EVOLUTION PATCH ,,Evolution Patch" tworzony jest już od dłuższego czasu, bo od lipca ubiegłego roku, ale oficjalną informację zdecydowaliśmy się podać dopiero dzisiaj. Mamy nadzieję, że jest to miła niespodzianka dla wszystkich fanów PESa 6.
Głównym jego celem jest jak największy wzrost realizmu rozgrywki tej popularnej gry, dlatego zastosujemy wiele nowych rozwiązań edycji. Nie chcemy zdradzać szczegółów zbyt wcześnie, ale jedno możemy obiecać: postaramy się jak najdokładniej odzwierciedlić realia piłki nożnej.
Evolution Patch będzie zawierał:
- czołowe ligi europejskie (angielską, francuską, włoską, niemiecką, hiszpańską i naszą rodzimą Ekstraklase

) oraz najmocniejsze drużyny z mniej znanych federacji
- wszystkie aktualne transfery i formacje drużyn
- aktualne, poprawione dane wszystkich zawodników w grze (wiek, statystyki itd.)
- realistyczną formę wszystkich rozgrywek
- całkowicie nową szatę graficzną
- aktualne tablice wyników
- nową muzykę w grze
- nowe intro
- obszerną zawartość kitservera (twarze i włosy, prawie wszystki dostępne stadiony do PESa 6, buty dla każdego zawodnika w grze, piłki i aktualne stroje)
matiq94
Jan 2 2009, 14:59
Ciekawie sie zapowiada wasz patch..A macie pozwolenie od tych co robili Oe na tło??
matiq94
Jan 2 2009, 15:15
Nie będziemy wydawać O_text ani P_text gdzie znajduje się menu do gry. My poprostu wzieliśmy menu do własnego użytku a patch będzie zawierał sam OF + Kitserver.
CYTAT(matiq94 @ Jan 2 2009, 15:03)

Co to za statystyki Cesca, WTF ? Celność,
rozdzielczość i szybkość podań 99 ?
CYTAT(Jamnik @ Jan 2 2009, 16:53)

Co to za statystyki Cesca, WTF ? Celność i szybkość podań 99 ?
Standardowo te staty, o które pytasz wynoszą ok 94 i 89. Ale zawodników posiadających staty 96 i więcej jest niewielu, więc można wykorzystać maksymalne możliwości gry i zwiększyć pewne wartości zawodników o x%. To jest jeden ze sposobów zwiększenia grywalności. Oczywiści nie zrobiliśmy tego w stylu: hop wszystkim wszystko o 10 i będzie dobrze, a poza tym to tylko liczby, a ważny jest tego grywalny efekt, ten przynajmniej według nas jest bardzo dobry.
OK Rozumiem. Możecie wysłać screeny z Others ?
Póki co to tylko do Cesca można się przyczepić

prosiłbym o screen statów Rogera z Legii

pzDr.
matiq94
Jan 2 2009, 18:20
Zamieszczam tutaj nowiutki, dzisiaj skończony zwiastun naszego Of'a
http://www.youtube.com/watch?v=DDUpfNboqJs każdy może zobaczyć
http://rapidshare.com/files/179033241/Evol...n_File.wmv.html do ściągniecia dla chętnych
Prosimy o komentarze na forum ...
A co do proszonych screenow zamiescimy je jutro w godzinach popołudniowych.
Filippo123321
Jan 2 2009, 21:59
Wedlug mnie te staty (mowie m.in o Fabregasie) sa duzoooooo zazwyzone. Obecnie nie ma gwiazdy na miare Maradony czy Pele, a takie staty moga sprawic, ze gra bedzie za latwa.
pozdro.
lukasz44
Jan 2 2009, 22:05
CYTAT(Filippo123321 @ Jan 2 2009, 22:03)

Wedlug mnie te staty (mowie m.in o Fabregasie) sa duzoooooo zazwyzone. Obecnie nie ma gwiazdy na miare Maradony czy Pele, a takie staty moga sprawic, ze gra bedzie za latwa.
pozdro.
Zgadzam się z kolegą powyżej, bo czy Fabregas jest naprawdę aż tak dobry

, ciekawe jakie staty ma np. Xavi, Kaka, Pirlo, albo Gerrard,
Ale ciekawie się zapowiada, choć ja i tak czekam cały czas na patcha od Kubassa, pozdro
mietek_
Jan 3 2009, 15:44
A ten of jest pod ekstraklasa patch 5?
matiq94
Jan 3 2009, 15:58
CYTAT(mietek_ @ Jan 3 2009, 15:48)

