Rivaldinho
Sep 26 2006, 20:10
Kto z was uczęszcza na "gym" jak ćwiczycie, ile zcsu już chodzicie,wszystkie informacje tutaj.
Pomysł na temat ze względu na wykupienie przezemnie dzisiaj karneciku no i zaczynamy...od jutra ...
>Kornel<
Sep 26 2006, 20:59
wiec moze ja zaczne :
-staz okolo 9 miesiecy( na wakacje mialem przerwe)
-cwicze kazdego dnia inna partie ciala : plecy-klata-barki-rece-nogi
-nie chce byc jakis kark bo zalezy mi na ladnym wygladzie
justyn
Sep 27 2006, 07:13
Ja na siłownie chodze od 2 lat.
Ćwicze 3 razy w tygodniu.
Karol Johnn
Sep 27 2006, 07:25
Zaczalem cwiczyc jakies 4-5 lata temu, pozniej przerwa to znowu zaczalem(juz nie cwicze - len w dupie), nie bylem nigdy regularny i moze dlatego nie mialem jakis super efektow, w postaci podnoszenia jakis super ciezarow. Ale 3 razy kupilem sobie odzywki(raz mnie stazi szczyscili bo mialem gdzies 14 lat jak kupilem kreatyne i cos tam jeszcze, zrobili mi afere ze biore sterydy

), Kreatyne z jakims innym suplementem, pozniej HMB plus cos tam a nastepnie Glutamine tez z czyms! Ale nie jestem jakis strasznie wyjebany

... Ale w wieku 15 lat podnosilem na klate 87 kg heh
Najwazniejsze jest to zebys regularnie chodzil, wtedy przyjda efekty.
pzdr
baski18
Sep 27 2006, 07:50
Ja na siłownie chodze od 3 lat - troche przez ten czas przytyłem (jakies 20kg) obwody też się zwiekszyły

Na początku chodziłem 6 razy w tyg. ale po roku zmniejszyłem do 5 razy w tygodniu teraz chodze 4 razy. W poniedziałek ,wtorek, czwartek oraz piątek jest to też spowodowane innymi sprawami

Co do podnoszenia cieżarów nigdy nie przeskoczyłem jak dla mnie magicznej bariery 100kg na klatke max to 95kg na bicepsy sztangą robie 45kg, barki bardzo słabo (najsłabsza obok pleców moja partia) 60kg, plecy robie na atlasie wiec kg wam nie podam

Triceps 30kg-francus do tego of course brzuszki i takie tam dodatki

Siłownia fajna sprawa ale w granicach rozsądku

Branie sterydów jest ZŁE

ja biore odżywki i mi wystarczają

dla osób ciekawych jak dużego powera można dostać przez 3 lata to mówie, gdy pierwszy raz poszedłem na siłownie [zaprowadził mnie kumpel który juz troche ćwiczył(rok)] na klatke podniosłem 2 razy 30kg

hehe

Pozdro
Karol Johnn
Sep 27 2006, 08:18
QUOTE(baski18 @ Sep 27 2006, 12:51:51) [snapback]90880[/snapback]
plecy robie na atlasie wiec kg wam nie podam
Zawsze mozesz napisac ile klockow podnosisz

heh
Ja na siłownie chodze lekko ponad roczek. Poczatki ciezkie jak u kazdego.
Pamietam te pierwsze wejscie na silke....polozenie sie na laweczce.....35kg na gryfie
a ja ledwo co 5 razy to podnioslem....Jednak z czasem wszystko przychodzi...
miesiac dwa i z 35 sie zrobilo 60. Nie odrazu krakow zbudowano.
Na silownie chodze 4 razy w ciagu tygodnia (kiedys wkoncu organizm musi sie regenerowac)
i obecnie biore bialko no i kreatynke.
Chwalcie sie wymiarami...oczywiscie nie waszych przyrodzen..no i foty bylyby mile widziane
Karol Johnn
Sep 27 2006, 11:01
Pamietam ze jak chodzilem na "pakernie" a bylo to hektar czasu temu to po silce jak mierzylem to w bicu mialem 35 cm - moj rekord hehe, a w klatce jak pamietam to cos plus minus 100 cm
pzdr
już drugie wakacje minęły jak zaczołem ćwiczyć.Plan na mase.3serie 6-10 powtórzeń- co wychodzi 40-50 min dziennie.pon,wt,czwi pt.sr i weekend wolne

