Witam.
Po pierwsze, przeczytałem wszystkie możliwe tematy na tym forum zauważając, że spora ilość użytkowników ma podobny problem i nikt jeszcze tego nie rozwikłał, lub rozwikłał ale nie napisał jak. Pytałem się też ludzi z dekazet.net , ale angielski to ich słaba strona i oprócz próby reinstalacji niczego innego się nie dowiedziałem, aczkolwiek czytając parę tematów natknąłem się na taki sam error po hiszpańsku jak ja mam, a mianowicie "Error inesperado, El programa no puede iniciar. Es muy probable que tengas algunos controles corruptos o sean versiones antigues. Reinstale el programa de nuevo." I ktoś tam zamieścił linka do pliku (który już został niestety usunięty) ActiveX_Controll.rar . Może tutaj właśnie chodzi o ActiveX ? Niestety nie mam wiedzy na temat ActiveX,a na necie nie wiele mówią i wygląda na to, że wersji control activex jest bardzo dużo i do różnych celów.
Moja sytuacja wygląda tak:
DKZ 0.90 - Run-time error '50003' przy otwieraniu programu, przy instalacji nic sie nie działo.
DKZ 0.91b - Run-time error '50003' bądź w j.hiszpańskim Error inesperado... przy instalacji problem z plikiem quartz.dll
DKZ 0.92b - Run-time error '50003' ale przy instalacji nie ma problemów z quartz.dll , i tu jest dziwna sytuacja, bo raz wyskoczył mi error "Memoria insufficiente" po hiszpańsku...
Próbowałem instalować różne wersje na siebie, update z 91 na 92, przeróżne kombinacje, deinstalować, czyścić pliki rejestru systemu, podmieniać quartz.dll z biblioteki plików dll online i tysiące innych sposobów. Aczkolwiek dalej nie działa.... Czy jest ktoś wstanie mi pomóc?