Mani3k
Mar 15 2009, 14:42
PES6 komentarz Szpakowski i Szaranowicz 100% by Mani3k
(podziękowania dla T-Mac'a za pomoc przy tworzeniu komentarza)
UPDATE zawiera:
- aktualizację 100% komentarza Szpakowski i Szaranowicz do Pro Evolution Soccer 6
- kilkanaście nowych nazwisk, które były dotąd wymawiane przez Mateusza Borka (w późniejszym czasie dodawane będą kolejne)
- nowe kwestie wymawiania nazwisk dla graczy specjalnych (aktualizacja jw.)
Wszelkie uwagi oraz wyłapane błędy proszę umieszczać w tym temacie...
Jamnik
Mar 15 2009, 14:46
Mani3k ja mam pytanie o
pilota: komentarz jest pod EP ?
Mani3k
Mar 15 2009, 14:47
CYTAT(Jamnik @ Mar 15 2009, 14:50)

Mani3k ja mam pytanie: komentarz jest pod EP ?
Tak można śmiało wgrywać, nie bedzie kolidował z OE gdyż bazowalem na komentarzu od Hojraka, a w OE jest ten sam...

Pozdrawiam
Tolox11
Mar 15 2009, 14:49
Great idea with commentaries, one doubt can this be apply to the patch Ekstraklasa 5.0 ? (last version with the update wiosna 2009)
Salu2 / pozdro
Jamnik
Mar 15 2009, 15:04
Jeszcze jedno pytanko mam : jak to wgrać w miare szybko, tam jest kilkaset plików ;D ?
BTW: jakie ciekawsze zmiany zrobiliście ?
Kubbas
Mar 15 2009, 16:37
Dobra robota Manik, też się w to bawiłem dopóki T-Mac nie powiedział mi, że już kończycie taką poprawkę. Jak możesz to zarzuć na filefront bo z rapida są ograniczenia 10 ściągnięć. Te nazwiska, które podmieniłeś są na deafultowych slotach? Czyli pasują pod każdego OF'a, czy nie?
pzdr ; )
Link nie działa, można prosić o poprawę?
Mani3k
Mar 15 2009, 17:28
Tomas - uploaduję na filefront.
Jamnik - otwierasz p_sound w DKZ, następnie EDIT -> Import all files -> wskazujesz folder z plikami, następnie gdy się zaimportują dajesz File -> Save as i zapisujesz nowy p_sound.
Kubbas - tak, nazwiska sa wrzucone za defaultowe sloty, będą pasować pod każdego OF'a.
Pozdrawiam
Kubbas
Mar 15 2009, 17:41
Świetnie, dzięki Manik, świetna robota, teraz można by jeszcze pomyśleć o tych wyciszonych kwestiach przez Hojraka oraz tych niepasujących. No i oczywiście powiększać bazę nazwisk ; )
Jak potrzebujesz pomocy to wal na pw ; )
CYTAT(Mani3k @ Mar 15 2009, 17:32)

Tomas - uploaduję na filefront.
...
Pozdrawiam

Dzięki wielkie, już pobrane!
RauL276
Mar 16 2009, 16:43
Wgrałem patcha i grając mecz Liverpool'em i nazwisko "Riera" wypowiadał Borek.
Taki mały błąd
Zamiast yaya toure jakiś carreire jest.
Mani3k
Mar 16 2009, 19:43
CYTAT(RauL276 @ Mar 16 2009, 16:47)

Wgrałem patcha i grając mecz Liverpool'em i nazwisko "Riera" wypowiadał Borek.
Taki mały błąd

100% komentarza dotyczy kwestii wymawianych przez Szpakowskiego i Szaranowicza, nazwisk nie jestem w stanie wszystkich zamienić na Szpakowskie gdyz FIFA 2009 nie posiada wszystkich nazwisk PES'owskich...
CYTAT(kksm @ Mar 16 2009, 19:06)

Ciekawe bo akurat Yaya Toure nie aktualizowałem, po drugie on nie ma defaultowego slota w grze, najwidoczniej masz w EDIT Mode przypisanego w swoim OF komentarz Carreire dla Yaya Toure...
Pozdr
RauL276
Mar 16 2009, 19:48
Wiadomo, u mnie duzop razy mówi za nie któych graczy "Masłowski"
A ja mam jeszcze małe pytanko, ponieważ przed wgraniem plików mój p_sound miał 392MB, po wgraniu ma 399MB, a folder z plikami ma 42mb, czy coś jest nie tak??
Mani3k
Mar 16 2009, 19:52
Wszystko w jak najlepszym porządku, p_sound waży ile powinien ważyć.
To, że macie jakieś błędy w nazwiskach zwiazane jest tylko i wyłącznie z ustawieniami w optionfile, prosze nie wmawiać mi choroby.
Powtarzam: Aktualizacja dotyczy kwestii wypowiadanych przez Szpakowskiego i Szaranowicza oraz zaktualizowane zostały defaultowe nazwiska KONAMI.
Niewczas
Mar 16 2009, 20:00
Nazwisko "Marcelo" wymawia Borek. Jak na razie większych błędów nie zauważyłem, jak coś dam znać.