stan fizyczny? no cóż, zdjęcie już pokzywałem więc....teraz mam diete na mase, znaczy wpierdalać, ile sie da, co sie da (gdzie sie da?). np na kolacje 5 jajek na twardo i krome chleba
triceps francuski uginanie łokci do czoła leżąc 21kg(na serie ofkorzz)
klata, mało-40kg
barki, podnoszenie nad głowe- 28kg
dalej niepamiętam

początki było żałosne więc niebede sie rozpisywał

czy warto? warto jak jasny chuj!
PS knockout już wkrutce

QUOTE(norek @ Sep 27 2006, 11:50:34) [snapback]90895[/snapback]
Ja na siłownie chodze lekko ponad roczek. Poczatki ciezkie jak u kazdego.
Pamietam te pierwsze wejscie na silke....polozenie sie na laweczce.....35kg na gryfie
a ja ledwo co 5 razy to podnioslem....Jednak z czasem wszystko przychodzi...
miesiac dwa i z 35 sie zrobilo 60. Nie odrazu krakow zbudowano.
Na silownie chodze 4 razy w ciagu tygodnia (kiedys wkoncu organizm musi sie regenerowac)
i obecnie biore bialko no i kreatynke.
Chwalcie sie wymiarami...oczywiscie nie waszych przyrodzen..no i foty bylyby mile widziane

miałeś już dawno zapodać fote!
gutted
Sep 27 2006, 13:08
No to czas na wujka

Staż treningowy 6 lat
181 cm - 87 kilo
Ławka płaska - 150 kg
Przysiad - 160 kg
Martwy ciąg - 170 kg
Suplementy: kreatyna, gainer, białeczko
Plan treningowy - zbliża sie zima więc Masa !!!!!
Tylko i wyłącznie podstawowe ćwiczenia na wolnych ciężarach - im większe tym lepiej

1 dzień - Klatka - Plecy - Brzuch - Łydki
2 dzień - Biceps - Triceps - Brzuch - Łydki
3 dzień - Barki - Nogi - Brzuch - Łydki
3 ćwiczenia na kazda partie miesniowa
4 serie 12,10,8,6 powtórzen - przerwy miedzy seriami od 1,5 do 2 minut
190cm/88kg
Ławka płaska- 87kg
Przysiad- 120kg
Martwy ciąg- 130kg
Biceps- 40cm
Klatka-110cm
Udo-68cm
Trening podobny do planu ktory napisal Gutted (gratuluje wynikow;) )
Zapieprzam na mase gdyz chcialbym wazyc kolo 100 i trzeba nabrac jeszcze troche
cialka zeby bylo z czego cos zdzialac.
A teraz juz lece....na silownie wlasnie

Pozdrawiam.
gutted
Sep 27 2006, 13:58
Dzieki, Twoje tez bdb. Jak przystalo siatkarzowi nogi masz bardzo silne

.
Popracujesz nad gora i bedzie juz git
Karol Johnn
Sep 27 2006, 14:50
QUOTE(norek @ Sep 27 2006, 18:20:52) [snapback]90922[/snapback]
190cm/88kg
Ławka płaska- 87kg
Przysiad- 120kg
Martwy ciąg- 130kg
Biceps- 40cm
Klatka-110cm
Udo-68cm
Trening podobny do planu ktory napisal Gutted (gratuluje wynikow;) )
Zapieprzam na mase gdyz chcialbym wazyc kolo 100 i trzeba nabrac jeszcze troche
cialka zeby bylo z czego cos zdzialac.
A teraz juz lece....na silownie wlasnie

Pozdrawiam.
Niezly bysior z ciebie, myslalem ze bardziej skromny jestes
pzdr
lukasso
Sep 27 2006, 15:20
regularnie od 2 miechow
183/80
na klate 75
w bicku 38
chodze 4 dni w tyg
Karol Johnn
Sep 27 2006, 15:44
QUOTE(lukasso @ Sep 27 2006, 20:21:32) [snapback]90936[/snapback]
regularnie od 2 miechow
183/80
na klate 75
w bicku 38
chodze 4 dni w tyg
Co wy macie jakies te bicepsy za wielkie...