A ten of jest pod ekstraklasa patch 5?
OF nie jest w żaden sposób kompatybilny z żadną częścią Ekstraklasa Patch .
A oto obiecane screeny a nawet coś więcej ...
Kliknij, aby zobaczyć załącznikKliknij, aby zobaczyć załącznikKliknij, aby zobaczyć załącznikKliknij, aby zobaczyć załącznikKliknij, aby zobaczyć załącznikKliknij, aby zobaczyć załącznikKliknij, aby zobaczyć załącznikKliknij, aby zobaczyć załącznikKliknij, aby zobaczyć załącznikKliknij, aby zobaczyć załącznik
Zapraszamy do oglądania kolejnego, już drugiego zwiastunu naszego of'a. Komentarze mile widziane.
http://www.youtube.com/watch?v=6GqSUB0vhUgkażdy może zobaczyć
http://rapidshare.com/files/179524762/Evol...File_2.WMV.htmldo ściągnięcia dla chętnych
matiq94
Jan 4 2009, 17:52
Ukończyliśmy właśnie wersje demonstracyjną w postaci pliku wideo. Przedstawia on mecz w naszym wykonaniu Manchesterem City przeciwko Tottenhamowi.
W najbliższych dniach postaramy się go umieścić, gdyż wystąpiły drobne problemy techniczne.
Staty Rokera wyglądają w miare OK;) ale do innych można się przyczepić
matiq94
Jan 4 2009, 18:05
Przyczepiłeś się do statów m.in. Cesca Fabegasa, że gra dzięki temu będzie za łatwa jednak już jutropowinna się pojawić wersja demonstracyjna z meczu ligi angielskiej i wtedy będziesz mógł ujrzeć piękną i szybką piłkę tej specyficznej ligi ... później dla porównania wystawimy mecz ligi hiszpańskiej i zobaczysz że nasz patch jest bardzo realistyczny.
To Wy gracie te mecze czy jak ? Bo mówisz o pięknej i szybkiej piłce. Na jakim poziomie są te filmiki (chodzi mi o poziom trudności w grze)? Szczerze mówiąc nie przekonuje mnie Wasz OF. Jakbyście mieli coś szczgólnego do zaoferowania to co by to było ?
Interesują mnie też staty z Ekstraklasy ? Z jakiej stronki je wzięliście czy są to staty np z FM ?
LoLuS.!!.
Jan 4 2009, 18:17
CYTAT(Jamnik @ Jan 4 2009, 18:15)

To Wy gracie te mecze czy jak ? Bo mówisz o pięknej i szybkiej piłce. Na jakim poziomie są te filmiki (chodzi mi o poziom trudności w grze)? Szczerze mówiąc nie przekonuje mnie Wasz OF. Jakbyście mieli coś szczgólnego do zaoferowania to co by to było ?
Interesują mnie też staty z Ekstraklasy ? Z jakiej stronki je wzięliście czy są to staty np z FM ?
Tak gramy czasami razem mecze żeby ocenić efekt wykonanej przez nas pracy. Nagrywamu je i będziemy wklejać na forum a jęśli chodzi o trudność gramy na Czempionie zresztą wszystko jest utrwalone na filmiku, ktory najprawdopodobniej jutro się pojawi. A coś szczególnego to większy realizm - każda liga ma jakieś mocne strony np. angielska technika i agresja, hiszpanska to technika i celnośc podań a włoska gra głową defensywa itp. itd. Tak staramy się uatrakcyjnić naszą grę. Naszym zdaniem przynosi to efekty i każda liga jest w swoim rodzaju .
matiq94
Jan 4 2009, 18:18
Przepraszam że napisałem z innego nicku ale to pomyłka ... to jest moja wypowiedź
Nie wiesz o tym, że na forum można mieć tylko jedno konto? Na razie banuje Ci tamto konto i nie zakładaj kolejnych kont.///Orange_91
CYTAT(LoLuS.!!. @ Jan 4 2009, 18:21)

