Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Football Factory
board.issonline.pl > Inne > Filmy & Seriale
siano

Obiecalem wczoraj, ze zajmiemy sie tym filmem, do dziela wiec.
Oczywiscie nie da sie uniknac tu poroownan z "Hooligans", zwlaszcza, ze FF obejrzalem dwa dni po GSH smile.gif

Film o wiele prostszy w zalozeniach, o wiele bardziej przyjemny, o wiele mniej naiwny.
Klimatem jest podobny do Hooligans, acz losy bohateroow sa prostrze, i nie tak pompatyczne jak w GSH.
Generalnie obraz ma zapedy autobiograficzne, czesto widzowi towarzyszy narrator.
Sceny walk sa wyraznie gorzej zrobione niz w GSE, nie poddano ich zupelnie zadnym zabiegom technicznym, ktoore w GSE wyszly bardzo fajnie.
Muzyka byla typowa dla UK, duzo elektroniki, troche punka, ot tlo.
Gloowna sfera oddzialywania FF na widza nie byly oczy i uszy, lecz glowa.
Przez to film. moim zdaniem, jest nieco ciezszy klimatem i trudniejszy w odbiorze.
Jednak przyjemnosc z jego obejrzenia jest wiele wieksza, niz w przypadku GSH.

Poroownujac oba obrazy, bardziej podoba mi sie FF, ktoory jest prostszy, ale nie ociera sie o banal i naiwnosc, co sie zdarzalo w GSH. Poza tym byl mi nieco blizszy, ze wzgledu na pare motywoow.

nastepny w kolejce: Delicatessen smile.gif
kostek
ja hooligans mam zamiar obejrzec w ciągu kilku dni (juz mam go na dysku ale brak czasu:) ) jesli chodzi o football factory to moim zdaniem film bardzo fajny...i nie tylko dla tych którzy lubią piłkę nożną...ogólnie film jest godny polecenia smile.gif mi sie podbał motyw jak tych dwóch 'łepków' dilla najebało i mu towarek skubnęli wink.gif possdro
wali-góra
mnie sie grenn street hooligans dużo bardziej podobało ale kazdy ma swoje zdanie... tongue.gif
prutek
FF jest lepsze, z wielu wzgledow. Na przyklad do roli "chuliganów" nie dali Frodo "Pierścien" Baginsa tylko jakis innych typkow. A po drugie ten film rezyseruje chlop a nie baba wink.gif
had2
FF jest taki swojski dla mnie! normalnie czuję się w nim jak bym tam się znajdował. A Hooligany to Holiwoodzki banał!
mdk66
Zgodzę się z przedmówcą...
Football Factory jest lepszy =]
baski18
http://pl.youtube.com/watch?v=42plidAWbhM - 1z5 części polecam smile.gif

Pozdro
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.