Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Superpatch Pl
board.issonline.pl > Edit Mode: Pro Evolution Soccer 6 > Other Edit
Stron: 1, 2

Ekipa odpowiedzialna za Superpatcha zwleka z wydaniem polskiej wersji do patcha, więc postanowiłem sam ją zrobić.

Jest to nieoficjalna polska wersja do Superpatcha.

Przerobiłem angielską wersję Superpatcha; dodałem poprawione teksty prosto z wersji konsolowej, gdyż każdy posiadacz uaktualnienia do wersji PC, wie że można sobie je w dupę wsadzić co najwyżej. Zmodyfikowałem PES6.exe tak aby wszelkie narodowości czy drużyny wyświetlały się nam po polsku, dodałem też polski settings.exe.

Instalacja:

1. Ściągnięte archiwum rozpakowujemy
2. Wrzucasz rozpakowane pliki do katalogu z grą, wyświetli się komunikat o zastąpieniu plików, klikasz Tak

a ) jeśli masz zainstalowaną polską wersją gry

3. Aplikujemy KitServer na pliku *.exe
4. Odpalasz grę, wybierasz język polski i to wszytko

b ) jeśli nie masz zainstalowanej polskiej wersji gry

3. Zmieniasz nazwę pliku p_text, na e_text, g_text, zależnie od zainstalowanego języka
4. Aplikujemy KitServer na pliku *.exe
5. Odpalasz grę, wybierasz odpowiedni język i grasz

Fotki:

Polską wersję przygotowywałem kilka godzin dla własnych celów, i postanowiłem się nią podzielić. Prawdopodobnie nie zawiera błędów. Jeśli takowy znajdziesz - informuj w tym temacie.

Aha, z racji na godzinę która już jest, moje zdania mogą być niezbyt logiczne wink.gif Proszę o wybaczenie unsure.gif

SuperPatch PL dla PES6 1.0 :

Server IO:
Download ~30,2 MB
Pro player
QUOTE(alter @ Jan 30 2007, 04:10:10) [snapback]117802[/snapback]

Witam,

Ekipa odpowiedzialna za Superpatcha zwleka z wydaniem polskiej wersji do patcha, więc postanowiłem sam ją zrobić.

Jest to nieoficjalna polska wersja do Superpatcha.

Przerobiłem angielską wersję Superpatcha; dodałem poprawione teksty prosto z wersji konsolowej, gdyż każdy posiadacz uaktualnienia do wersji PC, wie że można sobie je w dupę wsadzić co najwyżej. Zmodyfikowałem PES6.exe tak aby wszelkie narodowości czy drużyny wyświetlały się nam po polsku, dodałem też polski settings.exe.

Instalacja:

1. Ściągnięte archiwum rozpakowujemy
2. Wrzucasz rozpakowane pliki do katalogu z grą, wyświetli się komunikat o zastąpieniu plików, klikasz Tak

a ) jeśli masz zainstalowaną polską wersją gry

3. Aplikujemy KitServer na pliku *.exe
4. Odpalasz grę, wybierasz język polski i to wszytko

b ) jeśli nie masz zainstalowanej polskiej wersji gry

3. Zmieniasz nazwę pliku p_text, na e_text, g_text, zależnie od zainstalowanego języka
4. Aplikujemy KitServer na pliku *.exe
5. Odpalasz grę, wybierasz odpowiedni język i grasz

Fotki:

IPB Image IPB Image
Polską wersję przygotowywałem kilka godzin dla własnych celów, i postanowiłem się nią podzielić. Prawdopodobnie nie zawiera błędów. Jeśli takowy znajdziesz - informuj w tym temacie.

Aha, z racji na godzinę która już jest, moje zdania mogą być niezbyt logiczne wink.gif Proszę o wybaczenie unsure.gif

SuperPatch PL dla PES6 1.0
~30,2 MB

Mistrzu a wiesz który plik jest odpowiedzialny za startowe menu(tam gdzie oryginalnie pisze KONAMI, a na patchu gamming acces)-bo chciałbym wrzucic swój startowy obraz!!

Jak wiesz to daj znac!!-bede sprawdzał temat wink.gif
Pelas
alter widzę że nie tylko facy wychodziły ci świetnie ale modyfikacje do patcha też biggrin.gif zaraz oblukam

Sorry, the free service in your location is too busy - może ktoś da na inny serv?
Simon
odwaliles wielka kupe roboty. ale przyznaj sie - masz ferie smile.gif
Nowin33
Mozesz wzucic to na rapidshare?bo cos mi ten link nie działa wink.gif
Rokefeler19
super robota brawo ! powiedz mi czy w tej wersji dziala komentarz?da sie go jakos wlaczyc wkoncu?
mati--14
mam do was pytanie odnośnie tego patha
ściągnąłem go,zainstalowałem i włączam grę a tu podczas meczu zamiast scoreboardu
mam białe pola i niewiem co zrobic aby było normalnie
chodzi mi o wersję bez j.polskiego
Pomóżcie!!!

