Kriss91
Apr 18 2006, 17:31
Oto mój nowy
BALLPACK.
W sumie jest on podobny do ballpacka z PP, ale moim zdaniem są w nim lepsze tekstury (niektóre). W ballpacku zamieściłem wraz z piłkami miniatury i nazwy. A w samym ballpacku są:
-Adidas Teamgeist (by Gwidon)
-Adidas Finale Champions League
-Adidas Finale Orange
-Nike 90 Aerow Yellow
-Nike 90 Aerow Red
-Nike Mercurial
-Umbro Centaurus Pro
-Puma Shudoh [akurat miniatura od innej Pumy (w PP była kiepska), ale zauważą to jedynie fanatycy tej piłki]
To tyle!! Miłego kopania!!
Wszelkiego rodzaju komentarze mile widziane
PS Jeżeli wyłapiecie coś "nie teges" w ballpacku to napiszcie.
PS2 Posiadacze GeForce'ów MX chcący, aby ballpack im chodził, muszą uruchamiać grę przez 3D Analyzera.
Adanio
Apr 25 2006, 19:12
Czesc Kriss

Jak mozesz to wez mi sklej takiego ballpacka:Adidas teamgeist najlepiej ta co zrobil gwidon,Nike merculial vapor bialo zlota i niebiesko srebrna,Adidas roteiro srebrna i adidas teamgeist finale reszte mozesz sam dozucic.Z gory dziekuje i pozdrawiam
P.S.nie mam ge forca wiec mozesz zrobic z tych najlepszych tekstur
P.S.2 ballpack spoczko
Kriss91
Apr 26 2006, 16:01
Nie wiem czy chcesz także miniatury i nazwy. Narazie masz tu piłki, o które prosiłeś.
http://rapidshare.de/files/18980906/BALLPA..._KRISS.zip.htmlJak coś to pisz.
Adanio
Apr 26 2006, 17:19
Kriss oczywiscie ze che tez miniatury i nazwy pilek

Bede wdzieczny jak to dla mnie zrobisz.Zgory dziekuje i pozdrawiam
Kriss91
Apr 27 2006, 12:28
=@CiChY@=
Apr 27 2006, 12:54
Czesc Kriss91 moglbys zrobic nike mercurial taka jak w pierwszym poscie tylko ze znaczek nike jest polaczony?
Kriss91
Apr 27 2006, 13:16
Nie bardzo rozumiem.
=@CiChY@=
Apr 27 2006, 13:43

juz wiesz o co chodzi?
Kriss91
Apr 27 2006, 13:44
Zuploaduj może jeszcze raz, bo nic nie widzę.
=@CiChY@=
Apr 27 2006, 16:51

Tera juz dobrze

po bialej stronie tez jest zlaczony
Kriss91
Apr 27 2006, 17:05
Wiem o co ci chodzi. Ale to już nie w mojej mocy

Trzeba by było zedytować model piłki. Prosiłem już o to Gwidona, ale nie uzyskałem żadnej odpowiedzi. Łatki piłki są połączone w taki sposób w 4 miejscach: na przodzie, tyle, po lewej i prawej stronie.
a zlotego teamgeista moglbys zrobic albo ktos podac link jak jest ;] dzieki
Kriss91
Apr 27 2006, 18:01
http://rapidshare.de/files/19066119/Teamge...Finale.zip.htmlTeamgeist na finał MŚ w Niemczech. Zresztą jest on w ballpacku dla Adanio.
Adanio
Apr 27 2006, 18:31
Dzieki Kriss wszystko pieknie ladnie smiga.Ballpack jest dojebany!!!Pozdrawiam i jeszcze raz dziekuje
=@CiChY@=
Apr 29 2006, 11:43
http://pes.imro.pl/download.php?id=008002 kriss jak mozesz zobacz te piki tam jest kilka nike mercurial ale trzeba miec dkz zobacz czy ktoras jest polaczona jak tak to daj plik unname
Kriss91
Apr 29 2006, 14:54
Raczej nie ma tam modelu, który cię interesuje. Powiem tak: Jest model piłki z połączonymi panelami, ale wtedy piłka wygląda trochę gorzej. Piłki, o których mowa umieściłem w ballpacku dla GeForce'ów MX. Jak coś to na GG. POZDRO
Bandzior Buzek
May 7 2006, 19:20

