mój komputer:

Pamięć-510MB RAM
DirectX-9.0c
NVIDIA GeForce FX5500

A wymagania gry to:

PROCESOR: 1,5 GHz RAM: 512 MB SYSTEM: WINDOWS XP/VISTA

Wytłumaczcie wszystko od nowa. A i słyszałem że jest patch umożliwiający w granie w tą gre na słabszych kompach np.

ale nie jestem tu zalogowany a za darmo nic nie ma.
Poprawka systemowa przeznaczona do gry Virtua Tennis 3. Poniżej znajduje się jej oryginalny opis:
Fix crash on ATI hardware.
Depth of field on nVidia Geforce 6+ hardware.
Controller can be used to navigate the menu system.
Better performance on multi-threaded processors.
Fixed crashes caused by ALT-TAB.
Prevented multiple copies of the game from running simultaneously.
Various minor graphical glitches.

Malo ramu, karta grafiki do bani. To tyle. Wszystko co chciales wiedziec zostalo wyjasnione. Przyspieszaczy nie ma a ze niektorzy nie rozumieja ironii to temat zamykam.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.