Sorry, the free service in your location is too busy

Za dużo ludzi z Polski ściąga z sendspace.com

Postaram się o mirrory, na początek rapidshare

Pela - dzięki smile.gif

Simon - powiedzmy, coś koło tego wink.gif

Pro player - unnamed_386.bin w GGS

Rokefeler19 - komentarz u mnie działa, ale dużo osób narzeka na jego brak, nie wiem czemu :|
whan
hmm dobra robota wink.gif szkoda że sp taki zabugowany dry.gif
Pro player
QUOTE(alter @ Jan 30 2007, 20:14:19) [snapback]118042[/snapback]

Za dużo ludzi z Polski ściąga z sendspace.com

Postaram się o mirrory, na początek rapidshare

Pela - dzięki smile.gif

Simon - powiedzmy, coś koło tego wink.gif

Pro player - unnamed_386.bin w GGS

Rokefeler19 - komentarz u mnie działa, ale dużo osób narzeka na jego brak, nie wiem czemu :|

Wielkie Dzięki!! rolleyes.gif
Naprawde dobra robota!!
Niestety, kolejne próby uploadu na inny serwer nie powiodły się... prosiłbym kogoś kto pobrał, i ma dobre łącze o zrobienie mirrora wink.gif

Co do SP mam nadzieje że poprawka która wyjdzie w lutym naprawi te irytujące błędy...

P.S. Dzięki za miłe słowa smile.gif
Mani3k
Pro player plik który szukasz to unnamed_386
Simon
prosze zeby ktos zuploadowal tego patcha na jakis inny serwer
.:KUNA:.
tryb edycji nie dziala;(
lukasz0
moglby ktos podac zablokowanego OF od SP ?
whan
QUOTE(lukasz0 @ Jan 31 2007, 13:05:30) [snapback]118215[/snapback]
moglby ktos podac zablokowanego OF od SP ?

zrób sobie lock w pes fan edytorze.

PS
dałem SP PL 1.0 na server IO wink.gif
lukasz0
QUOTE(whan @ Jan 31 2007, 15:16:38) [snapback]118217[/snapback]

zrób sobie lock w pes fan edytorze.

PS
dałem SP PL 1.0 na server IO wink.gif

heh... wiem tylko ze nie moge mam tylko opcje "unlock" i tam gdzie sie wpisuje punkty;/ hmm nie wiem dlaczego ... ;/
too moze zapodasz of?
QUOTE(igor14 @ Jan 31 2007, 14:59:29) [snapback]118214[/snapback]

tryb edycji nie dziala;(

IPB Image IPB Image IPB Image

Lepiej upewnij się, ze Tryb edycji, działa ci na angielskiej wersji.

PS. Jeśli ktoś pobierał spolszczenie z mirrorów, niech napisze czy działają poprawnie.

EDIT:

Dzięki whan smile.gif
whan
QUOTE(lukasz0 @ Jan 31 2007, 13:23:24) [snapback]118220[/snapback]

heh... wiem tylko ze nie moge mam tylko opcje "unlock" i tam gdzie sie wpisuje punkty;/ hmm nie wiem dlaczego ... ;/
too moze zapodasz of?

aa faktycznie się nie da ale jak sie pomyśli to...
usuwasz ofa sp z folder 1, właczasz grę - tworzysz czysty of, uruchamiasz PesfanEditora, otwierasz czystego ofa a następnie jako of2 dajesz ten z SP, na koniec w ostatniej zakładce OF2 Import zaznaczasz wszystko opr 1 pozycji... zapisujesz i grasz smile.gif Proste? tongue.gif
lukasz0
QUOTE(whan @ Jan 31 2007, 15:39:38) [snapback]118228[/snapback]

aa faktycznie się nie da ale jak sie pomyśli to...
usuwasz ofa sp z folder 1, właczasz grę - tworzysz czysty of, uruchamiasz PesfanEditora, otwierasz czystego ofa a następnie jako of2 dajesz ten z SP, na koniec w ostatniej zakładce OF2 Import zaznaczasz wszystko opr 1 pozycji... zapisujesz i grasz smile.gif Proste? tongue.gif

aa pomoglo cool.gif dzieki !!