Sory że nie w temacie ale mam pewien problem. Otóż: kiedy zainstaluje sobie do PES5 jakieś nowe piłki to podczas wczytywania meczu wywala mi do windy. Co jest kurde? Możecie mi pomóc?
Słyszałem że może to być związane z kartą graficzną ( ja mam Geforce 4 MX440) i że w serii "MX"
te piłlki nie będą działać. Jeśli tak to czy jest jakiś sposób aby te piłki działały (oprócz wymiany karty)???
=@CiChY@=
May 7 2006, 20:24
Kriss, a ja mam małe pytanko, a mianowicie jak się zmienia nazwy piłek wyświetlanye przy ich wyborze, z twojego ballpacka wgralem tylko jedna pilke, jej zdjecie, ale niestety nazwa zostala, a nie chce podmieniac calego pliku poniewaz zmienia mi sie nazwy wszystkich pilek. Jakbyś mógł jakoś przystępnie opisać jak to się robi i jakim programem to będę bardzo wdzięczny :]
Kriss91
May 8 2006, 15:13
Nazwy piłek można edytować za pomocą narzędzia dołączonego do DkZ Studio o nazwie STR Editor. Musimy wyeksportowac nastepujace pliki z e_text: unnamed lub unknow 00117, 00148, 00243, 00248 i 00252. Potem zmieniamy w nich nazwy piłek (czasami trudno jest je znaleźć) za pomocą w/w narzędzia, zapisujemy, podmieniamy te pliki za stare i po sprawie.
Bandzior Buzek
May 14 2006, 09:57
Dlaczego jak zainstaluje jakieś piłki to wyglądają one jakby były poukładane z puzli i to w zły sposób! Nawet jak zainstalowałem te piłki z linku od =@Cichy@= (mam Geforca 4 MX). Problem powtarza sie z każdymi piłkami bez wyjątku.
to przez plik mdl on jest odpowiedzialny za układ łatek na piłce
najprawdopodobniej go nie wgrałes
Bandzior Buzek
May 14 2006, 13:47
Problem w tym że w każdym wgranym do PES5 ballpacku jest jakaś prawidłowo ułożona piłka. Nadal nie wiem co robić!
Większość piłek jest źle ułożona ale zawsze są jakieś dobre.
=@CiChY@=
May 14 2006, 14:17
QUOTE(Kriss91 @ Apr 18 2006, 16:19:56) [snapback]63075[/snapback]
Posiadacze GeForce'ów MX chcący, aby ballpack im chodził, muszą uruchamiać grę przez 3D Analyzera.
Kriss91
May 14 2006, 19:03
Wgrywaj piłki przez DkZ Studio!!
Bandzior Buzek
May 15 2006, 15:10
Piłki wgrywam przez DkZ Studio. Ale już znalazłem przyczyne problemu. Otóż: w ballpacku od Kriss91 były dwa foldery: 0_text.afs i e_text.afs. Pierwszy wgrywał się prawidłowo ale drugi nie (w drugim było kilka plików chyba 8 i jak brałem Edit>Import>Imprort all files to nie znajdowało plików to myśle sobie że wgram je pojedyńczo klikają na każdy plik PPM i Import. Plików w e_text było osiem: raz klikałem na plik 148.txs PPM i znajdywałem folder z plikami do podmiany a jak klikałem na te powyżej numeru 200 to znowu pokazywało tylko te które są od 200 większe) I tak oto wgrałem prawidłowo piłki. Więc do wszystkich którzy mieli ten sam problem co ja to rozwiązanie podałem wyżej.
mati**
May 18 2006, 20:28
czesc słuchaj zrobiłbys mi ballpacka do pes ?? niestety ale ja moge podac tylko numerki, nazwy i fotki piłek.