ja jak cwiczylem to max moich mozliwosci to 35 cm(no w sumie cwiczylem jak mialem 15-16 lat)
pzdr
>Kornel<
Sep 27 2006, 16:19
kurde pokazcie zdjecia zeby mozna zobaczyc na ile te wymiary pokrywaja sie z prawda

ja postaram sie niedlugo wrzucic cos...a propo-wlasnie wrocilem z siłki-ciezki dzien
Mortin
Sep 28 2006, 11:52
QUOTE(Karol Johnn @ Sep 27 2006, 18:45:40) [snapback]90945[/snapback]
Co wy macie jakies te bicepsy za wielkie...

ja jak cwiczylem to max moich mozliwosci to 35 cm(no w sumie cwiczylem jak mialem 15-16 lat)
pzdr
ja nie chodze na silownie, jestem chudy, nie mam masy miesniowej, a w bicepsie bede mial ze 30, wiec jak cwiczyles, to musiales slabo cwiczyc, albo jestes taki chudy

pozdro
ćwiczycie rekreacyjne, czy dla innego powodu?
QUOTE(Bo0os @ Sep 28 2006, 15:40:32) [snapback]90993[/snapback]
ćwiczycie rekreacyjne, czy dla innego powodu?
1. Poczatkowo chodzilem tam bo ciekawe laski tam smigaly....czyli przyjemne z pozytecznym.
2. Pozniej zaczelo mi sie to podobac...bo tu uroslo tam uroslo.
3. Obecnie chodze bo bardzo to lubie....generalnie dla wygladu i lepszego mniemania o sobie. Tyle. Pozdro.
Staz treningowy- 5, 5 roku- z ponad pol roczna przerwa niezalezna ode mnie. Obecnie wracam do formy. Moje wymiary prawie cztery tygodnie temu- przed cyklem:
RAMIE- 41, 5 UP
WAGA- 88 UP
Aktualniejsze podam po, na pewno beda lepsze (juz sa)

Nie bede pisal wszystkich czesci ciala, bo kazdego i tak tylko interesuje ile mam w "lapie" i ile wyciskam na klate. Pozdrowienia
P. S. Niektorych to mi zal. Masz 35 w lapie po napompowaniu to spoko. Siedz i sie doluj albo cos w tym kierunku rob, ale nie chwal sie bo to zenada!
Karol Johnn
Sep 28 2006, 16:45
QUOTE(Mortin @ Sep 28 2006, 16:53:43) [snapback]90987[/snapback]
ja nie chodze na silownie, jestem chudy, nie mam masy miesniowej, a w bicepsie bede mial ze 30, wiec jak cwiczyles, to musiales slabo cwiczyc, albo jestes taki chudy

pozdro
Nie no wlasnie nie jestem chudy, waze 85 kg/187 cm, tylko pisze... to bylo 3-4 lata temu, to jak zaczynalem mialem moze ze 31 cm w bicu... i wcale mnie to nie doluje jak ktos zapodal aluzja, bo aktualnie nie cwicze bo mi sie nie chce i mam to gdzies, moze kiedys zaczne znowu...
S14: a czego ci jest zal? to ze chlopak 16 lat ma 35 cm w bicu? nie jarze? moj poprzedni post nie mial charakteru uzalania sie nad soba bo to bylo kiedys i wcale mnie to jakos nie frapowalo ani nie dolowalo, tylko poprostu se tak napisalem... chyba ze dla ciebie punktem odniesienia w zyciu jest wielkosc bicepsa, no to wtedy taki 35-cio cm bicek moze byc zenujacy...
a aktualnie naszedl mnie "bum" na bieganie