Tak gramy czasami razem mecze żeby ocenić efekt wykonanej przez nas pracy. Nagrywamu je i będziemy wklejać na forum a jęśli chodzi o trudność gramy na Czempionie zresztą wszystko jest utrwalone na filmiku, ktory najprawdopodobniej jutro się pojawi.
A coś szczególnego to większy realizm - każda liga ma jakieś mocne strony np. angielska technika i agresja, hiszpanska to technika i celnośc podań a włoska gra głową defensywa itp. itd. Tak staramy się uatrakcyjnić naszą grę. Naszym zdaniem przynosi to efekty i każda liga jest w swoim rodzaju .
Co do pogrubionej części Twojej wypowiedzi: nie bardzo rozumiem - graczom z drużyn angielskich zwiększyliście statystykę podań, tym z La Liga, technikę i celoność podań, a Włochom grę głową i defensywę ?
Nie odpowiedzieliście mi jeszcze o statystykach, zwłaszcza tych z Ekstraklasy. Jak wiadomo statystyki są niebywale ważne. Macie te z FM czy z jakieś stronki czy sami robiliście ?
Jeszcze pytanie co do Kitservera: ile macie twarzy (Face + Hair), oraz reklamujecie się, że macie aktualne stroje. A co ze strojami Ekstraklasy ? Czy macie jakiegoś kitsmakera, który dla Was pracuje ? Bo o ile się nie myle na obecny sezon stroje dla naszej ligi nie wyszyły w komplecie.
matiq94
Jan 4 2009, 18:29
CYTAT(Jamnik @ Jan 4 2009, 18:26)

Co do pogrubionej części Twojej wypowiedzi: nie bardzo rozumiem - graczom z drużyn angielskich zwiększyliście statystykę podań, tym z La Liga, technikę i celoność podań, a Włochom grę głową i defensywę ?
Nie odpowiedzieliście mi jeszcze o statystykach, zwłaszcza tych z Ekstraklasy. Jak wiadomo statystyki są niebywale ważne. Macie te z FM czy z jakieś stronki czy sami robiliście ?
Jeszcze pytanie co do Kitservera: ile macie twarzy (Face + Hair), oraz reklamujecie się, że macie aktualne stroje. A co ze strojami Ekstraklasy ? Czy macie jakiegoś kitsmakera, który dla Was pracuje ? Bo o ile się nie myle na obecny sezon stroje dla naszej ligi nie wyszyły w komplecie.
Co do statystyk robiliśmy większość sami, tylko do tych zawodników kilku młodych coś tam szperaliśmy a co do pogrubionej części to "tak" ale to jest przykład, normalnie jest więcej rzeczy które porawialiśmy,a to pozwala na zwiększenie realizmu gry. A co do stroi to pobieramy z różnych zagranicznych stron poświęconych PES'owi 6 a teraz nawet sami próbujemy wykonywać. A co do hair+face nie wiem ile mamy ale cały czas zbieramy i kompletujemy. A screeny ze statow z ekstraklasy wyślemy jutro...
matiq94
Jan 4 2009, 19:20
Jeżeli ktoś prosi o jakieś screeny z naszego OF'a proszę pisać w naszym temacie wszystkie zostaną uwzględnione i opublikowane jak szybko tylko będzie to możliwe ... Zapraszamy także do wyrażania swoich opini na temat naszych zwiastunów które można obejrzeć w naszym temacie w ktorymś z postów z 1 strony albo klikając w moją sygnaturkę pod każdym postem.
Zastanawiamy się nad rozbudową naszego dodatku o pewne elementy graficzne. Tylko, czy warto kombinować, np. z tym: ?
Kliknij, aby zobaczyć załącznik
T_o_M_u_S_1993
Jan 5 2009, 19:54
Witam jestem nowy na tym forum, bo po 2 miesięcznej przerwie związanej z przeprowadzką nie miałem internetu ani PES 6 na kompie. Myśle że nie jestem taki zielony i trochę się znam na edycji ale teraz kiedy zainstalowalem Pro kompletuje sobie do niego dodatki. Przeglądnołem kilkanaście tematów i wasz jako jeden z niewielu mnie zaciekawił ( chodzi o OF'y) . Schludnie przygotowany, ciekawie prowadzony, bardzo dobre zwiatuny (jak dla mnie kapitalne ;p) dużo ciekawych screenów, oraz ta realistyka o której tak dużo piszecie. Mam pytanie kiedy wyjdzie ten OF i czy przygotowujecie jeszcze coś do niego ? ( z tego co czytałem to jeszcze Kitserver)
A co do tych tablic są kapitalne chyba jeszcze nie widziałem takiego spoobu ale może jest ale nie znalazłem bo po 2 miesięcznej absencji

