Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: PES 2011 - opinie nt. dema
board.issonline.pl > Pro Evolution Soccer: Forum Dyskusyjne > Archiwum > Pro Evolution Soccer 2011
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Xabierr
CYTAT(PES365 @ Oct 1 2010, 16:34) *
Za FIFE ludzie redakcji płacą żeby napisała pozytywną recenzję i większość ludzi kieruje się właśnie to notatką, która widnieje w sieci.

To brzmi jakbyś za żadne skarby nie zgadzał się ze zdaniem innych, że nawet dobra ocena fify w opinii wielu recenzentów jest wg Ciebie "kupiona".

Prawda jest taka że fifa na konsole zostawia PESa cholernie w tyle, i nie jest to zdanie przekupionych redakcji, tylko wielu, wielu graczy.

pozdrawiam
who_me
CYTAT(PES365 @ Oct 1 2010, 14:34) *
każdy z Nas ma prawo do napisania opinii takiej, którą widział jak i grał, miał styczność. Prezes nie znasz mnie, więc kolego słowo dzieci zatrzymaj dla swoich rówieśników, nie do mnie takie słowa kieruj. Jestem osobą, która w każdą odsłonę grała PES'a jak i FIFY (z tym, że fifa to nie gra, w którą grałbym w ramach mojej rozrywki). Grafika, animacje, mógłbym z każdym z Was się kłócić. Zajmuje się grafiką na co dzień, dlatego też nie rozumiem osób, które napisały lub myślą, że FIFA pod tym względem jest lepsza. Who_me mnie to cieszy, że PES 2011 ma coś co zapożyczył z poprzedniej części PES 2010, dla mnie realizm obu gier jest inny, na + dla PES'a. W fife, zagram w przyszłym tyg. na PS3 dlatego też wstrzymam się od głosu, 2 kroki - hmm ciekawe. Jeśli fizyka gry bazuje tak jak na pc, to na prawdę nie będę zainteresowany takim systemem zręcznościowym. Nie wytykam błędów, po prostu pokazuje je wszystkim, żeby nie krytykowali PES'a w sposób taki jak pokazałem na screenach, błędów tak jak już mówiłem jest o wiele więcej. Dla mnie całość fify, wykonanie wolnych, rzutów rożnych, czy nawet rzutów z autu, mija się z prawdą, grą realną smile.gif Oskryptowany kolega nie wie co to znaczy, już piszę kod napisany przez programistów jest jednolity taki sam, pkt podań, strzałów mają ustawione te same parametry, praktycznie nie widzę, żadnej różnicy przy strzale. Nie chcę więcej pisać o tym jak wygląda fifa, gdyż wystarczy pograć w fifę i później włączyć pesa, różnica dla mnie jest ogromna. Fifa jako, że już przez kilka ładnych lat nie robiła nic ciekawego, teraz zrobiła dobrą grę dla ludzi, którzy lubią sport ze stajni EA SPORT. Szkoda, że nie ma w tej fifie przypadków.
Proszę też o szacunek i słowa jakie kierujecie. Mam na koncie kilkadziesiąt recenzji, które są w internecie i które każdy respektował. Za FIFE ludzie redakcji płacą żeby napisała pozytywną recenzję i większość ludzi kieruje się właśnie to notatką, która widnieje w sieci.

Pozdrawiam
PES365

Jestem pewny ze nie kazdy mellow.gif
btw respektowac to nie musi znaczyc ze sie z nimi zgadzal wink.gif
jacekz40
CYTAT(luki431 @ Sep 29 2010, 14:00) *
Grałem i w demo fify i pesa.Myśle że nie ma co tak porównywać tych obu gier bo to w zasadzie dwie inne gry.Powiem nawet że niewskazane grać równocześnie i fife i w pesa gdyż to troche tak jak z tenisem ziemnym i stołowym.Jeśli grywasz regularnie w ziemnego to nie wskazane nawet czasami grać w stołowego bo mimo że i to i to tenis to jednak całkiem dwie inne różne gry.

