FlAtRoN
Jul 1 2007, 15:14
Witam,
oto moja 1 twarz do PESa ,a jest to Łukasz Szukała
W następnej wersji postaram sie zrobic wlosy (prawde mowiac zrobilem lecz mialem problemy ze wgraniem i dlatego na screenie ma zwykłe wlosy od konami) i poprawic błedy jakie dostrzezecie
Czekam na wasze komenty
Ty? z forum CF? Mordasy do PIPA06/07 robi?e?? Go?cia nie znam, wi?c modelu nie oceni?, ale mog? powiedzie?, ?e BMP spartoli?e?

Albo fotka dupna.
No dokładnie, popraw to co powiedzial rav lub zmien fotke i moze bedzie ok, chociasz nie wiem jak robisz twarzyczki
FlAtRoN
Jul 2 2007, 08:22
No racja rav robiłem twarze do fify (nawet czasami jakąś zrobie

) i przyznam ze do niej wychodza mi lepiej
artur: robie np takie robie twarzyczki
No do FIFki tekstury wychodzą Ci lepiej i samo mapowanie, a to dlatego, że tekstury są dużo większe w tym przypadku. Pokaż zdjęcie tego kolesie z pierwszego posta.
FlAtRoN
Jul 2 2007, 10:27
Wiem ze musze poprawic rozstaw oczu
moze dodalbys ze to zdjecie jest tylko z oedita i ze w grze ta twarz wyglada duuuuuzo gorzej...
do pesa tez takie twarze moga byc, gdyz w oedicie nie ma ograniczenia co do wielkosci tekstury, natomiast w grze juz pewien ogranicznik jest (tu:64x128px)
moze dodam, ze zrobienie twarzy do pesa podobnej jakosci jak ta do fify, to mistrzostwo swiata

pozdro
FlAtRoN
Jul 2 2007, 10:33
Jednyny ,,"+ w fifie to to ze do gry mozna wgrywac tekstury bez ograniczen w rozmiarach,wiec w grze twarz wyglada tak samo jak w oedit, jesli wgram teksture tego samego rozmiaru co w oedit do gry
Ale sama mordka po wgraniu do gry wygląda w FIFie trochę inaczej i nieco gorzej. Te nakładanie tekstur na model jest jakieś takie beznadziejne i do tego te martwe oczy piłkarzyków w samej grze.
Fotkę sobie marną jak na początek wybrałeś. Słaba jakościowo. Spróbuj najpierw czegoś łatwiejszego.
PS. W FIFie od razu w modelu mordy są włosy?
FlAtRoN
Jul 2 2007, 10:53
Model ma 2 party: jeden twarzy ,drugi wlosow. A wlosy musimy zrobic sami na teksturach (i w parcie 1 i w 2)
FlAtRoN
Jul 2 2007, 16:42
Sorry za double posta lecz poprawiłem Szukałę i chcę by ktoś to zauważył
Czekam na sugestie co poprawić
Antiego -tiego
Jul 2 2007, 16:54
To tak jak na I Face do PES-a jest dobrze,ale :Czoło wygląda jak banda reklamowa taka prostokątna

i sztuczna dziwny nos noi model mógłby byc o wiele lepszy oraz Texturka twarzy natomiast bardzo podobają mi sie włoski
Dominoz
Jul 2 2007, 16:59
O chłopie...
Weź popoprawiaj model i to czoło...
Chyba widzisz, ze nos jest fatalny
chyba sie przekonales na wlasnej skorze, ze robienie twarzy do pesa jest duzo ciezsze niz do fify ?
FlAtRoN
Jul 15 2007, 18:44
Mój drugi fejs do PESa
Włosków nie chcialo mi sie robić
Czekam na komentarze i sugestie co poprawić
.:KUNA:.
Jul 15 2007, 18:49
NIe znam go dlatego nie ocenie podobienstwa, nie znam sie tak dobrze by wylapac te wszystkie bledy, lecz wydaje mis ie ze twarz jest przyzwoita
artysta germanista
Jul 15 2007, 19:53
ten szukała ma jakąś jajowatą głowę
FlAtRoN
Aug 9 2007, 20:40
Next :
Nastepną wersje postaram sie wzbogacic o wlosy
FlAtRoN
Aug 10 2007, 09:36
Ale duzo komentów... eh
Zrobiłem włosy ale zrobił sie w nich jakiś błąd i nie wiem jak się go pozbyć

może jakiś bardziej doświadczony facemaker mi pomoze?
Mortin
Aug 10 2007, 11:12
lol nawet go dobrze nie zmapowales- spojrz na usta ;DDD
blad we wlosach? tutaj nie potrzeba byc pro facemakerem, zeby dostrzec iz model twarzy wrzyna sie w model wlosow, lub na odwrot
pozdro
FlAtRoN
Aug 11 2007, 11:08
bmp dość fajne ci wyszło...: co do modelu to się nie wypowiem bo nie znam kolesia.... ale sprawia wrażenie naćpanego:P....:
włoski bardzo fajne ci wyszły
kostek
Aug 13 2007, 22:17
Nie znam gościa ale dość sporo musiał spalić przed zrobieniem tego zdjęcia.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.