pzdr
>Kornel<
Sep 28 2006, 16:47
doczekamy sie czyjegos zdjecia ?
Rivaldinho
Sep 28 2006, 17:08
Nie nie nie, żadnych zdjęć, to ma nie być temat męski Playboy
Bardziej odnioslem wrazenie, ze sie tym chwalisz i podniecasz. Nie wielki bicek, a ladny wyglad i bycie wysportowanym.
P. S. Mlody wiek nikogo nie usprawiedliwia, jako przyklad podam siebie- w wieku lat 16 podchodzilo pod 43. Nic nie mam do chudych ludzi bo sam jestem chudy i bylem cale zycie. Poprostu nienawidze jak ktos sie przechwala i na dodatek nie ma czym. Mozliwe, ze zle zrozumialem ow wpis. Bez odbioru!
ja tez sie pochwale
180cm/75kg
pol roku stazu przed wakacjami, w trakcie wakacji cwiczylem brzuch ;]
95kg na klate i moj konik - kolo 250kg na suwnicy na lydki ( wypychanie palcami )
Karol Johnn
Sep 28 2006, 20:19
QUOTE(S14 @ Sep 28 2006, 22:14:12) [snapback]91029[/snapback]
P. S. Mlody wiek nikogo nie usprawiedliwia, jako przyklad podam siebie- w wieku lat 16 podchodzilo pod 43.
Jeszcze mi powiedz ze na sucho

, a jak tyle naprawde miales to wcale do chudych nie nalezales
pzdr
Nawet teraz jestem chudy. Zalezy co masz na mysli mowiac na sucho? Jadlem odzywki, to wszystko, a wtedy takich dobrych odzywek jak teraz nie bylo i nie zawsze byly pieniadze, wiec za duzo ich nie zjadlem. Kazdy ma inna genetyke, metabolizm. Jeden pracujac w polu bedzie mial 50 dobrej jakosci miecha i ladna definicje, a inny czwicac kilkanascie lat, tworzac cykl za cyklem do 40 nie dojdzie. Dlatego tez nie wiem skad u Ciebie takie zdziwienie.
baski18
Sep 29 2006, 09:31
Podchodzac pod 43 w wieku 16 nie mozna siebie nazwac chudym ... chudym mozna nazwac osobe w wieku 16 lat ktora ma np. 29 w bicepsie ... i nie gadaj ze w 2000 roku nie bylo odzywek bo byly i to dobre ... Olimp juz wtedy robil bardzo dobre odzywki jak nie lepsze niz teraz, i majac 41 w lapie tez nie mozna powiedziec ze jest sie chudym ... pozatym Ty zaczoles ta idiotyczna rozmowe na temat Karola Johna i jego wymiarów przy czym podkresliles ze miales w jego wieku 43... Chyba ktos innych tutaj chcial sie pochwalic swoimi osiagnieciami ...
Co do metabolizmu i genetyki to w 70% prawda... wszyskto mozna zmienic