Gram na podstawowym of.
Dobra robota, szczególnie podoba mi się: "Van der Vaart ma sporo inwencji".
Kamilbialego
Mar 16 2009, 20:10
Komentarz dobry tylko czemu oni w każdym meczu powtarzają coś o wielBŁĄDACH

Szkoda że komentator nie mówi nazwiska Frankowskiego. W Fifie mówił chyba zawsze od kiedy jest polski komentarz...
Mani3k
Mar 17 2009, 06:36
CYTAT(krycha623 @ Mar 16 2009, 20:04)

Nazwisko "Marcelo" wymawia Borek.
Marcelo nie może wymawiać Borek gdyż Marcelo nie ma w defaultowej bazie danych i swojego komentarza nazwiska takze nie posiada w p_sound, nie wiem skąd to wziąłeś.
CYTAT(Kamilbialego @ Mar 16 2009, 20:14)

Szkoda że komentator nie mówi nazwiska Frankowskiego. W Fifie mówił chyba zawsze od kiedy jest polski komentarz...
Nazwiska sa zamieniane tylko tym graczom co posiadają swój defaultowy SLOT, ludzie graja na roznych patchach i roznych OF, wiec doszedlem do wniosku ze bede bazowal tylko na danych KONAMI, aby nic sie nikomu nie namieszalo.
Pozdrawiam
No ja używam Ofa od updatu wiosna 2009 z Extraklasy patcha i nic w nim nie robiłem, a wiele nazwisk jest mylonych.
Mani3k
Mar 17 2009, 13:58
CYTAT(kksm @ Mar 17 2009, 10:58)

No ja używam Ofa od updatu wiosna 2009 z Extraklasy patcha i nic w nim nie robiłem, a wiele nazwisk jest mylonych.
To podaj mi te nazwiska, które po wgraniu mojego uaktualnienia niby Ci się pomieszały, pośmiejemy się razem...
frodo998
Mar 23 2009, 20:22
Zamiast Saganowski w komentarzu jest Yaya Toure (w edit mode Sagana) nazwisko w komentarzu - Deisler
Gaucho
Mar 24 2009, 00:27
wiec tak jak zagrałem mecz wszystko lux tylko szpaku z szaranem komentują...problem pojawia się po wznowieniu drugiej polowy wtedy pojawia się borek ... nie wiem czy to tylko chodzi o komentarz zawodników czy o całość... u mnie tak jest>>>> (Borek wyrównali po dogrywce...)
frodo998
Mar 24 2009, 13:12
CYTAT(kksm @ Mar 16 2009, 19:06)

Zmień w edit mode --> nazwisko w komentarzu na Deisler (wtedy będzię Yaya Toure)
Mam pytanie do twórców gdzie w takim razie jest Saganowski?? W poprzedniej wersji komentarza w EPatchu v.5 było wszystko w porządku...
CYTAT(frodo998 @ Mar 24 2009, 13:16)

Zmień w edit mode --> nazwisko w komentarzu na Deisler (wtedy będzię Yaya Toure)
Mam pytanie do twórców gdzie w takim razie jest Saganowski?? W poprzedniej wersji komentarza w EPatchu v.5 było wszystko w porządku...
w du..
luz ludzie wraz z kolejnym updatem wyjdzie komentarz 100% + ponad 500 nowych nazwisk wymawianych przez Szpakowskiego
__SaNd1__
Mar 24 2009, 14:03
CYTAT(T-Mac @ Mar 24 2009, 15:03)

w du..
luz ludzie wraz z kolejnym updatem wyjdzie komentarz 100% + ponad 500 nowych nazwisk wymawianych przez Szpakowskiego
T - Mac Updeitem EP V 5 ? Inaczej panowie komentarz swietny

Pozdrowienia
jak to sie wgrywa? :x nie ogarniam tego
marecki371de
May 16 2009, 19:57
ja jestem w tym całkiem ciemny czy ktoś może mi wytłumaczyc krok po kroku jak to wgrać najlepiej jakieś zdjęcia czy tutorial
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.