Oto przygotowany przeze mnie OF do SuperPatcha. nie wykupywałem w PES-Shopie żadnych zawodników (poza 4, którzy przypisani byli do klubów), oraż drużyn klasycznych.

OF do Superpatch`a bez wykupionych klasycznych drużyn i zawodników
Simon
dzieki alter. sciaglnaem wszystko. teraz bede instalowal calego SP i bee pisal o twoim spolszczeniu jeszcze
mati--14
nikt nie chce mi pomóć???????????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
whan
QUOTE(mati--14 @ Jan 31 2007, 15:20:51) [snapback]118259[/snapback]
nikt nie chce mi pomóć???????????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ja ci pomogę:

Import the file unknow_00151 manually with afs-explorer or DKZ-Studio into you x_text.afs!!!

wink.gif
Ma ktos na to rade nie dziala mi edit mode:(

IPB Image

dobrze mi dzialalo na angielskiej i trening mi nie dziala sad.gif

alter ten of jest niemozliwy do sciagniecie zly link
igor14 - nie wiem co z tym edit mode, u mnie działa...

A OF ściągnij klikając prawym przyciskiem myszy na link i opcja Zapisz element docelowy jako...

Jeśli to w czymś pomoże to struktura plików w p_text jest troszkę inna niż w e_text, ale zmieniając nazwę i tak działają.
Ok juz wiem co bylo zle, ale czy mozesz dac tego of na jakis pozadny serwer???
pesiarz
czy wiecie dlaczego grając na języku angielskim nie mam komentarza, a grając na polskim przygotowanym przez altera mam komentarz angielski? a może polski komentarz będzie działał dopiero z p_text'em przygotowanym przez twórców SP?
P.S. ciągle mam stadion Napoli i tą samą piłkę. jak to naprawić?
QUOTE(igor14 @ Jan 31 2007, 18:40:16) [snapback]118288[/snapback]

Ok juz wiem co bylo zle, ale czy mozesz dac tego of na jakis pozadny serwer???

Podziel się tym, może takie info komuś się przyda.

OF do Superpatch`a bez wykupionych klasycznych drużyn i zawodników

QUOTE(pesiarz @ Jan 31 2007, 20:27:05) [snapback]118332[/snapback]

czy wiecie dlaczego grając na języku angielskim nie mam komentarza, a grając na polskim przygotowanym przez altera mam komentarz angielski? a może polski komentarz będzie działał dopiero z p_text'em przygotowanym przez twórców SP?
P.S. ciągle mam stadion Napoli i tą samą piłkę. jak to naprawić?

Pewnie nie zmieniasz KitServerem nic, poczytaj manuala, znajdziesz tam przyciski do zmiany stadionów oraz piłek.
pesiarz
QUOTE(alter @ Jan 31 2007, 22:02:37) [snapback]118367[/snapback]

Pewnie nie zmieniasz KitServerem nic, poczytaj manuala, znajdziesz tam przyciski do zmiany stadionów oraz piłek.

dzięki za pomoc smile.gif a czy wiesz co jest z tym komentarzem?
Pobaw się opcjami. Odpalasz angielski, wchodzisz do opcji dźwięku i ustawiasz komentarz na angielski, i sprawdzasz... wink.gif
czemu mi teraz nie dziala on-line???dziala mi na angielskiej a na polskiej nie o co chodzi???(a moj problem poprzedni rozwiazalem tak: odinstalowalem gre doinstalowalem polski i wkleilem p_text bo jak zmienia sie nazwe to potem nie dzialaja rozne rzeczy;)
Nie wiem czemu ci nie działa... kombinuj wink.gif
a wszystkim normalne dziala????
Pro player
QUOTE(alter @ Feb 1 2007, 15:49:04) [snapback]118499[/snapback]

Nie gram online więc nie pomogę.

Mi wszystko śmiga!!
Przydał mi się ten twój plik,bo tyeraz mam dojebane menu którego długo szukałem!-a Superpatcha nie mam bo mój Pes lepiej się prezentuje gdy go sobie sam "posklejałem"