Ja jednak zostane przy pesie gdyż on ma to coś...nie wiem nawet jak to określić ale czuje sie ten klimat.W fifie tego nie ma.W fifie jest wszystko takie jakby z góry zaplanowane i zapisane w plikach po czym w odpowiednich momentach odtwarzane na ekranie.Po drugie niemal każde podanie w fifie dochodzi idealnie a tak nie ma na prawdziwych meczach.Fifa była dobra ale do momentu gdy pierwszy raz nie zagrałem w pesa a było to w styczniu 2009.Mimo że słyszałem już pare lat wcześniej o tej grze nigdy nawet nie chciałem spróbować w nią zagrać gdyż z góry zniechęcało mnie to że nie ma licencji...wtedy jeszcze nie wiedziałem że za pomocą patchów lub podmiany plików można dodawać do gry praktycznie wszystko.I od edycji 2009 zakochałem sie w tej grze.Najbardziej mnie ujął ten piękny efekt gdy piłka wpada do siatki,przy drucianych siatkach z fify to było naprawde coś.Drugie co mi spodobało to że czuć było rozmiary boiska podczas konstruowanych akcji,odnośnie akcji czasem udało sie zrobić coś takiego o czym w fifie można było tylko pomarzyć,podobały mi sie też liczne szczegóły takie jak aktywny telebim,elektroniczne bandy,przy zmianie zawodników nawet trener poklepujący po plecach tego który schodzi,muzyke w przerwie meczu słychać było jakby z wewnątrz stadionu a nie jak w fifie z menu.Powtórki te z pesa to było coś pięknego.Także siła strzału odczuwalna zupełnie inaczej;jak sie huknęło zza pola karnego to aż sie we łbie to czuło.No i jeszcze licencja na lige mistrzów co było wisienką na torcie.Ogólnie wszystko mi sie w tej grze spodobało.Pamiętam że po dobrych paru miesiącach gry w pesa włączyłem dla jaj fife 09 i po rozegraniu meczu wniosek nasunął sie jeden-przecież to gra dla dzieci:) Jak mogłem tyle czasu w to grać??? A jeszcze komentarz szpakowskiego i szaranowicza mnie dobił.I wtedy już wiedziałem że zostane przy pesie nawet jak fifa kiedyś wyda next gen na pc to i tak zostane przy pesie.I zostałem.

W demo nowego pesa zagrałem kilkadziesiąt meczów,gra sie fajnie,płynnie,widać poprawe względem dziesiątki,grafika piękna,grywalność też super,gra wolniejsza niż rok temu ale na plus,jedynie jak dla mnie mogliby w pełnej wersji nieco dociążyć piłke bo ma sie momentami wrażenie że jest nieco zbyt balonowata aczkolwiek można sie do tego przyzwyczaić a także powinni zrobić coś z natrętnym odgwizdywaniem milimetrowych spalonych bo dalej gra sama ich szuka,praca sędziów jakby bardziej wyważona-nie szastają tak kartkami no i za faule kompa na nas wreszcie gwizdają zarówno wolne jak i karne,ogólnie zapowiada sie obiecująco pod warunkiem że nic nie zepsują w wersji finalnej a wyeliminują te niby drobne błędy ale na dłuższą mete uciążliwe.

No i w sumie dużo prawdy w tym jest, ale pecha miałeś, że tak późno zacząłeś w PES-a grać, dużo straciłeś. PES 2009 to jedyny z serii od 2008 do 2010, który nadawał się do gry. To widać dokładnie nawet po forum jak siadło po 2009 roku. Nastąpił wyraźny podział na tych "starych" PESomaniaków - Ci grali tylko w 06 lub 09 no i niewielka grupka tych, którym się wydawało, że wersja 2010 jest dobra tongue.gif ale to oczywiście było tylko złudzenie optyczne.
Najnowsza odsłona już w demie zapowiadała się na coś innego i lepszego. Ostatnio tak było przy demo 06, przełom w grze i czuć było od momentu wydania dema, że to jest coś dobrego.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.