adamek34
Nov 1 2009, 13:38
Witam,
umie ktoś już dobrze bić rzuty wolne ?

Bijemy je tak: strzałka dół/góra lub bez w zależności od odległości i przycisk strzału.
Coś jeszcze ?
Mam problem natomiast z kręceniem piłki podczas wolnych. Nie wiem jak ją kręcić dobrze.
Z tego co czytałem to kręci się ją: strzałka kierunku i przycisk A (ten od wślizgów).
Tylko nie wiem czy to tak jest i nie wiem jak to wygląda dokładnie ze strzałkami. Chcemy kręcić piłkę dochodzącą do bramki (czyli w lewo) to naciskami strzałkę w lewo, czy też w strzałkę do góry.
Jak ktoś wie to prosiłbym o dokładne wytłumaczenie.
Pozdrawiam.
kręci się samą strzałką w bok , nigdy nie było patentu z kwadratem ( A na klawiaturze)
85David
Nov 1 2009, 16:59
Rzuty Wolne to doyć prosta sprawa tzn. wymaga oczywiście wprawy. Na YouTubie znajdziesz mnóstwo poradników. Kilka rad to:
przy niewielkiej odległości od 19 do 24metrów można piłke posłać pod murem czyli: wciskasz na maxa LOB i strzałka w dół
lub strzałka w górę i 1/3 strzał w przeciwną stronę od muru
reszta to: do połowy strzał + strzałka w dół i trzymasz podanie ( piłka techniczna nad murem)
85david w starych Pro było tak że aby strzelić technicznie nie było strzałek tylko X-technicznie a trójkąt na siłę . Teraz jest tak że strzałka w przód siła , sama strzałka w tył technika. Jak nie wierzysz sprawdź w treningu a w tutorialach nawet samych zwodów się czasem mylą , to też są ludzie i nie znają gry na wylot tylko pokazują jak oni to robią co nie znaczy że robią to idealnie.
r.a.j.a.n
Nov 4 2009, 12:15
CYTAT(JnR @ Nov 1 2009, 17:59)

85david w starych Pro było tak że aby strzelić technicznie nie było strzałek tylko X-technicznie a trójkąt na siłę . Teraz jest tak że strzałka w przód siła , sama strzałka w tył technika. Jak nie wierzysz sprawdź w treningu a w tutorialach nawet samych zwodów się czasem mylą , to też są ludzie i nie znają gry na wylot tylko pokazują jak oni to robią co nie znaczy że robią to idealnie.
Przecież z tą strzałką w górę na siłę, to od zawsze chyba było, jeszcze za czasów ISS, no popraw mnie któryś, jeśli się mylę...
messjash
Nov 4 2009, 12:48
No i pod murem już tak łatwo nie wchodzą. Ba nawet raz mi się jeszcze nie udało, w 2009 to z 90% strzałów pod murem wpadało.
cypress.amaru
Nov 4 2009, 13:51
ja strzelam tym samym sposobem co w zeszlym pesie i sprawdza się to genialnie.. juz mi wpadło pare bardzpo ladnych bramek
a wczoraj Scholsem zasadziłem taką bombe z 33 metrów w same okno że aż podskoczyłem i zawyłem...
novastar
Nov 4 2009, 18:20
Skoro już tak chwalisz się tym sposobem to podaj go ...
cypress.amaru
Nov 5 2009, 13:06
do 18-20 m --- strzałka w dół no i kierunek i po strzale trzymamy X(podanie) ---pasek strzału na niecałe pół
20-22 m --- sam kierunek i X ---pasek strzału na niecałe pół
23-28 m --- stralka do przodu, kierunek i X lub podanie na dojscie(uderzenie na pałe) po strzale ---pasek w okolicach połowy
wieksza odleglosc --- strzałka do przodu, kierunek i trójkąt(podanei na dojscie) ---tu pasek poza połowe w zaleznosci od odleglosci od bramki
oczwiscie trzeba tez na wyczucie brac pod uwage cechy zawodników
tak mniej wiecej strzelam..
ShogunNH
Nov 7 2009, 17:47
A jak sie strzela pod murem bo nie mogę rozkminić
CYTAT(ShogunNH @ Nov 7 2009, 16:51)

A jak sie strzela pod murem bo nie mogę rozkminić

+ strzałka w dół
ShogunNH
Nov 8 2009, 14:11

czyli to jest strzał tak ??
r.a.j.a.n
Nov 8 2009, 18:28
Nie, dośrodkowanie
jurinho
Nov 13 2009, 19:50
A co wlasciwie daje ten wcisniety X po strzale z wolnego?
Cooltys
Nov 13 2009, 21:06
CYTAT(jurinho @ Nov 13 2009, 19:54)

A co wlasciwie daje ten wcisniety X po strzale z wolnego?
zmienia parabolę lotu piłki na bardziej rogalowatą, celniejszą ale przy tym wolniejszą.
Juniorzwl
Nov 14 2009, 14:48
A co to za przycisk X jak jest zdefiniowany? Ktory to klawisz na klawie?
Bo ja w settings ten niebieski klawisz X od xboxa mam ustowiony na klawie jako D czyli strzał.
Z gory dzieki
Tomaszzz
Nov 14 2009, 15:00
Krótkie podanie chyba.
r.a.j.a.n
Nov 14 2009, 16:35
CYTAT(Tomaszzz @ Nov 14 2009, 15:04)

Krótkie podanie chyba.
X z pada do PS3 (czyli

) to krótkie podanie.
a X z pada X-Box to strzał
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.