PS.Naprawde dobra robota Alter- u mnie wszystko smiga idealnie i online i w ogóle!! biggrin.gif
zalman
czesc!!
Wielkie dzieki!! wszystko dziala!! jeszcze raz dzieki!!
ale jeszcze taka moja prosba... moglby ktos wstawic PL komentarz SuperPatch albo komentarz PL bez tych błedów?? z gory dzieki
pozdrawiam!
SUPER ROBOTA!!!!
W Superpatchu nie ma polskiego komentarza, wiec musisz grać na tym co masz, albo poprawionym angielskim z SP.
pawelli
Witam to mój pierwszy post na tym forum i prosze o zrozumienie otóż mam polską wersję pes 6 i zainstalowałem SUPER PATCHA i wszystko było by dobrze gdyby nie brak polskiego komentarza ale na to zaradziłem swojim starym plikiem 0_text ale wróciły te brzytkie flagi IPB Image a chciałem mieć te nowe IPB Image i tu jest problem bardzo was proszę abyście podali mi pliki w 0_text odpowiedzialne za flagi w menu te ładne z super patcha gdyż nie chcem aby kibice na stadionie machali flagami z kółkiem tylko żeby to realnie wyglądało.
Pro player
QUOTE(pawelli @ Feb 3 2007, 07:44:08) [snapback]119060[/snapback]

Witam to mój pierwszy post na tym forum i prosze o zrozumienie otóż mam polską wersję pes 6 i zainstalowałem SUPER PATCHA i wszystko było by dobrze gdyby nie brak polskiego komentarza ale na to zaradziłem swojim starym plikiem 0_text ale wróciły te brzytkie flagi IPB Image a chciałem mieć te nowe IPB Image i tu jest problem bardzo was proszę abyście podali mi pliki w 0_text odpowiedzialne za flagi w menu te ładne z super patcha gdyż nie chcem aby kibice na stadionie machali flagami z kółkiem tylko żeby to realnie wyglądało.

535.flg, 536.flg - to sa pliki odpowiedzialne za Flagi i loga zespołów!!
Są one w pliku o_text-najlepiej wyeksportuj je sobie z pliku O_text za pomocą Dkz studio , a potem za pomoca WE Decoder sobie pozamieniaj flagi!1

Tyle!! wink.gif Moge ci zapodac swoje pliki -tylko że ja mam namieszane bo mam flagi Lech, Legi,itp. w miejscach innych teamów!
pawelli
Już nieważne sam sobie poradziłem.
Pro player
QUOTE(pawelli @ Feb 3 2007, 10:18:12) [snapback]119085[/snapback]

Już nieważne sam sobie poradziłem.

Szkoda!!

Flagi:

http://www.megaupload.com/?d=I0ACY7QQ

pawelli
Pro player a mógłbyś wystwić te flagi na inny srewer obojętnie jaki oprócz megaupload
HarryBoy
widze ze tutaj duzo osób sie zna ,to spróbuje sie tutaj zapytac... Mam problem ze scorebordami w superpatchu ... próbowałem juz nawet instalowac nowe ale i tak są BIAŁE . Nie wiem jak to zmienic... Może miał ktos z was podobny problem i mógłby mi pomóc , z góry dzięki
pawelli
HarryBoy wystarczy ściągnąć poprawkę tablic wyników do SuperPatch'a link: http://www.pro-evo.pl/download.php?id=010008
Pro player
QUOTE(HarryBoy @ Feb 3 2007, 16:03:35) [snapback]119233[/snapback]

widze ze tutaj duzo osób sie zna ,to spróbuje sie tutaj zapytac... Mam problem ze scorebordami w superpatchu ... próbowałem juz nawet instalowac nowe ale i tak są BIAŁE . Nie wiem jak to zmienic... Może miał ktos z was podobny problem i mógłby mi pomóc , z góry dzięki

sciągnij sobie te z pro-evo -są najlepsze jakie dotychczas wyszły!!
alter mam do ciebie takie jakies glupkowate pytanie:czy to plik pes6.exe odpowiedzialny jest za poprawny jezyk polski w grze , jesli tak to czy moglbys przerobic ten plik na wspolpracujacy(dobrze) z polska wersja???bardzo prosze o info;)

http://www.speedyshare.com/391471344.html
Wiesz, po zainstalowaniu uaktualnienia do PES6 zmieniamy wersję grę na 1.10. Nie są wtedy podmieniane żadne pliki w p_text, p_sound czy innych, jedynie dodaje kilka tekstur oraz podmienia pliki exe i dodaje jakis dll. Prawdopodobnie plik exe czyta ten dll i jakos podczas gry pokazuje ów tekstury, które nie są wrzucone do p_text. Więc wydaje mi się że tak jest.

Niestety ale pliku z wersji 1.10 nie da się edytować; edytor nie otworzy tego.
a jak zmienie plik exe ten co napisalem wyzej to moze juz nie byc ta poprawna wersja???(sorry, ze tak jakos dziwnie to napisalem)a ty dales nam plik exe z wersji 1.1???
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.