Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: PES 6.5 - Błędy w patchu
board.issonline.pl > Edit Mode: P-E Patching > P-E Patching > PES 6.5 v5 > Dyskusja
lukasz44

W tym temacie piszemy o błędach wychwyconych przez Was w projekcie PES 6.5 v.5
Z biegiem czasu wszystko będziemy ulepszać, więc każdy błąd w statach, fejsach, i tym podobnych prosimy zgłaszać.
Przeglądając kadry i zauważając błędy powinniście tutaj to napisać, gdyż będzie można wydać poprawiony roster do master league online oraz uptade ofa do trybu offline smile.gif

kksm
Ja przejrzałem swój zespół ligowy Hannover 96 to mam:

Pander powinien być na LO (lewy obrońca) a jest PB (pomocnik boczny)

Pobieram aktualnie p_sounda i jak wychwycę coś to napewno napiszę

Stuart17
Jak dla mnie to żaden błąd. W tym sezonie cały czas gra na boku pomocy. wink.gif
kksm
Ok spoko. Sorka.
Kempu
Grając Polską mam parę flag Polski, a ogólnie transparenty i napisy są Turcji, po reinstalu dalej to samo, a jak inne rep. to nie wiem.
Nakamura
1. Przyśpiewki Arki Gdynia gdy gra się Łęczną.
2. Tak naprawdę nie powinno się pisac Cracovia Krakow, a sama Cracovia. Ale to akurat często spotykany błąd, którego wystrzegają się tylko najlepsze media.
3. Schalke GAlsenkirchen. Wiadomo o co chodzi. Takiego miasta w Niemczech nie ma.
4. Pisal o tym ktoś na forum wcześniej. Przypomnę, na jednej z tablic wyników, lewa strona wyniku jest większa niż prawa (jedna cyferka większa od drugiej).
5. Zdecydowanie zbyt dobre statystyki dla Rafała Grzelaka z Ruchu Chorzów. Nie te już czasy, by tak go podkręcać.
6. Jakąs dziwną przyśpiewkę miałem, gdy jeden z kumpli grał Barceloną. W przyśpiewkach lepiej stawiać na sprawdzone.

Generalnie jednak chylę czoła, wyśmienity patch, w dodatku długich kilka lat po premierze. Cieszę się, że nie tylko ja dalej gram w szósteczkę (koledzy się śmieją i lansują PES-a 12).

Powyższe błędy nie są jakieś bardzo rażące, sam potrafię naprawić większośc z nich, no ale coś mialem wytknąc, więc bardzo prosze wink.gif
Kamiloxx
Co do Cracovii - Szeliga powinien być defensywnym pomocnikiem, u mnie jest obrońcą. Jak kolega wyżej też napisał - powinno pisać się Cracovia, bo Cracovia Kraków to takie "masło maślane". Podkręcić trochę prędkość Cahalona, jest najszybszy w drużynie oprócz Saidiego jak wykazały ostatnie testy. Na obecną chwilę tyle.
PiotrArci
Zainstalowałem patcha jak należy lecz mam menu ze starego patcha, loga są ze starego patcha i niektory komentarz sie nie zgadza. co mam z tym zrobić?
Galaktyczny
CYTAT(PiotrArci @ Dec 10 2011, 08:22) *
Zainstalowałem patcha jak należy lecz mam menu ze starego patcha, loga są ze starego patcha i niektory komentarz sie nie zgadza. co mam z tym zrobić?

