Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Co Sądzicie O Sprawie Juventusu Turyn?
board.issonline.pl > Inne > Piłka nożna
Stron: 1, 2, 3
pawel_szulc
dobrze im tak tongue.gif powinni zleciec jeszcze nizej. a na miejscu "gwiazd" zostalbym w juve, przeciez zadne z nich gwiazdy jak mistrzostwo wygrali dzieki przekretom. a wiec zostancie w klubie, pewnie i tak bedziecie grac na poziomie Bresci albo Bari (o ile nie gorzej). tak naprawde teraz sie okaze jakim jestescie pilkarzami.
dr_idea
pawel_szulc, masz gdzieś w okolicy jakiegoś lekarza od głowy? Jeśli tak, to radzę Ci, skieruj się do niego. Mówisz, że to słabi piłkarze, nic nie warci? Teraz będę brutalny i uświadomię Ci dziecko, że w finale MS na boisku grało 8 piłkarzy Juventusu. 8/22 * 100% - ile to chłopczyku? Prawie połowa. Więc dobrze Ci radzę, w dyskusjach dotyczących JUVE lepiej się nie udzielaj, bo twój iloraz inteligencji na to nie pozwala.
Hayalet
8 to prawie połowa? blink.gif raczej ponad 1/3...

A ja sie tam ciesze że Juventus spadł podobno Inter ma jakieś plany transferowe w stosunku piłkarzy Juve (co mnie bardzo cieszy i raduje [ponoć Ibrahimovic juz podpisał kotrakt]) no i zadowala mnie że przez co najmniej 3 lata nie będe widział anty-futbolu Juve w lidze mistrzów, a Milanu co najmniej na sezon (i 44 pkt z ostatniego sezonu co nie daje im startów w tym roku w LM [startują Roma, Palermo, Inter, cHievo] Jeszcze by Milan zdegradowali i voilla byłbym szczęśliwy jak nigdy... Oby Ci oszuści z Juve i Milanu zaczęli modilć się, żeby ich piłkarze nie odchodzili.. złodzieje...
lucio
QUOTE(dr_idea @ Jul 15 2006, 08:19:20) [snapback]78170[/snapback]

pawel_szulc, masz gdzieś w okolicy jakiegoś lekarza od głowy? Jeśli tak, to radzę Ci, skieruj się do niego. Mówisz, że to słabi piłkarze, nic nie warci? Teraz będę brutalny i uświadomię Ci dziecko, że w finale MS na boisku grało 8 piłkarzy Juventusu. 8/22 * 100% - ile to chłopczyku? Prawie połowa. Więc dobrze Ci radzę, w dyskusjach dotyczących JUVE lepiej się nie udzielaj, bo twój iloraz inteligencji na to nie pozwala.

36% to napewno nie jest połowa - prawie robi wielką różnicę:]

Ciekawski jestem ilu piłkarzy sprzedacie bo kontraktów piłkarzy, ani ich fochów nie wytrzymacie- a co za tym idzie czy dacie rade wejsc do serie A? czy bedziecie raczej walczyć o utrzymanie?
kostek
Jak tak to czytam wszystko to mam mieszane odczucia... Ale chyba jednak jezeli przekęty były to kara się nalezy. Jezli teraz władze włoskie odpuszczą i nie zdegradują owych druzyn to dopiero będzie śmiesznie...
lucio
QUOTE(kostek @ Jul 15 2006, 09:31:44) [snapback]78184[/snapback]

Jak tak to czytam wszystko to mam mieszane odczucia... Ale chyba jednak jezeli przekęty były to kara się nalezy. Jezli teraz władze włoskie odpuszczą i nie zdegradują owych druzyn to dopiero będzie śmiesznie...

Przeciez wyrok już zapadł. Nikt im nie odpuscił jak widać.Niby będzie apelacja ale wątpię żeby ona coś zdziałała.
tomek828
badzo dobra kara, a teraz zawodnicy odejda do Realu i Interu smile.gif co jest jeszcze lepsza wiadomoscia smile.gif
wojczech7
QUOTE(lucio @ Jul 14 2006, 21:44:22) [snapback]78143[/snapback]

Oj to wybacz więć kto kupił te mecze? a dokładnie 29 z 38 kolejek tamtego sezonu ?

Synu, nie było mowy o kupowaniu meczów, tylko o ustalaniu składu sędziowskiego na te 29 meczy. Także wiesz... Oczywiście nie pomniejsza to winy JUVE.