1. Adidas Teamgeist
2. Adidas Finale (chodzi o tą co był grany mecz Barca - Arsn'l)
3. Adidas F50 Tunit lub xite ale chodzi o tą co był grany finał pucharu uefa
4. Nike Geo Merlin Varpor (http://www.soccerballworld.com/images/NikeGeomerlin.jpg)
5. Nike T90 Niebiesko-Biała ta co w premiership
6. Nike T90 niebiesko - Żółta chodzi zeby zamiast pomaranczowej była żółta.
7. Umbro cos na c chyba centauros nie wiem ale chodzi mi o tą nową umbro.
8. Nike Merucial Pół złota pół biała.
Gdybys mógł to thanks czekam na odp.
krzysiu
May 19 2006, 13:57
kriss zrobiłbyś mi taki ballpack
1.adidas World Cup Finals Official Matchball-ta biała tylko że ze złotymi wiatrakami
2-3.Nike z reklamy joga bonito-jedna cała złota a ta druga to biała i tylko trochę złotego
4-5.Nike T90 tylko ta zreklamy henryego co grał nią w domu,Nike Total 90 Aerow- druga to cała biała z czerwonym
6.Puma Veneo tą złotą
7.adidas Pelias - Olimpiada Ateny 2004
8. Adidas WORLD CUP GERMANY 2006 -coca coli
Kriss91
May 20 2006, 11:08
Sorry krzysiu, ale mam troszeczkę zajęć. Jak znajdę trochę czasu to zrobię ballpacka. A i jeszcze jedno. Najlepiej gdybyś dał textury piłek, które chcesz.
POZDRO
krzysiu
May 20 2006, 17:18
kriss wejdź na gg to pogadamy i ci dam textury oki??
Kriss91
May 20 2006, 18:40
Chociaż nie mam zbyt dużo wolnego czasu to dla tych, którzy chcą mieć najnowsze piłki, którymi grają na rzeczywistych boiskach przygotowałem ballpack, którego sam używam.
A w samym ballpacku:
-Adidas +F50.6 (wersja na finał UEFA Cup)
-Adidas Finale Paris 2006 (piłka z finału Ligi Mistrzów)
-Adidas Teamgeist (piłka na MŚ 2006)
-Adidas Teamgeist Orange
-Nike 90 Aerow Red
-Nike 90 Aerow Yellow
-Nike Mercurial
-Umbro Centaurus Pro
Większość textur piłek została utworzona w formacie 512X512 co zapewnia doskonałe odwzorowanie w stosunku do rzeczywistych "balli". Zapraszam do pobierania.
Bandzior Buzek
May 20 2006, 19:43
QUOTE(Kriss91 @ May 20 2006, 19:28:19) [snapback]68423[/snapback]
Chociaż nie mam zbyt dużo wolnego czasu to dla tych, którzy chcą mieć najnowsze piłki, którymi grają na rzeczywistych boiskach przygotowałem ballpack, którego sam używam.
A w samym ballpacku:
-Adidas +F50.6 (wersja na finał UEFA Cup)
-Adidas Finale Paris 2006 (piłka z finału Ligi Mistrzów)
-Adidas Teamgeist (piłka na MŚ 2006)
-Adidas Teamgeist Orange
-Nike 90 Aerow Red
-Nike 90 Aerow Yellow
-Nike Mercurial
-Umbro Centaurus Pro
Większość textur piłek została utworzona w formacie 512X512 co zapewnia doskonałe odwzorowanie w stosunku do rzeczywistych "balli". Zapraszam do pobierania.
Będą działać na MX?
Kriss91
May 20 2006, 19:44
Bez 3D Analyzera niestety nie.
mati**
May 20 2006, 20:05
A na Radeonie 9550 256mb pójdą ?? Jesli tak, to nie rob ballpacka o ktory Cię prosiłem.
EDIT: Zainstalowałem i wszystko hula. Boskie Piłki. Teraz juz wiem jak to jest grac w pesa nie na gf4 mx

