Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Edycja Składów Online
board.issonline.pl > Edit Mode: Pro Evolution Soccer 6 > Other Edit
rosomak_85
Poszukuje programu to edycji składów online. Nie mogę znaleźć już aktualizacji tych składów, więc chciałbym sam je zrobić, tylko nie wiem ww którym programie. Te które mam nie działają. Ktoś ma jakiś pomysł, np. rosiaktotti zdaje się robił te patche swego czasu..
LeszaKSD
PEs Fan Editor....
a sam osobiscie radzil bym poczekac do konca okienka transferowego i wtedy powychodza uaktualnienia
Orange_91
Cytat(LeszaKSD @ Jan 19 2008, 17:37:23) *
PEs Fan Editor....
a sam osobiscie radzil bym poczekac do konca okienka transferowego i wtedy powychodza uaktualnienia

PES Fan Editorem można najwyżej zedytować ofa. Do edycji składów online potrzebny jest DKZ studio.
rosomak_85
Cytat(Orange_91 @ Jan 19 2008, 17:45:25) *
PES Fan Editorem można najwyżej zedytować ofa. Do edycji składów online potrzebny jest DKZ studio.

PES Fan Ed, tak jak powiedziałeś, jest tylko do ofa. A DKZtem próbowałem ale nic nie mogłem zmienić. Mam tego patcha gdzieś, więc z odnalezieniem odpowiedzialnych za to binów nie ma problemu, tylko czym je otworzyć i zedytować? Którym "podprogramem"? DataBase Editorem? Nie chce mi otworzyć .exe i nic przez to nie moge zedytować dry.gif . Czy żeby on zadziałał to muszę wrzucić jakiegoś spatchowanego exeka np. z revolutionpatch? Podobny błąd zresztą wyskakuje mi przy player GDB Manager..

Co do terminu - jak robię co tydzień aktualizację ofa to mogę i online'a. Nie widzę problemu. Zresztą jeżeli końcowy patch po ostatnim okienku nie uwzględnia np. Bale'a w ManCity to wolę sam zrobić coś porządnie.
Orange_91
Cytat(rosomak_85 @ Jan 20 2008, 13:53:35) *
PES Fan Ed, tak jak powiedziałeś, jest tylko do ofa. A DKZtem próbowałem ale nic nie mogłem zmienić. Mam tego patcha gdzieś, więc z odnalezieniem odpowiedzialnych za to binów nie ma problemu, tylko czym je otworzyć i zedytować? Którym "podprogramem"? DataBase Editorem? Nie chce mi otworzyć .exe i nic przez to nie moge zedytować dry.gif . Czy żeby on zadziałał to muszę wrzucić jakiegoś spatchowanego exeka np. z revolutionpatch? Podobny błąd zresztą wyskakuje mi przy player GDB Manager..

Co do terminu - jak robię co tydzień aktualizację ofa to mogę i online'a. Nie widzę problemu. Zresztą jeżeli końcowy patch po ostatnim okienku nie uwzględnia np. Bale'a w ManCity to wolę sam zrobić coś porządnie.

Może opiszę ci wszystko tak jak ja robiłem. Ściągnij następujący plik i podmień go za ten w głównym folderze programu.
http://www.sendspace.com/file/encr3v
Uruchamiasz DKZ Studio i dajesz tools -->database editor potem ukaże ci się ten database i dajesz file --> open i ukaże Ci się okienko w którym trzeba podać następujące wpisy
1. PES 6.exe
2. 0_Sound
3. 0_text
4. P_Sound
5. P_text
6. zostawiamy pusta
Potem tylko accept i powinno działać.
rosomak_85
Cytat(Orange_91 @ Jan 20 2008, 14:09:38) *
Może opiszę ci wszystko tak jak ja robiłem. Ściągnij następujący plik i podmień go za ten w głównym folderze programu.
http://www.sendspace.com/file/encr3v

Dzięki wielkie, naprawdę. Cały problem w uruchomieniu to był stary DBE. Ciekawi mnie tylko, dlaczego nie mogę pracować na swoim exe. Odczytuje tylko exe z superpatcha 2.0.. Może muszę jeszcze coś spatchować w swoim exe dodatkowo, żeby móc go uruchomić...