Prawdopodobnie masz w kitserwerze w folderze dat jakieś pliki usuń je
T-Mac
CYTAT(Nakamura @ Dec 9 2011, 21:58) *
1. Przyśpiewki Arki Gdynia gdy gra się Łęczną.
2. Tak naprawdę nie powinno się pisac Cracovia Krakow, a sama Cracovia. Ale to akurat często spotykany błąd, którego wystrzegają się tylko najlepsze media.
3. Schalke GAlsenkirchen. Wiadomo o co chodzi. Takiego miasta w Niemczech nie ma.
4. Pisal o tym ktoś na forum wcześniej. Przypomnę, na jednej z tablic wyników, lewa strona wyniku jest większa niż prawa (jedna cyferka większa od drugiej).
5. Zdecydowanie zbyt dobre statystyki dla Rafała Grzelaka z Ruchu Chorzów. Nie te już czasy, by tak go podkręcać.
6. Jakąs dziwną przyśpiewkę miałem, gdy jeden z kumpli grał Barceloną. W przyśpiewkach lepiej stawiać na sprawdzone.

Generalnie jednak chylę czoła, wyśmienity patch, w dodatku długich kilka lat po premierze. Cieszę się, że nie tylko ja dalej gram w szósteczkę (koledzy się śmieją i lansują PES-a 12).

Powyższe błędy nie są jakieś bardzo rażące, sam potrafię naprawić większośc z nich, no ale coś mialem wytknąc, więc bardzo prosze wink.gif

1. w nowym p_sound dalem przyspiewki lecznej
skotar(L)
Myślę że lekkich błędów w podstawowych składach drużyn nie ma co zgłaszać, bo to każdy sam sobie może poprawić i przestawić według własnych upodobań.
Nakamura
CYTAT(T-Mac @ Dec 10 2011, 10:52) *
1. w nowym p_sound dalem przyspiewki lecznej

Ściągnalem, wgrałem, i dalej słyszę Arkę. Nie wydaje mi się, bym coś zrobil źle.
lizaku
W Getafe piłkarz Rafa według PSD STATS ma pozycje środkowy, boczny obrońca i defensywny pomocnik i chciałbym zeby na takie zostało zmienione.

Olic z Bayernu - przypisać mu atrybuty: Dribbling, Reaction, Scoring, Lines.

Proszę o poprawki.
kostek250
Mam problem zjednym stadionem chodzi mi o stadion Górnika Zabrze kiedyś normalnie chodził wszystko pięknie ładnie, ale ostatnio wywala mnie do windowsa ustawiałem w kload memory i nic ,problem jest tylko z tym jednym stadionem pobierałem go na nowo i wgrywłem ale to na nic
Falcon
Trochę odmłodziliście Mario Yepesa z Milanu. Konkretnie to w patchu ma 25 lat, a w rzeczywistości ma 35
popolupo
błędy:
- większy wynik z lewej niz z prawej - ciesze sie, że ktoś inny też to zauważył, bo zostałem niesłusznie "zjechany" przez autora, że mam przywidzenia,
- napis Injury time - raz jest pod okienkiem, gdzie normalnie jest czas a w innych scoreboardach jest w tym okienku; ponadto pomiędzy oba te wyrazy wkrada się średnik,
- w nowym p_sound przyspewki Arki dla Łęcznej,
- w meczu przeciwko Warcie była przyśpiewka "miedziowo-zieloni" - nie jestem pewien czy to jest ich czy być może Zagłębia...

a teraz może uwagi:
- mało jest zawodników z polskimi literami w nazwisku - czy wynika to z faktu, że może p_text powstał na bazie hiszpańskiej wersji? Po pierwszej połowie w oknie ze statami zamiast 1sza jak w polskiej wersji jest 1er, a po meczu zamiast 2ga jest 2do - da się to jakoś zmienić?
- prośba do kolegi zajmującego się F&H - straszny bałagan. Wiem, że goniły was terminy i wygląda to jak wygląda bo miało działać i działa, ale patrząc np. na Arsenal - 2 wersje Fabregasa, Songa -4, jest Sol Campbell(!), Nordtveid... Piszę to z myślą o innych, którzy tak jak ja wrzucali sobie face'y znalezione w sieci, bo bardzo by to ułatwiło przerzucanie ich do PES 6.5, gdyby one znajdowały się mniej więcej w klubach w których powinny. Wiem, ze jest z tym troche pracy, bo sam sobie robiłem porządek, ale mam nadzieje ze w następnym uaktualnieniu (pewnie luty'12) da sie cos z tym zrobic,

To tyle - troche upierdliwe, ale licze że autorom zalezy na wydaniu maksymalnie dopracowanego patch'a, więc kazda uwaga jest dla nich cenna.