Gutted wie pewnie o co mi chodzi

w koncu to jego wyuczony kierunek

Pozdro
Nie chcialem sie pochwalic, bo uwazam, ze to tragedia. Nie akceptuje swojego wygladu i watpie czy kiedy kolwiek zaakceptuje. Olimp to gowno, nigdy zadnej z Olimpa nie bralem. Czy wtedy byly takie odzywki jak chociazby ANIMAL PUMP? Nawet stackow kreatynowych nie bylo, co najwyzej zwykle mono i moze jablczan wchodzil. Wiec nie gadaj o jakis dobrych odzywkach w tamtych czasach, nie w POLSCE!
Karol Johnn
Sep 29 2006, 19:56
Jak masz sie czym chwalic to sie chwal... nie ma problemu, poza tym przeciez ty masz dopiero 18 lat, to o jakich ty czasach mowisz? Twierdzisz ze 2 lata temu nie bylo odzywek dobrych? Na sucho chodzilo mi bez niczego bez koksow np...
pzdr
Jesli zobacze jeden post ktory bedzie powiazany w jakikolwiek z klotnia ktora tu sie zrodzila badz nie na temat poprostu temat usune i bedzie po sprawie. Panowie zapominamy o sytuacji powstalej i wypowiadamy sie odnosnie silowni .Diety, trening, zdjecia, suplementy itd.
lazy_bum
Sep 30 2006, 22:45
Staż treningowy -- byłem kilka razy w życiu, zazwyczaj dało się wyczuć charakterystyczny 'zapach' potu. (-;
Ławka płaska -- zależnie od formy i czasu, przeważnie w granicach 0,5 do 3 litrów.
Przysiad -- w podstawówce robiliśmy je za karę, od tego czasu mam do nich uraz.
Martwy ciąg -- nie mam zapędów do schylania się...
Biceps -- ciężko wybadać linijką.
Klatka -- 600x350x300, drzwiczki plastik, zamykane na 'haczyk'.
Udo -- owłosione
Suplementy -- tytoń, paluszki słone, chipsy. Czasem nawet bułka i kiełbasa.
Plan treningowy -- zbliża się zima, piwo lubi zamarzać przy temp. poniżej 0'C... więc wódka!
Ogólny plan ćwiczeń jest zależny od możliwości finansowo-czasowych osób trzecich, a także od częstotliwości rozgrywanych spotkań (najlepiej z relacją w normalnej telewizji).
Plan na plecy, ramiona, barki: doniesienie składników na miejsce ćwiczeń.
Plan na brzuch, biceps: 1 mecz, system 'trzech'. Piwo na pierwszą połowę, piwo na przerwę, piwo na drugą połowę. Biceps trenuje nieustannie podnosząc i opuszczając butelkę.
Plan na nogi: Powrót do domu / wyprawa do sklepu po więcej.
QUOTE(lazy_bum @ Oct 1 2006, 01:46:05) [snapback]91236[/snapback]
Staż treningowy -- byłem kilka razy w życiu, zazwyczaj dało się wyczuć charakterystyczny 'zapach' potu. (-;
Ławka płaska -- zależnie od formy i czasu, przeważnie w granicach 0,5 do 3 litrów.
Przysiad -- w podstawówce robiliśmy je za karę, od tego czasu mam do nich uraz.
Martwy ciąg -- nie mam zapędów do schylania się...
Biceps -- ciężko wybadać linijką.
Klatka -- 600x350x300, drzwiczki plastik, zamykane na 'haczyk'.
Udo -- owłosione
Suplementy -- tytoń, paluszki słone, chipsy. Czasem nawet bułka i kiełbasa.
Plan treningowy -- zbliża się zima, piwo lubi zamarzać przy temp. poniżej 0'C... więc wódka!
Ogólny plan ćwiczeń jest zależny od możliwości finansowo-czasowych osób trzecich, a także od częstotliwości rozgrywanych spotkań (najlepiej z relacją w normalnej telewizji).
Plan na plecy, ramiona, barki: doniesienie składników na miejsce ćwiczeń.
Plan na brzuch, biceps: 1 mecz, system 'trzech'. Piwo na pierwszą połowę, piwo na przerwę, piwo na drugą połowę. Biceps trenuje nieustannie podnosząc i opuszczając butelkę.
Plan na nogi: Powrót do domu / wyprawa do sklepu po więcej.
Oj Krzysiu Krzysiu jakiś Ty zabawny, masz wspaniałe poczucie humoru. W Twoim planie znalazłem jednak pewną nieścisłość, mianowicie przejdżmy do sedna

- opuszczając butelkę z piwem ćwiczysz triceps, a nie jak wydawało Ci się do tej pory - biceps. Proszę Cię tylko o jedno, nie zagladaj tu więcej. Napisz coś może w dziale o ulubionym winie

.
Suplementy -- tytoń, paluszki słone, chipsy. Czasem nawet bułka i kiełbasa- TO BARDZIEJ DIETA
Rivaldinho
Dec 8 2006, 00:41
Staż:trzeci miesiąc...
Plan:
PON-Biceps
WTO-Triceps
SRO-Klatka
CZW-wolne,trening domatora(pompeczki)
PTK-Barki
SOB-Plecy
NIE-Basen
Na klatuszke narazie max poszedł 60kg

Pozdro.
P.S-Temat ten pisałem 26 sierpnia, właśnie wtedy myślałem o rozpoczęciu treningów. polecam każdemu forumowiczowi