P.S. A co do składu Juve na przyszły sezon to się nie martwcie. Przypuszczam, że po apelacji kara punktowa się zmniejszy i wtedy bez problemu wracamy do Serie A (6 miejsce promowane jest grą w barażach) pzdr

P.S. 2 Jakby kto nie wiedział ten sezon był "czysty", a tryumfował Juventus, także bez tekstów typu: "złodzieje" i takie tam... AMEN wink.gif
lucio
QUOTE(wojczech7 @ Jul 15 2006, 11:34:43) [snapback]78213[/snapback]

Synu, nie było mowy o kupowaniu meczów, tylko o ustalaniu składu sędziowskiego na te 29 meczy. Także wiesz... Oczywiście nie pomniejsza to winy JUVE.

P.S. A co do składu Juve na przyszły sezon to się nie martwcie. Przypuszczam, że po apelacji kara punktowa się zmniejszy i wtedy bez problemu wracamy do Serie A (6 miejsce promowane jest grą w barażach) pzdr

P.S. 2 Jakby kto nie wiedział ten sezon był "czysty", a tryumfował Juventus, także bez tekstów typu: "złodzieje" i takie tam... AMEN wink.gif

Więc kupienie sędziego w twoim meczu albo wykartkowanie przyszłotygodnowych rywali to nie jest w praktyce kupienie meczu ?

P.S Już pisałem wyżej ciekawi mnie za co kontrakty bedziecie płacić i z jaką chęcią taki Ibrahimovic będzie grał w serie B

P.S. 2 Wklejam to co napisali na stronie Juvepoland:

"Właśnie został wydany wyrok w sprawie skandalu Calciopoli, w który wmieszane są cztery kluby z Serie A: Juventus, Milan, Lazio i Fiorentina.

Juventus - degradacja do Serie B i 30 ujemnych punktów, odebranie dwóch ostatnich tytułów mistrzowskich"

A oto wycinek z Wyborczej:
"Afera dotyczyła ustawiania meczów ligowych w sezonie 2005/06. Były dyrektor generalny Juventusu Luciano Moggi stworzył sieć powiązań, dzięki którym wpłynął na wyniki 29 z 38 kolejek tamtego sezonu"

A jakbyś niedowierzał polskim stronom to wycinek ze strony Eutrosport:

"Juventus have also been stripped of the two Scudetto's they won in the past two seasons and will start their life in Serie B with a 30 point penalty"

Tłumaczyć chyba niemuszę.

Złodzieje!
Karol Johnn
Bardzo mnie cieszy ze Juventus odjezdza do serie B, ktos tam wspomnial o celach na sezon nastepny Juventusu, a wiec raczej juve z bagazem -30 pkt. i po wyprzedazy pilkarzy, raczej nie bedzie sie ubiegal o te najwyzsze w w drugiej lidze, bedzioe to srodek tabeli lub walka o utrzymanie a kto wie czy sie wogole utrzymaja!!!!?
Dla mnie lige wloska powinni w calosci rozwiazac! Premiership jest najlepsza!
pzdr
baracuda
JUVE zostało za ostro potraktowane !!!! 30 pkt to za dużo, już samym wielkim ciosem będzie odejście najlepszych graczy do innych klubów :/ :/
a co do milanu to śmiech na sali, wszyscy byli winni, wszyscy powinni spaść, a nie że jak ktoś ma premiera w swoich szeregach to załatwił im pozostanie w serie A a co do 15 pkt, to mogły by być ale w serii B, bo w A to daje jeszcze szanse na wicemistrzostwo :/
Rivaldinho
Pokręcone to wszystko, ja byłbym jednak za amnestią- wkońcu Włochy to mistrzowie świata.
pawel_szulc
mistrzowie z przypadku heheh tongue.gif co z tego ze 8 na 22 to pilkarze z juve, jak i tak mistrzostwo swiata to dzielo przypadku. dj_dario prawda cie boli, ale tak naprawde nie dowiesz sie na ile gwiazdami sa pilkarze juventusu (wyjatkiem sa Ci ktorzy juz wczesniej cos pokazali w innych klubach ale to wylacznie sa nie wloscy zawodnicy). Kilku podstawowych graczy odejdzie, -30 na starcie, cos czuje ze Juve w sezonie 2007/2008 tez bedzie goscic w Serie B. Mi sie podoba ...
Igor
A w takim razie komu zostaly przyznane te dwa mistrzostwa ktore odebrano Juve?
lucio
QUOTE(Igor @ Jul 16 2006, 14:27:07) [snapback]78412[/snapback]

A w takim razie komu zostaly przyznane te dwa mistrzostwa ktore odebrano Juve?