. Mi się bardzo podobają myśle że spokojnie je możecie zrobić ... CZEKAM NA NIE I CAŁEGO OF'a ...
matiq94
Jan 5 2009, 23:13
Obiecaliśmy mecz w naszym wykonaniu z ligi angielskiej, jednak arwaria jak narazie uniemożliwia jego wykonanie. W zamian wysyłamy film ze statystykami wybranych piłkarzy z Barclays Premier League (ok. 35 zawodników) i liczymy na komentarze w razie jakiś wątpliwości.
http://pl.youtube.com/watch?v=nCIT21bPEsg&...feature=channeldo zobaczenia dla wszystkich
http://rapidshare.com/files/180155496/Evol...istics.wmv.htmldo ściągnięcia dla chętnych
Kamiloxx
Jan 6 2009, 15:49
a ten OF będzie dzialal na EP 5.0?
CYTAT(Facemaker @ Jan 6 2009, 15:53)

a ten OF będzie dzialal na EP 5.0?
Przeczytaj sobie dokładnie post numer 15, tam masz odpowiedz na pytanie
matiq94
Jan 6 2009, 16:40
Tak dokładnie

ale myśle że można w p_text albo o_text (nie jestem pewien) zamienić nazwy i herby i wszystko będzie w porządku
Simon14
Jan 10 2009, 20:41

No jesli bd taki jak wyglada to zajebiscie

. Pozdrawiam
matiq94
Jan 11 2009, 14:46
CYTAT(Filippo123321 @ Jan 2 2009, 22:03)

pozdro.
Jeżeli sądzisz że Maradona I Pele są gwiazdami to i owszem, ale lat 80'a w dzisiejszych czasach i przy obecnych realiach futbolu żaden z nich nie poradziłby sobie w żadnej z mocnych lig. Przykładem na to może być słabe warunki fizyczne Maradony i każdy obrońca poradziłby sobie znim w dzisiejszych czasach.
W XXIw. reali piłki nożnej zmieniły się w bardzo dużym stopniu w porównaniu do XXw. Wtedy na obronie wystawiało się najsłabszych a na ataku najlepszych zawodników. A teraz ten podział jest wyrównany i gra nie staje się przez to łatwa.
T_o_M_u_S_1993
Jan 11 2009, 15:20
CYTAT(Ryu @ Jan 5 2009, 17:02)

Zastanawiamy się nad rozbudową naszego dodatku o pewne elementy graficzne. Tylko, czy warto kombinować, np. z tym: ?
Kliknij, aby zobaczyć załącznikTak warto nad tym pokombinować sam bym sobie takie zrobil ale akurat na edycjach tablic się nie znam ;p Myśle że to wydacie bo chyba nigdzie indziej tego nie ściągne. A i poprosiłbym o odpowiedzenie na moje pytania
CYTAT(T_o_M_u_S_1993 @ Jan 5 2009, 19:58)

Mam pytanie kiedy wyjdzie ten OF i czy przygotowujecie jeszcze coś do niego ? ( z tego co czytałem to jeszcze Kitserver)
A co do tych tablic są kapitalne chyba jeszcze nie widziałem takiego spoobu ale może jest ale nie znalazłem bo po 2 miesięcznej absencji

. Mi się bardzo podobają myśle że spokojnie je możecie zrobić ... CZEKAM NA NIE I CAŁEGO OF'a ...
Of wyjdzie na pewno już po zamknięciu okna transferowego, ale dokładnej daty premiery nie znamy.

Razem z of'em wydamy kitserver i kilka ciekawych elementów graficznych, ale o tym później, bo nad nimi jeszcze myślimy.
matiq94
Jan 25 2009, 12:38
Kamiloxx
Jan 25 2009, 13:34
Fajna grafika
qwerte
Jan 25 2009, 14:58
Te loga mi się nie podobają i za fioletowo jak dla mnie.
T_o_M_u_S_1993
Jan 25 2009, 17:28
Nie wiem co tu się może CI nie podobać ! Ale rzecz gustu. Jak dla mnie rewelacyjne prosilbym o kolejne screeny z menu a i takie pytanie czyli wydajecie całego patcha ??
matiq94
Jan 25 2009, 17:50
Kolejna porcja screenów ...
Kliknij, aby zobaczyć załącznikKliknij, aby zobaczyć załącznikP.S. Co do włosów Adebayora nie są aktualne ale on ciągle zmienia. Ostateczna fryzura zostanie wydana na samym koncu
T_o_M_u_S_1993
Jan 25 2009, 20:22
Te screeny też bardzo dobrze wyszły ... Trzymam kciuki za Waszą grupę aby patch został wydany. Prosiłbym także o loga lig i kontynentów o ile byłoby to możliwe

i moze jakies screeny z meczu np. z tablicami jakimis fajnymi. Powodzeniai Pozdrawiam ! Czekam z niecierpliością ! A i jeszcze takie ogólne pytanie. W jakim stopniu przygotowań jesteście ? Tzn. Ile procent jeszcze brakuje do końca ?
matiq94
Jan 26 2009, 20:42
CYTAT(T_o_M_u_S_1993 @ Jan 25 2009, 20:26)