Pozdro.
lukasso
Dec 8 2006, 07:06
a gdzie czas na odpoczynek/regeneracje?
ktos ci ulozyl taki plan czy ty sam
skoro ktoś już odświeżył temat to coś napiszę
jeśli rivaldinjo masz plan na mase to głęboko sie zastanów jakie możesz mieć po takim czymś efekty :/ klatka potrzebuje tydzien na regeneracje a ty juz po trzech dniach robisz pompki.bardziej mi to przypomina planik na siłe.biceps lepiej połącz z plecami, a triceps z klatką.
mój;
pon: Klatka, (triceps)
Wt: triceps (często mam zakwasy na tricepsie z poniedziałku więc lepiej łączyć to klatką)
sr: - - - - - -
czw: barki
pt: biceps, plecy
sob: - - - - - - -
niedz: - - - - - -
www.sfd.pl- tam jest pełno informacji i ponad 100 000 userów
Rivaldinho
Dec 18 2006, 21:55
Nowy plan, po korektach z no®kiem...
PON:klatka,biceps
WTO:barki,triceps
SRO:plecy,biceps
CZW:off
PTK:klatka,biceps
SOB:barki,triceps
-lydek, nog nie robie-polecam tez wam bieganie -chociaz teraz to pizdzi troche juz

)
-w niedziele na ten plan dobrze basen robi, ewentualnie sauna jakas kosa
Pozdro.
skoro mówimy o nowościach to też sie pochwale nowym
pon: Klatka, triceps
Wt: plecy, przedramienie
sr: - - - - - - ewentualnie moge coś tu jeszcze wymyśleć np. nogi, ale ja nóg nie ćwicze więc wolne

pt: biceps
czyż nie jest piękny ??
lukasso
Dec 19 2006, 16:06
1.klata bicki
2.barki tricki
3 plecy przedramie
4 nogi brzuch
5 wolne
6 wolne
7 zaczynamy od 1 albo w 8(1) dniu zalezy;)
na wieksze partie takie jak klata plecy po 3 cwiczenia 5 serii 10-12 powtorzen
polecam co kazdy trening zmieniac uklad cwiczen a takze kolejnosc ich wykonywania
miesnie przyzwyczaja sie do tego samego i mniej puchno
aha
na sucho tez nie jade ale nie powiem co biore
EDIT->
wakacje cwiczylem ogolno-rozwojowke teraz od chyba wrzesnia jade cyklem
Rivaldinho
Dec 19 2006, 16:16
QUOTE(Bo0os @ Dec 19 2006, 18:02:33) [snapback]104892[/snapback]
skoro mówimy o nowościach to też sie pochwale nowym
pon: Klatka, triceps
Wt: plecy, przedramienie
sr: - - - - - - ewentualnie moge coś tu jeszcze wymyśleć np. nogi, ale ja nóg nie ćwicze więc wolne

pt: biceps
czyż nie jest piękny ??

Przedramię ćwiczy się praktycznie w każdym ćwiczeniu gdzie używasz sztangielek.
Ogólnie taki ooo, troche skromny...Ale może stawiasz na pełną regenerację.
Bierzesz jakieś odżywki ?
Jaką masz diete ?
lukasso:przyjemny planik.
Siema
kreatyna i aminokwasy.amino zaczołem brać w połowie cyklu kreatynowego bo coś słabo mi sie wchłaniała.teraz jest dobrze.diety specjalnej niemam, ale wiem co jem.
a co do waszych planów to nie wiem po co sie tak hartować.mam efekty na swoim planie, a te wasze to bardziej dla zawodowców którzy uprawiają to dla kasy.ja wole posiedzieć godzinke na siłce i czekać na efekty.ale zdaj relacje rivo jakie masz efekty po tym, bo może sie okazać że wcale nie jest zły ten twój planik.
klata:
-przenoszenie hantla leżąc 3x8-9
-wyciskanie na lawce plaskiej 3x6-7
-wyciskanie na lawce lamanej w dól 3x6-7
triceps:
-wyciskanie na lawce leząc do czoła, wąski uchwyt 3x8-9
- -//-, szeroki uchwyt 3x89
-wyciska nie(coś jak na klate) wąski uchwyt na lawce plaskiej 3x9-10
barki;
-unoszenie sztangi przed siebie stojąc 3x7-8
-unoszenie do czoła sztangi 3x9-10
-wyciskanie zza karku siedząc 3x-5-7
biceps;
hantelkeim 3x8-9
na modlitewniku sztangą 3x6-8
stojąc wyciskanie sztangi 3x7-8
Rivaldinho
Dec 27 2006, 19:33
Ano opowiadam

