Hmmmmm, nie wiem co napisać, pograłem troche w WE10 ale mam mieszane odczucia

, bo z jednej strony gra wydaje sie zajebista a z drugiej denerwuje (błędów co nie miara).
1.Zacznę od Bramkarza:
+wiele nowych animacji, czasem broni jak żywy...
+już nie zawsze łapie piłke w sytuacji gdy to jest nie możlwie, nie zatrzymuje go aż tak linia
boczna boiska, albo linia bramkowa może wpaść z piłka do bramki...
+wydaje sie ze "myśli", gdy nie ma szans na obrone rękami, wykonuje np wślizg
(nie zawsze zresztą udany).
-nie może chwycić piłki w ręce, czasem wygląda to ja by ona go "parzyła" i wypuszcza ją przed siebie.
-gdy wyjdziemy daleko z bramki to czasem baaaardzo wolno wraca między słópki (lob mile widziany)
-nie wiem dlaczego konami wróciło do tego ale znowu bramkarz przy wyjściu do piłki zawsze
wykopuje ją w aut... (irytujące!)
2.Obrona:
+wślizgi muszą być teraz bardzo precyzyjne, już nie przejedziemy 10 metrów...
+znacznie trudniej stracic obroncy piłke, można spokojnie porozgrywać w obronie.
+obrońcy wygrywają większoć pojedynków w powietrzu, dobra główka to teraz święto...
+znacznie lepiej trzymają sie ustawionej taktyki,
-znacznie trudniej odebrać piłke napastnikowi, zwłaszcza temu z dobrą szybkością i techniką
-taki np ronaldinho to sobie może zrobić slalom 3 razy w koło pola karnego i piłki nie ma mu jak
odebrać, niestety konami przesadziło ze zwodami, obrońcy w więkosci przyp sie nabierają bardzo
łatwo, to duży mankament...
3.Pomoc i Atak:
+wiadomo, zwody zwody i jeszcze raz zwody (obrzymia ilość), teraz to klucz do zwycięstw...
+/-szybkie rozegranie wolnego, jest ALE, właśnie jest jedno ale, gdy to chcemy zrobić obrońcy i tak są
na swoim miejscu, opcja mocno niedopracowana..
+podania, wyraźnie czuć teraz siłę podanie, im dłużej przytrzymamy tym mocniejsze
+swietne animacje strzałow, wolnych, podań, Ronaldinho patrzący w inną strone a podający w inną,
Rullez
+najlepsi zawodnicy mają swój własny styl porusznia sie i prow piłki (Roanldinho, Zidane, Kaka......)
-strzaly zwlaszcza z wolnych jakies anemiczne
-długie pilki, wydaje sie ze pilka leci i leci.......
-pasek siły przy wolnych trzeba przytrzymac dlugo a przy zwyklej akcji lekkie naciagniecie paska i pilka
szybuje 10 metrow nad bramka...
4.Sędzia:
-hmmmm jak zwykle dupa

wolne i karne z kapelusza to standard, spalone odgwizduje czasem
jeszcze pózniej niz w pes 5.
+nowe animacje
-/+często sie myli, nie wiem tylko czy to celowy zabieg konami czy bug...
- a ten czarnuch to już przesadza co są zawodnicy koło siebie to faul, dramat
5.Taktyka:
+mocno zmieniony interfejs tatyczny (oj sporo mi zajeło zorientowanie sie co, gdzie i jak?...)
+wiele nowych opcji (m.in komp może dokonywać za nas zmian w trakcie meczu...)
6.Grafika:
+stadiony prezentują sie lepiej
-twarze!!!!
-murawy
7.Sound:
+komenatatorzy Rullez!!
-/+muzyka w menusach denna ale nie męczy uszu...
8.Inne:
+dodano pare opcji np dwumecz towarzyski (mecz i rewanż), takie pierdoły ogólnie, ale niektóre bardzo
przydatne
+tryb international challenge, memorial match (dlaczego go nie było w Pes5

)
+przejrzyste menusy
+co dziwne zero przycinania na ps2, ale chyba kosztem np animacji kibiców, teraz siedzi tam coś w stylu
we2002 no ale cóz...nie o to chodzi...
Tyle, mam mieszane odczucia bo konami ruszyło mocno do przodu ale nie ustrzegło sie też mniejszych a nawet większych błedów....Nie wiem co myśleć o WE10, świat sie cieszy ale czy to tak doskonała gra....hmmmm chyba jeszcze nie.
Czekam na Pes 6.