Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Gra On Line Sie Zacina -czekam Na Porady
board.issonline.pl > PES6 Online: Rozgrywka Sieciowa > Problemy z grą online
gilmour
witam!
mam taki problem że jak gram on line to zawsze w czasie jednej połowy gra mi się dobrze i gra się nie zacina a w drugiej gra się mocno zacina i trace wtedy najwiecej bramek bo nie moge dobrej akcji skonstruować, wie ktoś dlaczego tak się dzieje???
aha no i dlaczego przeważnie jestem GOŚCIEM a nie GOSPODARZEM meczu???

verelad
Jest tak dla tego że jedną polowe hostujesz Ty, a drugą przeciwnik. I na tej której nie hostujesz masz lagi, pewnie z powodu słabego łacza przeciwnika.
Pro player
nie tylko ty masz ten problem!
Ja miałem już kilka meczów gdzie prowadziłem dwoma bramkami, a w drugiej połowie na LAGACH trzaciłem tą przewage!-tylko dwa mecze narazie udało mi się rozegrać bez żadnego Laga!
Nic na to niezrobisz!-jedynie grać z kimś kto ma dobrego neta!-ale ci ze słabym netem są czasami lepszymi graczami niż ci z lepszym!-więc grać trzeba z wszystkimi!
AsSoE
Jest możliwość podglądnąć jakie łącze ma nasz przeciwnik - przed rozpoczęciem meczu?

Czy można wybierać przeciwnika z jakiegoś zakresu np 1 Mbit >

Według mnie powinno kickować graczy w grze rankingowej na korzysc przeciwnika (walkower), którzy mają beznadziejne łącza lub celowo je spowalniają by utrudnić gre przeciwnikowi (gdy hostuja) ... mam na mysli sytuacje kiedy na swoim hoscie wygrywamy 3:0, a na druga polowe koles ustawia emule, torrenty i inne badziewia, dostajemy lagów i przegrywamy mecz 4:3...
matthew
Panowie !!! Jest rozwiązanie ! Przynajmniej mi bardzo pomogło..
Krok 1. Pobierzcie program o nazwie cFosSpeed v.3.10
Krok 2. Instalujecie program
Krok 3. Wchodzicie w ikonkę, która pojawi się w prawym dolnym rogu obok np. GG.
Krok 4. Otwieracie ją, wchodzicie w OPCJE
Krok 5. Wybieracie zakładkę PROGRAMY następnie NOWY PROGRAM. Tam szukacie pliku PES6.exe i wciskacie OK
Krok 6. Ustawiacie linijkę z PES6 na "NAJWYŻSZY PRIORYTET"
Krok 7. Cieszycie się grą z o wiele mniejszymi lagami.

Pozdro !
gilmour
witam!
no ok chciałem pobrać ten program, i wyswietla mi się taka strona:
http://www.usenext.com/index.cfm?TD=380773...bcontrol+v+3.10

i nie mam pojęcia gdzie kliknąć by sciągnąć ten program z tej stronki, czekam na podpowiedzi
pozdrawiam
matthew
QUOTE(snake @ Nov 22 2006, 17:19:10) [snapback]99427[/snapback]

Dokładnie biggrin.gif
gilmour
ok panowie dzieki za rady, mam już ten program i teraz będe testował czy LAGI się zmieniejszyły,
aha i z tego co widze ten program jest tylko na 30dni, a co potem? smile.gif
pozdrawiam
cozaq
jeszcze takie pytanko na jakiej rozdzialce i detalach najlepiej grac ? ustawiac jak najnizsze czy moge grac tak jak normalnie offline ??
matthew
QUOTE(cozaq @ Nov 24 2006, 20:22:15) [snapback]99909[/snapback]

jeszcze takie pytanko na jakiej rozdzialce i detalach najlepiej grac ? ustawiac jak najnizsze czy moge grac tak jak normalnie offline ??

Ustaw LOW i rozdz. 800 X 600 . Pozdro
Sin3-16
QUOTE(ronnie10 @ Nov 25 2006, 10:03:12) [snapback]99970[/snapback]

Ustaw LOW i rozdz. 800 X 600 . Pozdro

A może mi wytłumaczysz why ma tak ustawiać wink.gif Przecież lagi są związane z odbiorem niepełnych pakietów od przeciwnika co powoduje opóźnienia, a to czy grasz w 640x480 LOW czy w 1280x1024 High ,Lod Mixer na full + 4xAA+8xAF z kitserverem z piłkami i strojami HD nie ma tu żadnego znaczenia oprócz strice estetycznego :] Przecież mając u siebie zainstalowanego kitservera z np: special edition strojami dla $realu gdzie zamiast herbu widnieje napis Puta Madrid wcale nie oznacza ze przeciwnik grający u siebie $realem będzie też je widział wink.gif Być może jakość twoich ustawień graficznych wpływa jakoś na informacje wysyłane do przeciwnika co może minimalnie jemu powodować lagi i vice versa ( w co wątpię i nie przejmuje się tym biggrin.gif, jednak ważna jest dla mnie dobra grafa i płynna animacja)
Ważne jest po prostu dobre i "stabilne" łącze ( twoje i przeciwnika ) i jest to czysty random czy będą lagi czy nie :/ Nieraz grając z kolesiem który ma 10 Mb/ 1mb mam lagi, a np wczoraj grałem bez lagów z kolesiem który miał 128 kbps uploadu.. warto poprostu zaufać "kreskowemu" systemowy KONAMI i wybierać sobie oponentów z najniższym pingiem.
Lisek
no właśnie, ja tam gram tylko z tymi co mają 3 lub 2 KRESKI przy nicku w pokoju w ktorym jestes. A to ze rzadko jestes gospodarzem wynika z tego ze drugi naciskasz przycisk: "WEŹ UDZIAŁ W MECZU"
maciek_pl
Istnieje możliwość rozpoznania łącza w czasie gry. Mianowicie w momencie, gdy wchodzi do was przeciwnik widac z lewej strony przy jego niku kwadrat z kreskami. Im więcej kresek tym ma lepsze łacze. Generalnie ja nie gram z ludźmi którzy maja tylko 1 kreske. Oczywiście, ograniczyc lagi można wyłączajac wszytkie programy.

Jeżeli moge jescze pomóc to program SFos Speed dostepny jest tu: http://www.pesleague.pl/index.php?menu=61#pyt09
michal_f
mam neo512 i po wgraniu tego programu nie moglem sie polaczyc z internetem. czym to moze byc spowodowane?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.