Jeszcze raz dzięki, póki co.
Orange_91
Cytat(rosomak_85 @ Jan 20 2008, 14:22:06) *
Dzięki wielkie, naprawdę. Cały problem w uruchomieniu to był stary DBE. Ciekawi mnie tylko, dlaczego nie mogę pracować na swoim exe. Odczytuje tylko exe z superpatcha 2.0.. Może muszę jeszcze coś spatchować w swoim exe dodatkowo, żeby móc go uruchomić...

Jeszcze raz dzięki, póki co.

Superpatcha 2.0? O ile sie nie mylę to do PESa 6 wyszedł tylko 1.0 ale mniejsza z tym. Możesz zrobić jeszcze jedna rzecz włącz Database daj options --> configuration potem import i znajdź plik DBE i zatwierdź. Możliwe, że to coś pomorze.
rosomak_85
Cytat(Orange_91 @ Jan 20 2008, 14:27:20) *
Superpatcha 2.0? O ile sie nie mylę to do PESa 6 wyszedł tylko 1.0 ale mniejsza z tym. Możesz zrobić jeszcze jedna rzecz włącz Database daj options --> configuration potem import i znajdź plik DBE i zatwierdź. Możliwe, że to coś pomorze.

Nazwa rara i katalogu to Proevoluti_superpatch_2.0 ale nie pamiętam skąd to ściągałem. Dodanie DBE nie pomogło niestety :/ Poza tym przy próbie eksportu wyskakuje błąd i mi się wyłącza wszystko..

Może powinienem zacząć od tego, że miałem (i cały czas mam) problemy z dkz. Wcześniej pracowałem na 0.92b ale potem padł mi cały komp. Na nowy wgrałem to samo i nie chce mi chodzić. Pracuję na DKZStudio, który znalazłem w katalogu DkZ Update w Program Files (najpewniej wcisnąłem kiedyś update'a..). Odinstalowywanie DkZ i przeinstalowywanie nie pomogło. Dalej mi noramlna wersja nie chodzi i działam na tej z update'a. Może w tym jest jakiś problem? Nie mogę też uruchomić wcześniejszych wersji dkz- 0.90, 0.91. Wyrzucić z dysku teo update'a? Boję się, że jak wyrzucę i mi nie będzie działać standardowa wersja to lipa będzie bo nie będę miał nic..
Orange_91
Cytat(rosomak_85 @ Jan 20 2008, 14:46:35) *
Nazwa rara i katalogu to Proevoluti_superpatch_2.0 ale nie pamiętam skąd to ściągałem. Dodanie DBE nie pomogło niestety :/ Poza tym przy próbie eksportu wyskakuje błąd i mi się wyłącza wszystko..

Może powinienem zacząć od tego, że miałem (i cały czas mam) problemy z dkz. Wcześniej pracowałem na 0.92b ale potem padł mi cały komp. Na nowy wgrałem to samo i nie chce mi chodzić. Pracuję na DKZStudio, który znalazłem w katalogu DkZ Update w Program Files (najpewniej wcisnąłem kiedyś update'a..). Odinstalowywanie DkZ i przeinstalowywanie nie pomogło. Dalej mi noramlna wersja nie chodzi i działam na tej z update'a. Może w tym jest jakiś problem? Nie mogę też uruchomić wcześniejszych wersji dkz- 0.90, 0.91. Wyrzucić z dysku teo update'a? Boję się, że jak wyrzucę i mi nie będzie działać standardowa wersja to lipa będzie bo nie będę miał nic..

Najlepiej ściągnij tego DKZ http://download.issonline.pl/index.php?act=view&id=373 a potem wgraj ten DBE ode mnie.
burak10
Czy moglibyście jeszcze raz wrzucić plik pes6.exe bo ten który posiadam nie daje sie edytować w dkz a podany link wygasł.
Z góry dzięki
pozdrawiam
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.