blackramzes
Oct 13 2010, 11:32
Macie i czy znacie juz jakies talenty w tej grze,bo ja dopiero zaczynam grac w pesa i jestem ciekaw kogo warto kupic,nie mowie o gwiazdach typu Messi itp tylko o mlodych rozwiajacych sie talentach ktorych bedzie warto Kupic.Prosze o pomoc i propozycje[font="Arial Black"][/font][size="4"][/size]
bardzo utalentowany jest benzema, jeszcze bardziej cristiano ronaldo. messi ich jednak bije na głowę
r.a.j.a.n
Oct 13 2010, 15:56
CYTAT(Knl @ Oct 13 2010, 15:17)

bardzo utalentowany jest benzema, jeszcze bardziej cristiano ronaldo. messi ich jednak bije na głowę
Jak grochem o ścianę!
blackramzes
Oct 13 2010, 19:28
Czyżby wszyscy grali samymi gwiazdami??
zbijam się.
huddlestone, montolivo, kuzmanovic, de jong, kompany, lucas, bendtner, maxi rodriguez, kaboul, raul albiol, garay, banega, marchisio, javi martinez, rafinha, de ceglie
qwerte
Oct 14 2010, 09:24
W szkółce jest Palmieri czy jakoś tak jest obrońcą z Włoch ma 19 lat statystyki 81(ta ogólna ocena).
Zgadzam się z przedmówcą. Polecam Palmieriego. Kupilem go za grosze, a umiejętnościami spokojnie dorównuje Ferdinandowi.
prezes87
Oct 14 2010, 15:25
CYTAT(Knl @ Oct 13 2010, 20:47)

zbijam się.
huddlestone, montolivo, kuzmanovic, de jong, kompany, lucas, bendtner, maxi rodriguez, kaboul, raul albiol, garay, banega, marchisio, javi martinez, rafinha, de ceglie
Co gwiazdy. Każdy gracz FM'a zna tych grajków a nawet bez FM pewnie dużo ludzi ich zna. Podajcie jakies nazwiska nieznane. Tego Palmeriego nie widziałem wczesniej, niezły

Lavezzi, bodajże z Napoli jest też niezły i Ochs z Eintrachtu
Vespa64
Oct 14 2010, 21:52
Tak Palmieri owszem. Gra na pozycji środkowego obrońcy, wysoki. W wieku 17 lat overal ma 81
Milerinho
Oct 15 2010, 10:18
Lukaku(Anderlecht Bruksela) - Napastnik
Swietne warunki fizyczne i dobry strzal pojedynki glowkowe rowniez czesto wygrywa moze nastepca drogby?
prezes87
Oct 15 2010, 22:30
3/4 osób z tego forum zna Lukaku!! Następny co mysli że gwiazdę odkrył, szkoda tylko że wszyscy już o nim wiedzą. Poza tym w pesie taki dobry nie jest. Ja wychaczyłem dzisiaj jeszcze Florina Bratu z Dynamo Bukareszt. Skill mu po 2 sezonach na 85 podskoczył.
ricken18
Oct 17 2010, 09:04
Po drugim lub trzecim sezonie u mnie w Młodzikach pojawił mi się 19-letni
T. Henry z overalem
69 
. Zobaczymy co z niego wyrośnie, dam znać.
EbonH4wK
Nov 8 2010, 00:29
Elia - Wingman
Naughton - obrońca
K. Walker - obrońca
Marin - Pomocnik
Capel - Pomocnik
Szukam jakiegoś dobrego RMFa
wiewiorek
Nov 8 2010, 09:46
Aaron Lennon - Tottenham Hotspur -pomocnik P
Zawodnik pierwsza klasa
Cudinho 7
Nov 8 2010, 15:23
Iker Muniain - napastnik z Athletic Bilbao
Perspektywiczny i dobrze rozwijający się zawodnik.
Artykuł charakteryzujący owego zawodnika:
http://www.primeradivision.pl/index.php?dz...;artykul=154148
portier
Nov 8 2010, 16:36
Prezes87 za to Lavezziego nie zna nikt......
4CescFabregas
Nov 8 2010, 17:24
Dziwie się, że nikt nie wymienił zawodnika -VANDENBUURD