Nikomu - nie ma mistrza za 2 ostatnie sezony.
wojczech7
QUOTE(lucio @ Jul 15 2006, 11:54:46) [snapback]78218[/snapback]

Więc kupienie sędziego w twoim meczu albo wykartkowanie przyszłotygodnowych rywali to nie jest w praktyce kupienie meczu ?

P.S Już pisałem wyżej ciekawi mnie za co kontrakty bedziecie płacić i z jaką chęcią taki Ibrahimovic będzie grał w serie B

P.S. 2 Wklejam to co napisali na stronie Juvepoland:

"Właśnie został wydany wyrok w sprawie skandalu Calciopoli, w który wmieszane są cztery kluby z Serie A: Juventus, Milan, Lazio i Fiorentina.

Juventus - degradacja do Serie B i 30 ujemnych punktów, odebranie dwóch ostatnich tytułów mistrzowskich"

A oto wycinek z Wyborczej:
"Afera dotyczyła ustawiania meczów ligowych w sezonie 2005/06. Były dyrektor generalny Juventusu Luciano Moggi stworzył sieć powiązań, dzięki którym wpłynął na wyniki 29 z 38 kolejek tamtego sezonu"

A jakbyś niedowierzał polskim stronom to wycinek ze strony Eutrosport:

"Juventus have also been stripped of the two Scudetto's they won in the past two seasons and will start their life in Serie B with a 30 point penalty"

Tłumaczyć chyba niemuszę.

Złodzieje!

Taki z Ciebie kozak?! Co powiesz na ten news, także z Juvepoland:

"Prezydent Juventusu Giovanni Cobolli Gigli spędził całą noc na czytaniu uzasadnienia wyroku i dzisiaj znowu jest optymistą: " Juventus nie odpuści, przez całą noc czytałem uzasadnienie wyroku i jestem jeszcze bardziej przekonany, iż
powinniśmy zostać w Serie A. Uzasadnienie absolutnie nie usprawiedliwia tak ciężkiej kary, gdyż odnosi się tylko do artykułu 1 kodeksu sportowego (mówiącego o lojalności sportowej, przyp.red.) a nie do artykułu 6 (oszustwo sportowe). Kilka grzeszków powszednich nie może być porównywalnych do grzechu śmiertelnego." - a na pytanie dziennikarza, czy uważa za odpowiednią karę, która została nałożona na klub odpowiedział: " Podzielam zdanie adwokata Juventusu Cesare Zaccone: nie istnieje najmniejszy dowód, jestem pewien, że na apelacji zostaniemy wysłuchani".

Jakieś pytania??
lucio
lol Wojciechu a co byś chciał żeby mówili? bronić sie jakoś musząsmile.gif poczekamy i zobaczymy czy coś z tej apelacji wyjdzie.

a tu taka ciekawostka:)

Fabio Cannavaro przechodzi do Realu Madryt
PAP 18:00

Kapitan piłkarskiej reprezentacji Włoch, która 9 lipca wywalczyła tytuł mistrzów świata, obrońca Juventusu Turyn Fabio Cannavaro zdecydował się na następny sezon podpisać roczny kontrakt z madryckim Realem.

32-letni Cannavaro został sprowadzony do hiszpańskiego zespołu przez byłego szkoleniowca Juventusu, a obecnie trenera Realu Fabio Capello. Jak poinformował hiszpański dziennik sportowy AS, Cannavaro miał także propozycję przejścia do Chelsea Londyn i AC Milan.

W piątek wyrokiem włoskiego Trybunału Sportowego Juventus Turyn został zdegradowany do Serie B za udział w aferze korupcyjnej. Dodatkowo Juventus stracił tytuły mistrzowskie wywalczone w dwóch ostatnich sezonach (2004/2005 i 2005/2006), a tegoroczne rozgrywki w Serie B rozpocznie z 30 ujemnymi punktami.
snake
I dobrze, przyda się wink.gif
wojczech7
QUOTE(lucio @ Jul 16 2006, 16:58:44) [snapback]78441[/snapback]

poczekamy i zobaczymy czy coś z tej apelacji wyjdzie.