pozdro.
krzysiu
May 21 2006, 06:54
LuceFycer
May 22 2006, 14:15
Kurde.. byloby fajnie gdybym wiedzial czemu mnie do Windy wywala z pileczkami.. z Pilkami od Sannego dzialalo ok..
Kriss91 a mógłbyś w tym ballpacku zamiast tej F50 Tunit dać Pumę V1 biało-czerwoną???
Kriss91
May 23 2006, 16:19
Się pomyśli

Zrobię tą poprawkę, ale najwcześniej w weekend. POZDRO
Wielkie dzięki Kriss91!
Dzisiaj DAMned z Evo-Web wydal nową Nike Aerow II, mógłbys zamiast tych 2 Aerowów i Mercurial Vapor III wrzucić do ballpacka biało-niebieską, biało-czerwoną i żółto-niebieską Nike Aerow II plus nowąPumę V1 a resztę pozostawić bez zmian???
Kriss91
May 28 2006, 19:03
Skoro wyszedł już nowy kitservrer chyba nie ma sensu robić ballpacków. Dam zaś
paczkę z piłkami do KS. Postaram się ja aktualizować i prosiłbym o to, abyście podpowiadali mi co mam wrzucić. POZDRO
Mam do Ciebie pytanie Kriss91.
Jeśli mam PowerPatcha i zainstaluje sobie ten nowy Kitserver z GDB z Kitservera z PP plus piłki to nic mi sie nie rypnie?
I czy mógłbyś wrzucic te piłki na jakis inny serwer ?
Byłbym wdzięczny!
Kriss91
May 29 2006, 15:02
231 piłek by MosssaMoja paczka piłek to mały pikuś w porównaniu z tym. Chyba więc możemy zakończyć zabawę w dodawanie piłek i zainstalować tego megapacka balli.
Arm-Jeżeli wszystko dobrze wgrasz to będzie działać.
Jeśli to nie byłby dla Ciebie problem Kriss91 to czy mógłbys do Ballservera autorstwa Damneda wrzucić trochę starszych piłek np: Adidas Roteiro i Pelias, Puma Shudoh, Diadora, Lotto itp
I zapodać link do ściagnięcia
Jak sam to robię to piłki w grze maja "pomieszane" tekstury
Kriss91
Jun 8 2006, 15:01
W paczce od Mossy jest dużo starszych piłek łącznie z Pumami i Diadorami
Jak dla mnie to tych pilek jest za duzo i sporo jest średniej jakości

,a mi tych piłek wystarczy 40-50.
Poza tym szukanie przed każdym meczem konkretnej piłki zabiera za duzo czasu

.
Jak nie chcesz pomóc to trudno, masz do tego prawo.
Nara.
david1910
Jun 12 2006, 11:24
Witam...jestem tu nowy. Od lat gram w PESa ale dopiero niedawno zacząłem bawić się w jakiekolwiek patche. No i pierwszy problem. Nie mogę zainstalować piłek. Co bym nie zrobił w DKZ to i tak pozostaje standardowo 9 starych piłek. Jak je odpowiednio zainstalować? Moglibyście mi pomóc? Z góry dzieki.
Luke the Great
Jul 20 2006, 18:50
Jak zainstalować te piłki Mossa ja nie wiem jak!!!!!! dodałem je do kit serwera i instaluję na nowo kita i nic 9 starych piłek!!! Co mam zrobić??
Kriss91
Jul 21 2006, 07:33
Piłki, które można instalować przez DkZ wymagają odpowiedniej przeróbki. Jeśli chcecie mogę zuploadować paczkę z ballami do kitservera (piłki w większości od Damneda chociaż znajdzie się i kilka nowych).
Vadim06
Jul 22 2006, 06:48
jak mozesz to popraw link
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.