Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Metal Gear Solid
board.issonline.pl > Inne > Konsole
Hal

Metal Gear Solid, MGS jest japońską grą wideo wydaną w 1998 roku przez Konami. Jej gatunek został określony przez producenta jako taktyczna akcja szpiegowska. Gra zyskała ogromną popularność dzięki napiętej akcji oraz możliwości skradania, dla których tłem była głęboka historia wojenna rozgrywająca się w niedalekiej przyszłości.

Data wydania 3 września 1998

Gral ktos w ta czesc? Ja przyznam, ze ta wersja jest dla mnie najlepsza gra na Playsation 1. ph34r.gif
Interesujacych sie cieplo witam.
kostek
Tak się składa, że również moim zdaniem MGS to najlepsza gra na PSX.
Sam fakt, że gra została wydana jako jedna z pierwszych na dwóch nośnikach CD o czymś świadczy.
Miodność gry, fajna, wciągająca fabuła... Co chwilę jakieś nowe elementy, inne misje.

Ostatnio miałem okazję zagrać w MGS: Substance - również całkiem fajna gra, choć nie wciągnęła mnie jak jej pierwsza wersja.
Hal
Na wielkośc tej gry, przyczynilo sie wiele czynnikow. Przede wszystkim - super scenariusz ( NAWIASEM MOWIAC- CZY KTOS MA LINKA DO PRZETLUMACZOEGO SCENRUSZA MGS?) a takze swietna muzyka i miodne lokacje, razem z Bossami. Ktory wg was byl najtrudniejszy?
Tomak
Poprostu gra legenda. Wydana prawie 10 lat temu, ale w tym czasie nie grałem w lepszą grę. Dla mnie - ideał. Niesamowita fabuła, kapitalne dialogi, postacie, niesamowita ścieżka muzyczna, ciągłe napięcie, wątek miłosny ^.^ No coś nieprawdopodobnego. Mógłbym ciągle wracać do tej gry.
Hal
Musze powiedziec, ze kolejne czesci nie maja juz tego czegos, co nie pozwalalo sie oderwac od 1 czesci. Watek milosny ? ^_^
Tomak
Snake + Meryl... Do tej pory rycze jak nie udaje mi się jej uratować -.^
Hal
Hmm, wystarczy wytrzymac tortury happy.gif Najsmutniejszy moment? Śmierc Sniper Wolf... + ta muzyka, mozna sie rozkleić.
Kubbas
Najlepsza gra na psx tuż za nią pes i ff. (VII)
Hal
Czy ktoś wie, gdzie mozna nabyc sciezke dzwiekowa?
Bardock
Bardzo dobra gra, ale na poczciwego szaraka IMO wychodziły lepsze, np. Soul Reaver, Tekken 3, Crash, czy Tomb Rider rolleyes.gif
Hal
Zgadzam sie, ze te gry byly dobre, ale nie ma to jak MGS. Radosc, napiecie, akcja, muzyka, scenariusz, smutek milosc, roznorodnosc miejsc, strach, lzy, jeszcze raz muzyka... happy.gif

Ile razy trzeba przejsc gre, aby Snake mial smoking? happy.gif
Hal
Mam pytanie : Ile razy przeszliscie gre, udalo wam sie na Extreme?
Bardock
Chyba 3 razy. Na Extreme.
Hal
Na Extreme, ja sie zacialem na slociutkim Metal Gear Rex'ie. Koszmar.
Ile razy ratowaliscie Meryl, a ile nie?
Ja 2 razy tak, raz nie... ;*
Hal
Cytat(Kamilinho @ Mar 13 2008, 17:15:02) *
Czy ktoś wie, gdzie mozna nabyc sciezke dzwiekowa?