P.S.
Muzyczka z Kapuśniaczka (?) podczas highlights'ów rozwala wink.gif
lukasz44
CYTAT(popolupo @ Dec 13 2011, 09:53) *
- prośba do kolegi zajmującego się F&H - straszny bałagan. Wiem, że goniły was terminy i wygląda to jak wygląda bo miało działać i działa, ale patrząc np. na Arsenal - 2 wersje Fabregasa, Songa -4, jest Sol Campbell(!), Nordtveid... Piszę to z myślą o innych, którzy tak jak ja wrzucali sobie face'y znalezione w sieci, bo bardzo by to ułatwiło przerzucanie ich do PES 6.5, gdyby one znajdowały się mniej więcej w klubach w których powinny. Wiem, ze jest z tym troche pracy, bo sam sobie robiłem porządek, ale mam nadzieje ze w następnym uaktualnieniu (pewnie luty'12) da sie cos z tym zrobic,

Oczywiście że wiemy o bałaganie w f&h, ale przerzucenie tego na nowo trwałoby za długo i dlatego daliśmy tak jak jest. Przy uptade być może będzie już wszystko uporządkowane smile.gif
Kempu
1. Zdarza się że przy normalnym rozgrywaniu piłki Szpaku podnieconym głosem krzyczy, że "Jest okazja z kontry i właśnie wbiega z piłką w pole karne"
2. Stadion Korony ???? Ten w patchu to nie jest stadion Korony:) Może znajdę u siebie na starym kompie to wam podrzuce.
3. Malarczyk lepszy od Stano? No niezbyt.smile.gif
4. Te flagi państwowe.
No i tyle na razie:)
Jason Bourne
Zauważyłem że brakuje min. Derdiok'a. Derdiok to nadzieją piłki Szwajcarskiej i szkoda, że go nie ma, bo statsy mial niezłe.
gapa
jest tylko trzeba umiec szukac wink.gif
Stuart17
CYTAT(piecia1990 @ Dec 26 2011, 13:14) *
Zauważyłem że brakuje min. Derdiok'a. Derdiok to nadzieją piłki Szwajcarskiej i szkoda, że go nie ma, bo statsy mial niezłe.

Derdiyok... Patrz Bayer Leverkusen. wink.gif
Bulka79
W Liverpoolu nie spiewa sie juz o Torresie...
Mozna było zmienic tego chanta na: Luis Suarez.....
GooFy
Wiem coś o tym kolego, bo sam jestem wielkim fanem Liverpoolu. Przyśpiewek o Judaszu już u nas nie ma, więc musiałeś coś źle wgrać.
Bulka79
CYTAT(GooFy @ Jan 2 2012, 22:31) *
Wiem coś o tym kolego, bo sam jestem wielkim fanem Liverpoolu. Przyśpiewek o Judaszu już u nas nie ma, więc musiałeś coś źle wgrać.

Nic nie wgrywałem...Gram dalej na v4.Jestem fanem LFC i gram tylko lige Angielską którą sobie sam aktualizuje.Zreszta przyspiewek o Judaszu też juz dawno nie mam.
Z ciekawości ściągłem sobie 0_sound z waszej v5 żeby zobaczyć na muzyke i przyśpiewki...
Wlanczam przyśpiewki Liverpoolu,a pod chantem 00147 śpiew o Torresie.
Tylko na podstawie przepatrzenia pliku 0_sound w DKZ Studio podałem to jako błąd w patchu...
Nie miałem zainstalowanej v5,więc może w grze inaczej to wygląda...
Pozdrawiam!!!
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.