simian raticus
Oct 22 2006, 11:48
Oto pytanka:
Czy będzie możliwość gry przez Hamachi?
Czy będzie możliwość komunikacji głosowej przez Headset?
Czy neostarada 512 starczy mi do bezproblemowego grania?
Jak się ukaże PES 6 pod PC to chętnie pogram z kimś online - będa chętni w razie czego ???
maciek_ssi
Oct 23 2006, 20:38
1. Na 99% nie.
2. We własnym zakresie.
3. Raczej tak. Wymagania minimalne określone są na 128kbps.
thmc88
Oct 24 2006, 15:24
jasne ,że będą chętni

jak tylko dostane nowego neta.. (już wkrótce poprawa sieci) to zaczynam gre online..
dobrze że bede miał publiczne IP ..dzieki Ci Boże
warson
Oct 27 2006, 14:59
A wiecie jakich protow do odblokowania potrzebuje pes aby grac?
Rasialdinho0
Oct 27 2006, 21:34
QUOTE(warson @ Oct 27 2006, 18:00:13) [snapback]94683[/snapback]
A wiecie jakich protow do odblokowania potrzebuje pes aby grac?
UDP 5370
To znaczy, że znowu niektórzy mogą mieć problemy z portami ?
Rasialdinho0
Oct 28 2006, 12:30
QUOTE(Tytus @ Oct 28 2006, 12:29:16) [snapback]94851[/snapback]
To znaczy, że znowu niektórzy mogą mieć problemy z portami ?
Jak hest zablokowany port UDP 5370 ( to jest standardowy w pesie 6 , mozna zmieniac na inne ale wszystkie UDP) to sie nie pogra
a ja mam takie pytanko slyszalem ze jak sie kupuje orginalna gre to na tamtym cd-keyu mozna zalozyc 3 osobne konta dzieki ktorym mozna smigac on-line czy to prawda ? Czy w takim raazie znalazl by sie ktos kto ma jeszcze jakies konto wolne i moglby w miare za rozsadna cene odsprzedac?
QUOTE(cozaq @ Oct 31 2006, 19:26:47) [snapback]95315[/snapback]
a ja mam takie pytanko slyszalem ze jak sie kupuje orginalna gre to na tamtym cd-keyu mozna zalozyc 3 osobne konta dzieki ktorym mozna smigac on-line czy to prawda ? Czy w takim raazie znalazl by sie ktos kto ma jeszcze jakies konto wolne i moglby w miare za rozsadna cene odsprzedac?

Są tak zwane profile. Jednakże dwa klucze nie mogą grać w jednym momencie, tj jeśli ktoś już gra na kluczu Ty sie nie podłączysz i odwrotnie. Oraz nie można grać na siebie na jednym kluczu.
ponawiam pytanie kolegi dotyczące grania online na neo 512, czy posiadając takie łącze warto wydać kaske na oryginał??
maciek_ssi
Nov 2 2006, 23:14
QUOTE(rpgfun @ Nov 3 2006, 00:13:49) [snapback]95589[/snapback]
ponawiam pytanie kolegi dotyczące grania online na neo 512, czy posiadając takie łącze warto wydać kaske na oryginał??
W tym momencie servery Konami działają wręcz beznadziejnie. Kiedy się to zmieni? Któż to wie.
Natomiast jeśli chodzi o Twoje łącze - powinno wystarczyć do płynnej gry. Teoretycznie
QUOTE(cozaq @ Oct 31 2006, 18:26:47) [snapback]95315[/snapback]

Tak jak w PES5 mozna miec 3 profile jednak jest mala zmiana - raz utworzonego profilu nie mozna skasowac ...
heeh a ma ktos jeden profil wolny z checia odkupie
Red Bull
Dec 3 2006, 19:52
Yo! Zastanawiam się czy kupować PES6 tylko po to by grać online.. w zwiazku z tym mam pare pytan:
Czy opłaca się kupować gre dla samej gry online??
Jak wyglada rozgrywka online??
Czy w grze pojawiaja siie lagi utrudniające gre??
Czy trzeba zmniejszać jakości tekstur i rozdzielczość w grze aby nie było lagów??
Czy na łączu 1Mbit da się płynie grać i czy jak gram z kimś ze słabszym łączem to pojawią sie lagi??
Red Bull,
tak, warto kupic gre
jak wyglada, nie rozumiem pytania

lagi sa i czasem strasznie denerwuja
tekstury nie wiem czy musisz zmniejszac bo nie znam twojego komputera
plyyna gra zalezy nie od wielkosci downloadu, ale rowniez od uploadu i stabilnosci lacza. lagi bedziesz mial TYLKO grajac "polowe" przeciwnika, jezeli ma on slaby upload. jak chcesz wiedziec wiecej to poszukaj na forum