i Marin
Pjanić, Kieran Gibbs, Schmitz, Dzsudzsak, Elia, Carlos Eduardo, Abate, Perotti, Fellaini, Fabio (ten z MU), Naughton, Dabo, Boenisch, Uchida etc.
+ nowi juniorzy pojawiający się na początku sezonu (Palmieri, Schmidt, Ruskin, Bamba itd.)
Dla osób grających słabszymi klubami i chcących tanio, łatwo kupić kogoś dobrego i młodego:
-
A. Herrera (bodajże Real Zaragoza) - AMF - dobre podanie i strzał, młody, z tego co widzę to umiejętności dość szybko lecą mu do góry
-
Jose Carlos (Sevilla?) - LMF - solidny lewy pomocnik, 21 albo 22 lata, więc perspektywy ma dobre, przez 1,5 sezonu umiejętności o 2 w górę (przy cieniutkim trenerze w cieniutkim klubie, więc mało pkt treningu do ulokowania), szybki i dynamiczny (prędkość i przyspieszenie na poziomie 82-83) i sprowadzony za raptem 200 000.
-
Pitroipa (HSV) - RMF - dynamiczny prawy pomocnik, młody, świetna prędkość, nieco słabsze podanie
-
Mario Fernandez (któryś z klubów hiszpańskich) - GK - świetny młody bramkarz, na starcie umiejętności na poziomie 78 a wiek chyba 22 albo 23 lata, banalnie prosto powinno się go sprowadzić (u mnie 300 albo 400 tys.)
Zawodnicy o statystykach między 75 a 78, więc jak ktoś gra Barcą, Realem czy innym zmutowanym klubem to raczej z nich nie skorzysta, ale są młodzi, łatwi do sprowadzenia i ładnie się rozwijają

Gram na PESEdit Patch 0.3.
pablus77
Nov 9 2010, 23:38
Gram 2 sezon Atletico Madryt i mogę polecić następujące talenty(niektóre na pewno się powtórzą):
bramkarz:Asenjo (Atletico Madryt)
obrońcy:Armand Traore (Arsenal) w pierwszym sezonie u mnie strzelił 4 bramki i zaliczył 5 asyst), Van der Wiel (Ajax), Palmieri (wychowanek)
pomocnicy: Lennon (Tottenham), Ozil(Werder), Marin (werder) świetnie się rozwija, Arda Turan(Galatasaray), Abate(Milan), Javier Pastore(Palermo)
napastnicy:Ayew(Marsylia) SS świetnie podaje i odnajduje się w polu karnym,Pablenic(wychowanek),Luis Fabiano(pojawił się po 2 sezonie w Bayernie, ciężko było go sprowadzić ale po 4 meczach strzelił 3 bramki, zobaczymy co będzie z nim dalej), Moses(myślałem że się lepiej rozwinie ale do słabszych zespołów może się przydać)
Pozdrawiam wszystkich zapalonych pes'owców, mam nadzieję że komuś się talenty przydadzą
Polecam do mocnych klubów:
GK: Diego
Obrona: M. Richards
Pomoc: Ozil, Hamsik
Atak: Lukaku, Balotelli, Pato, Hulk, Varela(Porto - szybko się rozwija)
r.a.j.a.n
Nov 10 2010, 21:56
to są talenty? czy klasowi zawodnicy...?
EbonH4wK
Nov 10 2010, 22:11
Widzę że panuje tu MIX
Richardsa czy Hamsika powinieneś kojarzyć.
W każdym bądź razie wszyscy tutaj wymienieni są młodzi i BAAARDZO zdolni staty ok 80 i wyżej.
galik10
Nov 11 2010, 12:45
największy talent to Palmieri ,w wieku około 22 lat ma overall 109

,obronka,równowaga,główka i kilka innych skilli po 99.
wedlug mnie dobrym talentem jest Fabio da silva z man utd,jego brat rafael też super,tylko są to zawodnicy w sumie znani,ale bardzo młodzi.
niemiec Muller z bayernu w wieku 25 lat overall 108:)
neymar, dentinho, coutinho, wilshere, ramsey, anita, goetze, adam johnson, sergio canales, jonathan, jeffren, szalai, gareth bale, m'vila, pastore, ayew, javier hernandez, holtby, pitroipa, nuri sahin, rondon, kagawa, de gea, asenjo, douglas costa, ganso
pirlo733
Nov 20 2010, 22:59
CYTAT(Knl @ Nov 11 2010, 13:14)

