Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: (a)rc's Pes6 Option File
board.issonline.pl > Edit Mode: Pro Evolution Soccer 6 > Other Edit
(A)rc
Witam,
Zapraszam do przetestowania OF'a, ktorego cala filozofia sprowadza sie do urealistycznienia rozgrywki w Pro Evolution Soccer 6.
Nie moge zalaczyc pliku w tym poscie wiec wrzucam go na sendspace:

pobierz plik option.rar (888kB)

Pozdro
JustMe1987
Mi nie przypadly do gustu statsy w ktorych np rozgrywajacy pilkarze barcy maja gorsze parametry od Scholsa. Nie polecam cool.gif
(A)rc
Nie do konca sie z tym moge zgodzic, poniewaz:

rozgrywajacy Barcy to Iniesta i Xavi

Jezeli porownamy umiejetnosci obu panow wyglada to nastepujaco:
11 na korzysc Scholesa, 14 dla Xaviego

Scholes vs Iniesta:
12 dla Scholesa, 13 na korzysc Iniesty.

Tak wiec Twoja teza zostala chyba obalona.
Jamnik
O co chodzi z tymi 11 na korzyść Scholesa itp ?

BTW: cóż to filozofia urealistyczniania gry ?
(A)rc
CYTAT(Jamnik @ Jan 15 2009, 16:26) *
O co chodzi z tymi 11 na korzyść Scholesa itp ?

To po prostu stosunek lepszych umiejetnosci przy porownaniu dwoch pilkarzy.
CYTAT(Jamnik @ Jan 15 2009, 16:26) *
BTW: cóż to filozofia urealistyczniania gry ?

Chodzi tu glownie o zmniejszenie predkosci z jaka biegaja pilkarze. Ale tez pewne zmiany w pozostalych statystykach.
Jamnik
A ten stosunek to na podstawie czego tworzyłeś. I chodziłoby mi o bardzo szczegółową wypowiedź bo to jest moim zdaniem ważna kwestia
(A)rc
Po prostu porownalem statsy obu pilkarzy w grze po to, by udowodnic ze kolega mija sie ze stanem faktycznym ;]
El Polacco
przecież tu nie ma wielu transferów jeszcze z letniego oknienka więc realistyczniej chyba nie będzie...
Kubbas
Widocznie OF maker uznał, że bez nich będzie realistyczniej ;] Widzę, że coraz więcej realistów na forum ;]
Jamnik
A ja mam pytanie do twórcy: Na jakim OFie robiłeś ? Czy miałeś ewentualną zgodę twórcy ?
Marcepan
Ja mam pytanko jaki jest w tej chwili najaktualniejszy option file do Pesa6 ktory zostal stworzony poniewaz musialem odnowa instalowac gre a nie chce robic mi sie wszystkich transferow itp. biggrin.gif
bartek-brt
Czy 99,9% tego forum nie rozumie tego tematu?!
Świetny pomysł, swoją drogą robiłem to samo jakis czas, kazde parametry zmieniałem o 10-20...róznie to wyglądało. Moge sobie teraz pluć w brodę że tego nie zachowałem, można było się podzielić informacjami jednakv myślałem że tylko ja mam takie schizy że chce urealistycznić pesa:D Zachowałem jedynie swoją starą notatkę z pierwszego doświadzczenia:

Postanowiłem zrobić mały eksperyment w celu ulepszenia poziomu trudności w pes6.
Doświadczenie nr. 1
Każdemu z zawodników zmniejszyłem umiejętności o -20.Gra wydaje sie wolniejsza co sprawia wrażenie bardziej realistycznej. Oto lista zmian na plus i na minus:
PLUS:
-gra wydaje sie bardziej realistyczna
-trudniej jest ominąć zawodnika "biorąc go na prędkość"
MINUS:
-gracze barszo szybko się meczą
-strzelenie gola z rzutu wolnego jest niewykonalne
-bardzo ciężko jest dobrze dograć piłkę z rzutu rożnego
-uderzenie dokładnie piłki głową jest bardzo trudne