)
Jakiś czas temu ograniczałem się do ćwiczenia jednej partii mięsni jednego dnia, tzn. w poniedziałek pompowałem 1,5h-2,5h biceps, we wtorek klatkę, środę triceps...itd...Ostatnimi czasy (jakieś 2 tygodnie temu) porzuciłem ten system i zacząłem ćwiczyć takimi parami klatka + biceps, triceps+barki, plecy + biceps, dodatkowo gdy zaczynałem ten plan zakupiłem białko od ostrowii, dosyć niedrogie (35zł), któe mam mi wystarczać na 27 dni, czyli tak jakby mały-cykl.Diety nie stosuje, białko przyswajam rano po przebudzeniu, poźniej po treningu i przed spaniem.Rano do żarcia zazwyczaj płatki na mleku, ostatnimi czasy odżywiam się rano przed pójściem do szkoły jogobella "małe śniadanko", tak jakby musli tylko z dodatkiem jogurtu itp składników.W szkole wiadomo, niezastąpiona butelka wody(najlepsza jest Nałęczowianka, Cisowianka, Świtezianka-selekcja na podstawie ilosci minerałów na ileś tam ml wody), do tego bułeczka.Specjalnie wykupiłem sobie obiady w szkole , tylko po to żeby posiłek spożywać regularnie, o 13.30 każdego szkolnego dnia mój organizm wie co go czeka

)A tak to by to było uzależnione od godziny powrotu do domu, raz 13, raz 15,raz jescze inna godzina-a więc coś takiego jak regularny posiłek to bardzo dobra sprawa.O diecie w warunkach Polskich, w tym wieku(mam 18 na karku) nie ma mowy.Wieczorkiem lubie sobie zjeść jajecznice ,naleśniki lub placki tarte, ewentualnie bułeczka+krem czekoladowy.Jescze poruszę temat ćwiczenia dosłownego, ostatnio po rozmowie z jedym z kulturystów bialskich który stwierdził że wizyta na siłowni powinna trwać max 1h, on sam robi trening w 30 minut, ja ostatnio mieszcze się w godzinie i praktycznie wszystkie ćwiczenia robie na szybszych obrotach, tzn. mniejsze przerwy miedzy seriami przez co trening jest krótszy ale przez to wydajniejszy.Od początku mojej kariery kulturysty(wrzesien) bardzo dużo czasu spędzałem na siłownii, trening po 2h dziennie był dla mnie normą, ale zwróć`cie uwagę że ćwiczenie po 2h,3h dziennie, 4x w tygodniu lub inne takie katowanie mięśni typu : "pompowałem biceps przez 2 godziny" może spowodować do zastoju mięsni,sam teraz jestem pewny że w penym momencie poprostu mój rozwój stanął, tymbardziej ze na początku kariery ćwiczyłem bez żadnych odżywek przez to nie dostarczalem mojemu organizmowi pierwiastków budulcowych.Aktualnie biorę białko, skończe je pewnie tak ok 15-18 stycznia po czym zrobie sobie cykl na kreatynie.Co do moich wyników to jestem w miarę zadowolony, od września max pociągnąłem na klatke 60 kg, być może i wycisnę aktualnie więcej ale żadko mam ochote na sprawdzanie swojego maxa.Z bicepsów i tricepsów jestem zadowolony, 10kg i 13 kg sztangielki nie sprawiają ogromnego kłopotu, często rzebie je 7kilówką.Barki wymagają poprawki i mojego większego zaangażowania w ćwiczenie ich, podobnie plecy.Do brzucha żadnych zastrzeżen, do nóg również,polecam bieganie -ale teraz piździ więc nie polecam,- choroba gwarantowana.Basenik owszem, klasyk dla pleców szczególnie kraul, żabka , grzebiet.Ot i cała historyja...
Pozdro
lala6000
Dec 27 2006, 20:03
NA duze partii miesni powinno sie robic razem 12 serii(czyli 3 cwiczenia po 4 serie lub na odwrot) (plecy nogi klata barki)
NA male 9 serii( 3 po 3) (biceps triceps)
lydki codziennie !! (bo sa bardzo odporne i tu sie liczy liczba pwotorzen a nie ciezar !!!) trzeba wpompowac w nie duzo duzo kriw!! czyli np. 15-20-25-20-15 (tzw piramida miedyz kolejnymi powtorszeniami 5 sekund przerwy) robimy 3 piramidki dziennie!!
NA mase 8-12 powtorzen
na rzezbe 16-20
Mysle ze to jest najlepsze bo wiem ze sa efekty(nie widac po mnie bo nie cwicze ale mam brata pseudo-kulturyste

