Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Jak Odzyskać Formę ?
board.issonline.pl > Inne > Piłka nożna
herubq3
Witam gram w piłkę nożną od 7 lat i przez ostatnie 2 lata straciłem swoją formę nie mogę nawet dokładnie przyjąć piłki
i mam słabe uderzenia na bramkę
co trzeba zrobic ?
Hojrak Red Devil
Najlepszym sposobem jest chyba regularny trening.
czarekb
na pewno nie zapomniałeś jak sie grą w piłkę. musisz tylko ciężko pracować na treningach i co według mnie najważniejsze musisz czerpać radość z gry!
Golden
Najważniejsze to dużo grać i skupiać się na piłce. Jeśli nie będziesz koncentrować się na piłce to przy strzale w nią nie trafisz...
Poza tym jeśli gra teraz nie sprawia Ci przyjemności to lepiej od tego odpocząć i dać sobie na wstrzymanie. Ja dzisiaj mimo wszystko że bardzo chciałem robić to co jakieś 2 lata temu nie wychodziło do końca. Mimo wszystko potrafiłem ograć 3 zawodników z pola, wykiwać bramkarza i strzelić bramkę. Według mnie najlepszy trening to dużo żąglować, wtedy będziesz czuł opanowanie piłki i próbować nawet jak najlepiej ułożyć nogę do strzalu bez piłki. Po prostu treninh czyni mistrza...
herubq3
Cytat(Golden @ Apr 3 2008, 16:58:31) *
Najważniejsze to dużo grać i skupiać się na piłce. Jeśli nie będziesz koncentrować się na piłce to przy strzale w nią nie trafisz...
Poza tym jeśli gra teraz nie sprawia Ci przyjemności to lepiej od tego odpocząć i dać sobie na wstrzymanie. Ja dzisiaj mimo wszystko że bardzo chciałem robić to co jakieś 2 lata temu nie wychodziło do końca. Mimo wszystko potrafiłem ograć 3 zawodników z pola, wykiwać bramkarza i strzelić bramkę. Według mnie najlepszy trening to dużo żąglować, wtedy będziesz czuł opanowanie piłki i próbować nawet jak najlepiej ułożyć nogę do strzalu bez piłki. Po prostu treninh czyni mistrza...

dobra sprobuje teraz wiecej trenować
jedyną zaletą jest to ze lepiej gram na obronie
xTomIx
wy macie problemy... kup se red bulla od razu bedziesz wymiatał...
perONE
zal.ru
nie rob sobie jaj.
co do tematu: szczerze Ci powiem, oprocz regularnych treningów jest dobrze czasami (pod nieobecnosc rodzicow) pograc sobie wm domu pilka od tenisa albo taka mala (mniejsza niz od recznej). prowadzienie, odbijanie od sciany itp. moja siostra ma dlugi i waski pokoj wiec sobie gram smile.gif
BadNewz
W sumie zgadzam się z perONE' m. Ja kiedyś nawet normalnej piłki nie mogłem przyjąć... Każdy strzelony gol był czymś szczególnym, a teraz gol... To gol biggrin.gif Dużo było zabawy... Z samą piłką czy dużą, czy małą... Czasem nawet dwoma smile.gif Ale to było dawno smile.gif Teraz jednorazowo bez rozgrzewki bez problemu podbijam ponad 150 tylko jedną nogą, a kiedyś to 10 blink.gif było wygórowaną granicą... Na takie podsumowanie to powiem, że czasem kiedy myślisz o czymś intensywnie (czasem tak jest jak masz problem z czymś na przykład) i wchodzisz na boisko to możesz zrobić coś nie będąc skoncetrownym właśnie na tym... Brzmi dziwnie, ale ja tak miałem parę razy... No może raz, ale naprawdę fajnie się tak gra... Jakbyś był nieobecny trochę smile.gif Najlepiej trenować czyli się powtórzę, ale to naprawdę działa cuda, więc słuchaj chłopaków bo dobrze Ci radzą smile.gif .
MaTi10
to powiem Ci tak:
-treningi
-po treningu albo w jakis wolny dzien żąglerka
-jak możesz to małą piłką w domku pograj;]
-ćwicz strzały conajmniej 3 razy w tygodniu po 1 h

powinienes wrocic do formy,pozdrawiam;]
demiano7
Jeśli chodzi o mnie to gdy utrace cos z formy to biore małą piłke (troche mniejszą niż ta do ręcznej wink.gif ), ustawiam dwie małe brameczki hokejowe na boisku i jade z chłopakami smile.gif według mnie najlepiej grać gdy przeciwnik ma o zawodnika więcej, wtedy ćwiczysz także kondycje... jeśli chodzi o ćw pozwalajace kleic piłke to proponowałbym żeby któryś kumpel dogrywał Ci dalekie piłki a Ty je poprostu przyjmuj... wink.gif ostatecznie możesz sam rzucać piłke w góre... no i oczywiście te ćw o których wspomnieli wyżej koledzy... wink.gif pozdro tongue.gif
bartek-brt
Cytat(perONE @ Apr 3 2008, 20:32:33) *
zal.ru
nie rob sobie jaj.
co do tematu: szczerze Ci powiem, oprocz regularnych treningów jest dobrze czasami (pod nieobecnosc rodzicow) pograc sobie wm domu pilka od tenisa albo taka mala (mniejsza niz od recznej). prowadzienie, odbijanie od sciany itp. moja siostra ma dlugi i waski pokoj wiec sobie gram smile.gif

Codziennie właśnie tag sobie odbijam i nadal jestem drewno ph34r.gif
herubq3
Cytat(bartek-brt @ Apr 25 2008, 18:53:53) *
Codziennie właśnie tag sobie odbijam i nadal jestem drewno ph34r.gif

A właśnie że pomaga w tamtym tyg od razu jak weszłem na boisko to szczeliłem gola z główki
a 2 dni pózniej z dystasu
Buffon93
Nie ma jakiegoś "antidotum" na powrócenie do formy, jedyną radą jest codzienny trening, najlepiej radzę granie ze znajomymy w każdą wolną chwilę, albo zapisanie się do jakiegoś klubu i pod okiem trenera robić duże postępy, ale to już po tym jak odzyskamy już częściowo formę.
Ja sam chcę wrócić do formy, ostatnio gram raz na tydzień z kumplami i często na w-f-ach w szkole, ale w budzie to nie jest to samo, nigdy nie gram na całość w szkole, raczej dla luzu, aby odreagować dzień, stres ze szkoły, więc polecam codzienny trening
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.