-------------------------------------------------

Myśle że, poprzez zmniejszenie, powiekszenie oraz pozostawienie poszczególnych statystyk można byłoby zmienić pesa na lepsze!
Pozdro!
demiano7
Bartek to może wytrzymałość zostaw wysoką, celność strzału i wolne też... zmniejsz tylko szybkość biegu, podań, troche siłe strzału... mysle że skoro masz doświadczenie to moglibyscie połączyć siły... smile.gif
Kubbas
CYTAT(bartek-brt @ Jan 18 2009, 13:36) *
Czy 99,9% tego forum nie rozumie tego tematu?!
Świetny pomysł, swoją drogą robiłem to samo jakis czas, kazde parametry zmieniałem o 10-20...róznie to wyglądało. Moge sobie teraz pluć w brodę że tego nie zachowałem, można było się podzielić informacjami jednakv myślałem że tylko ja mam takie schizy że chce urealistycznić pesa:D Zachowałem jedynie swoją starą notatkę z pierwszego doświadzczenia:

Postanowiłem zrobić mały eksperyment w celu ulepszenia poziomu trudności w pes6.
Doświadczenie nr. 1
Każdemu z zawodników zmniejszyłem umiejętności o -20.Gra wydaje sie wolniejsza co sprawia wrażenie bardziej realistycznej. Oto lista zmian na plus i na minus:
PLUS:
-gra wydaje sie bardziej realistyczna
-trudniej jest ominąć zawodnika "biorąc go na prędkość"
MINUS:
-gracze barszo szybko się meczą
-strzelenie gola z rzutu wolnego jest niewykonalne
-bardzo ciężko jest dobrze dograć piłkę z rzutu rożnego
-uderzenie dokładnie piłki głową jest bardzo trudne

-------------------------------------------------

Myśle że, poprzez zmniejszenie, powiekszenie oraz pozostawienie poszczególnych statystyk można byłoby zmienić pesa na lepsze!
Pozdro!

W tym stylu stworzony jest OF 6.5, ale nie jest to proste obniżanie statów pesfanem czy czymtam, jak miałeś v2 to może zrozumiesz, a jak nie to ściągnij v3 wink.gif
jagielloniab
A tu macie przeprawioną grę w stronę - jak zamierzałem - większej grywalności, miodności (bo realizm to - oprócz Maradony i jeszcze kilku - dupa blada):
http://files.filefront.com/pes6optionfile7...;/fileinfo.html
mateusz_dragon
CYTAT(jagielloniab @ Jan 27 2009, 14:18) *
A tu macie przeprawioną grę w stronę - jak zamierzałem - większej grywalności, miodności (bo realizm to - oprócz Maradony i jeszcze kilku - dupa blada):
http://files.filefront.com/pes6optionfile7...;/fileinfo.html

CO to jest co tu wsadziles ?? dry.gif bo nie bardzo rozumiem dry.gif
(A)rc
Nowa wersja:
Pobierz plik optionv2.rar (874kB)
jagielloniab
Jeszcze jedna moja próba:
http://files.filefront.com/KONAMI+WIN32PES...;/fileinfo.html
Jamnik
CYTAT(jagielloniab @ Feb 25 2009, 20:30) *

Co to ma być ? Z czym ja mam zjeść tego OF ?
jagielloniab
"Goły" OF ze zmienionymi niektórymi statystykami u wszystkich graczy. Podobnie jak poprzednio, tylko inaczej.
(A)rc
Kolejna, trzecia już wersja OF-a:

(A)rc
Zachecam do sprawdzenia najnowszej wersji OF-a, ktora znajdziecie pod tym adresem:

http://downloads.gamingaccess.com/index.php?file_id=40947
Crv+
Świetnie czegoś takiego szukałem trafiłeś w 100 wink.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.