neymar, dentinho, coutinho, wilshere, ramsey, anita, goetze, adam johnson, sergio canales, jonathan, jeffren, szalai, gareth bale, m'vila, pastore, ayew, javier hernandez, holtby, pitroipa, nuri sahin, rondon, kagawa, de gea, asenjo, douglas costa, ganso
Ty wiesz w ogóle co piszesz ? to mają być talenty do pes a nie do FM !
pirlo733
Nov 21 2010, 13:11
CYTAT(Knl @ Nov 21 2010, 09:39)

to są talenty do pesa
Dziwne bo w pes nie ma Neymara , Coutinho , Dentinho ...
pirlo733
Nov 22 2010, 21:29
CYTAT(Knl @ Nov 22 2010, 00:49)

chyba w twoim pesie xD
LOL a u ciebie są ?
pirlo733
Nov 22 2010, 21:34
A czemu u mnie ich nie ma ?
bo masz chujowego (albo wogóle nie masz) patcha
pirlo733
Nov 23 2010, 00:09
CYTAT(Knl @ Nov 22 2010, 22:33)

bo masz chujowego (albo wogóle nie masz) patcha
Tak nie mam hahahah xD No patchy nie instalowałem żadnych
no to polecam ci pesedit.com patch. co jakies trzy tygodnie wychodzą uaktualnienia, w mojej opinii są to najlepsze patche do pesa.
http://pesedit.com/forums/showthread.php?3...ull=1#post69534
pirlo733
Nov 23 2010, 19:17
CYTAT(Knl @ Nov 23 2010, 10:59)

no to polecam ci pesedit.com patch. co jakies trzy tygodnie wychodzą uaktualnienia, w mojej opinii są to najlepsze patche do pesa.
http://pesedit.com/forums/showthread.php?3...ull=1#post69534Dzięki przejrzę to ;D
kamilos2521
Dec 6 2010, 15:12
Witam kilka typów młodych i dobrych zawodników pewnie juz dla wielu są znane ale zawsze warto przypomnieć....(gram w pesa od serii iss pro i uwielbiam tą grę!!!)
Stekelemburg(ajax-Br)
Rafael(mu-obr)
Richards(mc-obr)
Sakho(PSG-obr)
Bale(Totenham-obr)
Valbuena(Marsylia-pomoc)-rewelacyjny
Giovinco(Parma-pomoc)- Messi sie chowa...
Lennon(Totenham-pomoc)
Walcot(arsenal-pomoc)
Hulk(porto-napad)
Lavezzi(napoli-napad)
G.dos Santos(Totenham-napad)
Lukaku(anderlecht-napad)
Van der Viel(ajax-obrońca)
Mata(Valencia-Napad)
Pozdro
...znowu to samo. Proszę o poradę, jak grając przykładowo Lechem Poznań ściągnę Walcota, Hulka czy Matę. Nie róbcie sobie jaj, takich graczy każdy zna, są to mniejsze bądź większe gwiazdeczki

Przeglądając ten temat oczekuję znaleźć MŁODYCH, TANICH, DOBRYCH (i dobrze się rozwijających), a co według mnie najważniejsze: MOŻLIWYCH DO SPROWADZENIA zawodników

z grajków podanych przez kamilosa2521 myślę, że talentami są Sakho i Lukaku, co prawda dużo osób o Lukaku słyszało, ale ma początkowo dość niskie umiejętności i może coś z niego wyrosnąć.
kolego, nie miej pretensji bo nie każdy gra klubami pokroju lecha poznań. szukając w tym temacie talentów znajdziesz raczej zawodników dla tych lepszych klubów. a jak chcesz jakichś słabszych i tańszych grajków to poszukaj w samym trybie ml, takich nie trudno znaleźć bo jest ich na pęczki.
Knl
Widziałeś analogiczny temat dotyczący PES'a 2010? Przeciętny gracz mógł sobie wybierać prawdziwe talenty wedle gustu, wieku, pozycji, koloru skóry czy czego tam jeszcze. A szlag mnie trafia, gdy czytam, że talentem jest Valbuena, Lavezzi, Bale - zawodnicy warci naprawdę grube miliony, znani raczej każdemu, kto choć trochę interesuję się piłką.
Może to ja jestem tutaj dinozaurem i jakoś inaczej wyobrażam sobie taki temat, ale po wpisach widzę, że niektórzy moje zdanie podzielają