wszystko zostalo napisane
Red Bull
Dec 3 2006, 20:27
A czy jak nie mam publicznego IP to da sie grać online??
Mam internet z sieci osiedlowej i mam tylko możliwość przekierowania sobie czterech portów (jakieś TCP i UDP). Czy jak sobie jakieś tam port przekeruje to będzie mi działac gra online???
maciek_pl
Dec 4 2006, 15:26
wogóle to teraz szkoda mieć osiedlową sieć bo TP czy chello jest tak tanie ze mozan sobie zamówić:)
Red Bull
Dec 5 2006, 12:32
@maciek_pl czasem sie opłaca mieć sieć osiedlową bo za neta 1mbit płace 40zł a w TP i Chello musiałbym płacić co najmniej dwa razy tyle i miałbym mniejszy miesieczny limit transferu.
Czy ktoś może mi odpowiedzieć czy da sie grać online nie mając publicznego ip, ale przekierowując porty (które?) ???
maciek_ssi
Dec 6 2006, 16:08
QUOTE(Red Bull @ Dec 3 2006, 21:28:06) [snapback]101346[/snapback]
A czy jak nie mam publicznego IP to da sie grać online??
Mam internet z sieci osiedlowej i mam tylko możliwość przekierowania sobie czterech portów (jakieś TCP i UDP). Czy jak sobie jakieś tam port przekeruje to będzie mi działac gra online???
Nic nie trzeba przekierowywać. Nie trzeba mieć zewnętrznego IP. Można być nawet za NAT-em.
michal_f
Dec 9 2006, 15:32
mam neo512 i podczas gdy hostuje na swoim laczu mam straszne lagi i to samo ma przeciwnik ktory hostuje na moim laczu. czym to moze byc spowodowane i co da sie zrobic zeby to poprawic.gralem z kilkoma graczami ktorzy rownierz maja neo512 i oni nie maja lagow
maciek_ssi
Dec 9 2006, 23:43
QUOTE(michal_f @ Dec 9 2006, 15:36:23) [snapback]102409[/snapback]
mam neo512 i podczas gdy hostuje na swoim laczu mam straszne lagi i to samo ma przeciwnik ktory hostuje na moim laczu. czym to moze byc spowodowane i co da sie zrobic zeby to poprawic.gralem z kilkoma graczami ktorzy rownierz maja neo512 i oni nie maja lagow
Jak przeciwnik hostuje na Twoim łączu?
michal_f
Dec 10 2006, 10:53
jak on hostuje na moim laczu to ma lagi
dziecko neostrady :]
jak hostuje na twoim laczu? podpina sie fizycznie pod twoje neo i wtedy dzielicie lacze i on jest hostem ? :>
napisz co ci lezy tak zebysmy zrozumieli i pamietaj:
pierwsza polowe meczu hostuje gospodarz, czyli gosp. nie ma wtedy lagow
druga polowe meczu hostuje gosc, czyli gosc nie ma wtedy lagow
michal_f
Dec 10 2006, 21:49
QUOTE(StraY @ Dec 10 2006, 23:10:26) [snapback]102735[/snapback]
dziecko neostrady :]
jak hostuje na twoim laczu? podpina sie fizycznie pod twoje neo i wtedy dzielicie lacze i on jest hostem ? :>
napisz co ci lezy tak zebysmy zrozumieli i pamietaj:
pierwsza polowe meczu hostuje gospodarz, czyli gosp. nie ma wtedy lagow
druga polowe meczu hostuje gosc, czyli gosc nie ma wtedy lagow
dlaczego mam lagi przy czym inni z takim samym lączem ich nie maja?. co moze to powodowac?. szukalem na forum tematow z tym zwiazanych i byl jeden zalozony przez snaka ale to mi nie pomoglo. rozmawialem z kilkoma graczami ktorzy rownierz maja neo512 i bez rzadnych "ulepszen" nie maja lagow.
teraz jasniej
Rivaldinho
Dec 10 2006, 21:55
QUOTE(michal_f @ Dec 10 2006, 23:53:59) [snapback]102750[/snapback]
dlaczego mam lagi przy czym inni z takim samym lączem ich nie maja?. co moze to powodowac?. szukalem na forum tematow z tym zwiazanych i byl jeden zalozony przez snaka ale to mi nie pomoglo. rozmawialem z kilkoma graczami ktorzy rownierz maja neo512 i bez rzadnych "ulepszen" nie maja lagow.
teraz jasniej

Antywira wyłączaj na czas gry i wszelkie komunikatory , p2p etc

Jeżeli nie zadziała zgłoś się do ISP
Anonim z servera
Dec 11 2006, 17:50
Mam radiówkę 1mb/256kb i mi sie zacina bardzo... nie wiem co zrobic, moze to wina kompa?
sempron 2gb
512ddrram
radeon 256mb
Red Bull
Dec 17 2006, 12:34
QUOTE(maciek_ssi @ Dec 6 2006, 16:12:52) [snapback]101906[/snapback]
Nic nie trzeba przekierowywać. Nie trzeba mieć zewnętrznego IP. Można być nawet za NAT-em.
Na pewno nie tzreba przekirowywać jakiegoś portu żeby móc grać online?
Prosze tylko o potwierdzenie (szybko!), bo chcem zakupić oryginalną gre..
stefano99
Jan 8 2007, 17:17
QUOTE(maciek_ssi @ Dec 6 2006, 16:12:52) [snapback]101906[/snapback]
Ja mieszkam w akademiku, mam wew ip i nie moge sie polaczyc.
moze wiesz jak na to zaradzic???
maciek_ssi
Jan 10 2007, 04:49
QUOTE(stefano99 @ Jan 8 2007, 17:21:41) [snapback]111091[/snapback]
Ja mieszkam w akademiku, mam wew ip i nie moge sie polaczyc.
moze wiesz jak na to zaradzic???
Pokaż screena.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.