Te screeny też bardzo dobrze wyszły ... Trzymam kciuki za Waszą grupę aby patch został wydany. Prosiłbym także o loga lig i kontynentów o ile byłoby to możliwe

i moze jakies screeny z meczu np. z tablicami jakimis fajnymi. Powodzeniai Pozdrawiam ! Czekam z niecierpliością ! A i jeszcze takie ogólne pytanie. W jakim stopniu przygotowań jesteście ? Tzn. Ile procent jeszcze brakuje do końca ?
Loga lig i kontynentów i screeny z meczu zostaną zaprezentowane w sobotę. Przygotowania idą sprawnie i szybko jednak nie jestem w stanie powiedzieć w ilu procentach, gdyż nie chce zapeszać.
A to tak na osłodzenie życia PES fana

Zabrania się kopiowania, przetwarzania, rozpowszechniania oraz używania do własnych celów. Produkt chroniony.
mateusz_dragon
Jan 26 2009, 20:56
No i to mi się podoba ... Pierwszy patch który widze na forum i już KLASA ŚWIATOWA . Pro 6 nadal żyje i nigdy nie umrze

! Mam prośbe o screeny z inny lig (chodzi o te z Riberym tylko inne ligi np. Angielską) i zawodników Athletico Madryt . Z góry dziękuje ! Powodzenia !
T_o_M_u_S_1993
Jan 26 2009, 21:06
CYTAT(mateusz_dragon @ Jan 26 2009, 21:00)

No i to mi się podoba ... Pierwszy patch który widze na forum i już KLASA ŚWIATOWA . Pro 6 nadal żyje i nigdy nie umrze

! Mam prośbe o screeny z inny lig (chodzi o te z Riberym tylko inne ligi np. Angielską) i zawodników Athletico Madryt . Z góry dziękuje ! Powodzenia !
Ja także przyłączam się do prośby kolegi i prosze ponadto o screeny piłkarzy Villarealu i Aston Villi :0 ...
matiq94
Jan 26 2009, 21:10
Ja chcialbym screena z zawodnikami Rep.Polski . Dzieki zapowiada sie superowy patchyk
Simon14
Jan 26 2009, 21:57
No ej no kurde nie moge sie doczekac bo zajebiscie wyglada

RUSzac zady

PZdr
El Polacco
Jan 26 2009, 23:35
Wszystko mi sie podoba tylko mam obawy aby te staty nie były za bardzo podkręcone, bo wtedy pójdziemy w stronę FIFY a chyba o to nam nie chodzi. Fajnie byłoby obejrzeć jakiś gameplay z czołowymi drużynami. Pozdro dla wszystkich pasjonatów szóstej części. PES 6 aż do grobowej deski.
matiq94
Jan 26 2009, 23:43
CYTAT(PES 4 EVER @ Jan 26 2009, 23:39)

Wszystko mi sie podoba tylko mam obawy aby te staty nie były za bardzo podkręcone, bo wtedy pójdziemy w stronę FIFY a chyba o to nam nie chodzi. Fajnie byłoby obejrzeć jakiś gameplay z czołowymi drużynami. Pozdro dla wszystkich pasjonatów szóstej części. PES 6 aż do grobowej deski.
Myślę że staty nie są podkręcone a efekt grywalny według nas bardzo dobry i każda liga jest jedyna w swoim rodzaju i trudno się gra. O co ci chodzi z tym gameplayem ? Jest propozycja żeby wcześniej wydać nieskończony OF aby można było wypróbować niektóre skończone ligi i każdy by się podzielił swoimi refleksjami a my najwyżej byśmy coś zmienili, ale na ten temat jutro bo musimy to przeanalizować w naszym Teamie ;p czy będzie się to opłacało.
A co do Menu napewno naniesiemy kilka drobnych poprawek, to jest tylko pierwsza wersja podstawowa a w przeciągu najbliższego tygodnia pojawi się bardzo duża dawka screenów z menu, tablic i OF

Dziękujemy za komentarze!
CYTAT(matiq94 @ Jan 26 2009, 22:46)

Zabrania się kopiowania, przetwarzania, rozpowszechniania oraz używania do własnych celów. Produkt chroniony.
odnośnie tego tematu.. niektóre posty wyglądają tak jak by je pisali twórcy patcha pod różnymi nickami ;o ;D
nie wiem czy tworzenie sztucznego zainteresowania to dobry pomysł.
patrząc po screenach, filmach i przeczytaniu postów informacyjnych wątpię by wasz patch zrobił furorę, a już wstawienie do twarzy adebayora nie zgrywających się z nim włosów pozostawię bez komentarza.
pzdr.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.