od siebie polecę jeszcze:
Aurier - RB - gra w którymś z francuskich klubów - młodziutki (18 albo 19 lat na starcie), łatwy do sprowadzenia a rozwija się jak jakaś bestia. Po 2 sezonach overall jakoś 4 oczka w górę.
Javi Martinez - DMF/CMF - świetne podanie, dobrze trzyma się na nogach i jest dość szybki, dość tani ale wysoka pensja więc nie każdy go kupi
nie no, zgadzam się że talenty podane przez Kamilosa 2521 były dobre, ale może w pesie 2009. teraz są to już raczej solidni zawodnicy i niekiedy gwiazdy.
prezes87
Dec 7 2010, 18:38
Jeśli ktoś grał co roku w FM to nie ma na tym forum zawodnika o którym by nie słyszał więc darujcie sobie te wpisywanie talentów. Sakho z PSG to już chyba od FM'05 znałem że super środkowy obrońca a się podniecają tutaj że to jakaś nowość.
no ja na przykład nie gram w FMa
Vespa64
Dec 9 2010, 14:48
Cenk Tosun.
Klub: Eintracht Frankfurt
Pozycja: Napastnik
Kupiłem go w tym sezonie i jestem mile zaskoczony, bardzo szybki napastnik, oraz niezwykle bramkostrzelny w 8 meczach trafił 8 razy.
Mateos Real
Dec 9 2010, 16:05
Talenty które ja odkryłem w grze to:
P.Jones Anglia
Rodwell Anglia
Chigrat Rumunia
Jovetić Czarnogóra
Contento Niemcy
Szczęsny Polska
Stoch Słowacja
Tote Hiszpania
Ramsey Walia
Marcq Francja
Riviere Francja
Mantoras Angola
Felipe Menezes Brazylia
jeśli ktoś jest zainteresowany talentami do, powiedzmy, słabszych klubów:
Geromel (Brazylia, FC Koeln, CB) - brazylijski Nesta

Matuszczyk - świetnie się rozwija, wybrany do jedenastki sezonu w bundeslidze w mojej ML
Holtby (Niemcy, Mainz, WF/SMF) - trochę gorsza kopia Messiego
gram na PESEdit.com 1.0
Dla slabszych Babacar-Fiorentina
Dla srednich Agbonlahor po sezonie ma 90 skilla na skrzydle w ataku i 98 speed i aceleration na najlepszych trenenerach.
Do najlepszych no oczywiscie Marcelo z realu bardzo szybki wzrost skilla potem Pjanic z OL Lyon ale to jak sie postaracie to moze nawet do sredniaka sciagniecie jak to szybko zrobicie.No i oczywiscie tytan ataku Aguero .Mozna by tak pisac i pisac o tych najlepszych no ale to raczej chyba kazdy zna.
Gram na patchu "1.0 pes edit." polecam wszystkim ;p
mogę wam polecić do klubów powiedzmy z drugiej półki :
Matuidi - coś jak połączenie Essiena i Lassany Diarry;
Castro - solidny boczny obrońca z leverkusen;
Dimitri Payet - kupiłem go z Francji (nie chcę mówić z jakiego klubu bo to już był trzeci sezon więc mógł to być jego kolejny klub), po 3 sezonach overall 82 - świetny WF;
Gaitan - świetny technicznie lewy pomocnik, można go kupić za niewielkie pieniądze z Benfiki;
Maxi Lopez - tak tak, mówię tu o byłym graczu Barcelony - obecnie gra w Catanii, overall po dwóch sezonach miał u mnie 81, jest to silny, wysoki lis pola karnego.
Varela - skrzydłowy FC Porto, osobiście nie kupiłem go do swojego klubu, ale nie zmienia to faktu że po trzech sezonach overall wzrasta mu z 76 do 86! bardzo silny i szybki zawodnik
hodak3
Dec 19 2010, 15:23
Widzę, że jeszcze nikt ich nie dodał, a są u mnie podstawą:
Ahmedov- Uzbekistan

Raitala- Rumunia

Również polecam Palmieriego, ale był on już na forum.
są to zawodnicy z youth team? czy prawdziwi
hodak3
Dec 19 2010, 18:19
CYTAT(Knl @ Dec 19 2010, 18:20)

są to zawodnicy z youth team? czy prawdziwi
Ahmedowa miałem w youth team, a Raitale znalazłem przez przypadek
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.