Czy ktos sie orientuje?
Rafal USSJ
Jestem wielkim fanem całej sagi ( maniakiem ) MGS. Co do ścieżki dźwiękowej to widziałem na allegro, sam ją posiadam, oryginalny soundtrack prosto z Japonii ( unikat wink.gif ), poszukaj również na torrentach. Co do scenariuszy/dialogów przetłumaczonych na język polski, zapraszam na strony ZANZIBARU. Tam redaktor Kul, przetłumaczył dosłownie wszystko. Co do samej gry, to część pierwsza przeszedłem około 5 razy, drążąc dogłębnie fabułę za każdym razem. A grałeś również w poprzednie części MGS - MG i MG2 ( dostępne z edycją kolekcjonerską MGS3 - posiadam ją ;p ) ? Ja mogę się pochwalić, że grałem we wszystkie części i jeśli macie jakieś pytania do zadawajcie je śmiało. A teraz czekam z niecierpliwością na MGS4... Chcę poznać kim tak naprawdę są patrioci i co naprawdę mają do Solid Snake'a. MGS4 będzie na pewno zwieńczeniem genialnej sagi, ale za to jakim zwieńczeniem. Hideo Kojima to geniusz, który uraczył nam tak wspaniałą grą, więc chwała mu za to wink.gif.

---------------------------

-->
Musze powiedziec, ze kolejne czesci nie maja juz tego czegos, co nie pozwalalo sie oderwac od 1 czesci. Watek milosny ? happy.gif

Odp. A W Snake Eater ? Wątek Big Bossa i Evy to co ? jeszcze bardziej rozbudowany i intrygujący niż w jedynce smile.gif.

------------------

Co do fabuły to 2. miażdży wszystkie części, tam idzie się tak zakręcić że ho ho, ten cały Arsenal Gear pod przykrywką Big Schella smile.gif. Ach jakie było moje zdziwienie gdy to odkryłem. Jeszcze do tego Pliskin pod postacią Snake'a... Zresztą o tej grze można pisać godzinami...

---------------------

Co do walk z bossami, to zdecydowania w części 3 są fenomenalne, pojedynki z całą brygadą Volgina... Pojedynek z dziadkiem snajperem ( teh endem ) to coś niesamowitego, ten klimat dżungli i skradania się... A pojedynek z the sorrow -tego nie da się opisać... i do tego ta walka daję dużo do myślenia ( kto grał ten wie ). Dodatkowo postać The Boss, która jest chyba najlepszą drugoplanową postacią w historii gier...
Hal
Na jakim poziomie? Udalo ci sie pokonac Rexia na Extreme? smile.gif
Ile razy przeszedles tortury? Poddales sie? xD
Rafal USSJ
Cytat(Kamilinho @ Mar 22 2008, 23:21:35) *
Na jakim poziomie? Udalo ci sie pokonac Rexia na Extreme? smile.gif
Ile razy przeszedles tortury? Poddales sie? xD

Rexa na Extreme niestety nie pokonałem smile.gif, ale próbowałem smile.gif. A co do tortur, to zawsze udało mi się wyjść zwycięsko i przez to uratować Meryl smile.gif. Co do Rexa to mam w domu nawet kartonowy model, który sam złożyłem smile.gif.
Hal
Haha wow tongue.gif Fajny.
Ale The Twin Snakes to miazga. Na GC tongue.gif
Rafal USSJ
Cytat(Kamilinho @ Mar 22 2008, 23:37:14) *
Haha wow tongue.gif Fajny.
Ale The Twin Snakes to miazga. Na GC tongue.gif

Dzięki smile.gif.
No remake który wyszedł na GACKA ( Game Cube ) to miazga wink.gif. Niestety nie grałem w to cudo, ale chciałbym smile.gif. ( grałem jedynie 10 minut u kolegi ). MGS z PSX z nowoczesną grafiką i nowymi elementami, cud, miód, malina smile.gif.
Hal
Zaluj chlopie, zaluj ;P
Kosmos. Fajne 2 dziewczyny biggrin.gif
Rafal USSJ
Meryl i Mei Ling zapewne smile.gif.
Ale Eva z Snake Eater jeszcze bardziej mi się podoba, jest najbardziej sexowna z pośród bohaterek MGS-ów.
Mortin
rozumiem, ze fajnie wam sie rozmawia tutaj, ale to jest forum - nie czat, wiec jesli chcecie sie wymienic informacjami to proponuje gg
pozdrawiam wink.gif
Hal
Fpyte to juz tak pozno? tongue.gif
Sorki ;D
Nie Maj Ling ;D
sparkman
A ja mam takie pytanie, nie wiecie może czy wyszły jakieś filmy animowane lub fabularne, ukazującą tą genialną grę ??? rolleyes.gif
Hal
Wie ktoś, w jakim pliku na PC, zapisane są dialogi z MGS?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.