)
baski18
Jan 4 2007, 10:46
Tak jak mówisz łydki najlepiej robić codziennie lub co dwa dni pomiędzy ćwiczeniamy innych partii tak samo polecam ten sposób na brzuszki, odpoczywają Ci mięśnie które mają odpocząć, a Ty jesteś ciągle w ruchu, szczególnie zimą jest to przydatne bo każdy stopień Celcjusza utracony w organizmie powoduje że mniej wyciskamy, patrzcie na sportowców, czemu gdy np. skaczą o tyczce po wykonaniu skoku ubierają dresy ?? aby ciepło nie opuściło organizmu, a jest to bardzo ważne .
Riv 1,5h biceps i triceps ?? Ile Ty robiłeś ćwiczeń ?? 5 ?? Triceps i Biceps max 3 więcej nie bo tylko męczysz mięsień a efektów większych i tak nie będziesz miał.
Mój plan trenignowy:
Poń - Klatka(5cw), Placy(3cw)
Wto - wolne
Śro - Barki(3cw), Triceps(3cw), Biceps(3cw)
Czw - Plecy(5cw), Uda(3cw)
Pią - wolne
Sob - Barki(3cw), Triceps(3cw.), Biceps(3cw)
Nie - wolne
Pomiędzy ćwiczeniami brzuszki (jedna seria 50), po 2 serii w ćwiczeniu łydki.
Pozdro
Rivaldinho
Jan 7 2007, 13:24
QUOTE(baski18 @ Jan 4 2007, 12:50:52) [snapback]109795[/snapback]
Riv 1,5h biceps i triceps ?? Ile Ty robiłeś ćwiczeń ?? 5 ?? Triceps i Biceps max 3 więcej nie bo tylko męczysz mięsień a efektów większych i tak nie będziesz miał.
Gdzie to wyczytaleś, btw nie ćwicze jednego dnia bic + tri ...
baski18
Jan 8 2007, 10:06
Nie chodziło mi, że jednego dnia razem tylko ogółem, że 1,5h ćwiczysz biceps jednego dnia, a innego także 1,5h triceps. Gdzie to wyczytałem ?? Nigdzie, wystarczy się popytac innych ćwiczących, możesz spalić nawet mięsień, ja już tak miałem, do starej formy wracałem ok. rok.
Kiedyś przeczytałem w Men's Healts(Czy jakos tak) jaki jest super trening na każda partie, każdego dnia dwa ćwiczenia na każda partie ciała i tylko 1 dzień odpoczynku, dwa miesiące później dowiedziałem się, że jest to super trening dla murzynów u których niby mięśnie szybciej się regenerują, w gazecie nic o tym nie powiedzieli, tak więc nie zawsze dobre rady są w gazecie, necie, najlepiej pytać sie osób które już troche ćwiczą i więdzą co na nich dobrze działa, a co nie, możliwe że na Ciebie też to zadziała.
Pozdro
najlepiej to znalesc sobie trenera ktory powie co i jak.
baski18, z gazetami masz racje. tam najczesciej sa super-mega-fantastyczne treningi ktore pomogly wielu malym bialym dzieciom jak coleman zostac wielkimi czarnymi karkami ;p (czyt. te bzdury dzialaja tylko na uwarunkowanych genetycznie mutantow i zwyklym ludziom bardziej szkodza niz pomagaja)
Rivaldinho
Jan 10 2007, 19:44
Btw, apeluje, dostaje postulaty w sprawie mety-trzeba ją zlikwidowac.
Ot tak poprostu przestrzegam dotykania tego szitu...
lukasso
Jan 10 2007, 19:53
jak sie umie brac i robi sie to z glowa
a nie poprostu żre koksy
to nie ma w tym nic zlego
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.