No właśnie, poczekamy i zobaczymy, także narazie nie nazywaj nikogo złodziejami wink.gif A co do tej ciekawostki to chyba jeszcze nie jest potwierdzona przez kluby huh.gif

Edit: tak, jak myślałem... Oto co znalazłem na realmadryt.pl pod newsem dotyczącym rzekomego kontraktu: "Informacje, który podają polskie media o podpisaniu kontraktu przez Fabio Cannavaro są nieprawdziwe. TVP, Onet.pl i inne media podają swoje informacje na podstawie powyższego newsa, co oznacza, że Fabio żadnego kontraktu jeszcze nie podpisał. Predrag Mijatović zamierza negocjować z Juventusem dopiero jutro, gdyż dopiero jutro wylatuje do Włoch!"

pzdr
lucio
QUOTE(wojczech7 @ Jul 16 2006, 18:53:45) [snapback]78463[/snapback]

No właśnie, poczekamy i zobaczymy, także narazie nie nazywaj nikogo złodziejami wink.gif A co do tej ciekawostki to chyba jeszcze nie jest potwierdzona przez kluby huh.gif

Edit: tak, jak myślałem... Oto co znalazłem na realmadryt.pl pod newsem dotyczącym rzekomego kontraktu: "Informacje, który podają polskie media o podpisaniu kontraktu przez Fabio Cannavaro są nieprawdziwe. TVP, Onet.pl i inne media podają swoje informacje na podstawie powyższego newsa, co oznacza, że Fabio żadnego kontraktu jeszcze nie podpisał. Predrag Mijatović zamierza negocjować z Juventusem dopiero jutro, gdyż dopiero jutro wylatuje do Włoch!"

pzdr

Przyznam że jestem zdziwiony, bo PAP podaje sprawdzone informacje a tu taki klops.

Masz kłopoty z cztaniem tego co tu wklejasz?- władze Juve same sie przyznają że popełnili "pare grzeszków" a kłócą sie o jedynie wysokość wymierzonej kary:)

ZŁODZIEJE!
Simon
niestety ale cannavaro jeszce nie jest w realu. tak napisala tylko gazeta i onet. to nie jest prawda chodz pewnie jutro juz cannavaro zlozypodpis pod noy kontraktem.
wojczech7
QUOTE(lucio @ Jul 16 2006, 19:17:33) [snapback]78468[/snapback]

Przyznam że jestem zdziwiony, bo PAP podaje sprawdzone informacje a tu taki klops.

Masz kłopoty z cztaniem tego co tu wklejasz?- władze Juve same sie przyznają że popełnili "pare grzeszków" a kłócą sie o jedynie wysokość wymierzonej kary:)

ZŁODZIEJE!

Nie mam żadnych kłopotów. Ty masz je widocznie, ale nie interesuje mnie to zabardzo... Tak czy inaczej ja, jako fan Juventusu chyba lepiej od Ciebie znam całą tą aferę.

P.S nie bój się, nie sprowokujesz mnie tym swoim "ZŁODZIEJE!", heh blink.gif

lucio
QUOTE(wojczech7 @ Jul 16 2006, 20:51:56) [snapback]78492[/snapback]

Nie mam żadnych kłopotów. Ty masz je widocznie, ale nie interesuje mnie to zabardzo... Tak czy inaczej ja, jako fan Juventusu chyba lepiej od Ciebie znam całą tą aferę.

P.S nie bój się, nie sprowokujesz mnie tym swoim "ZŁODZIEJE!", heh blink.gif

Ok:] niech tobie będzie- znasz sie lepiej:]
Juve jest święte a 2 mistrzostwa odebrali wam za uczciwość:]
Bo0os
ciekawe ile teraz zostanie fanów juve.bo nie sądze żeby dalej kibicowali juve w serii B który zostanie tam pewnie jeszcze 2 sezony.Już niewspomne o piłkarzach... smile.gif

chyba że ktoś naprawde ma sentyment do klubu to bedzie kibicował na dobre i na złe.
dr_idea
Ja będę kibicował biggrin.gif
kostek
QUOTE(Bo0os @ Jul 17 2006, 10:21:01) [snapback]78584[/snapback]

ciekawe ile teraz zostanie fanów juve.bo nie sądze żeby dalej kibicowali juve w serii B który zostanie tam pewnie jeszcze 2 sezony.Już niewspomne o piłkarzach... smile.gif

chyba że ktoś naprawde ma sentyment do klubu to bedzie kibicował na dobre i na złe.

jezeli ktos jest prawdziwym fanem to będzie jej kibicował zawsze... przykład? np w Polsce 4-ligowa Zawisza Bydgoszcz...
BoBaN
moje zdanie po raz kolejny jest takie, Juve jakby nie kupowało meczy to by nie zasłuzyło na kare, a za takie wałki nalezy sie najwyzszy wymiar kary. to tyle.
baracuda
ja zostane z JUVE!!! ALEX DEL PIERO RULEZ!!! Piepszyć uciekinierów w piłkarzach i kibicach!!! za dwa lata Serie A znó nasza!!. pozdro dla wiernych kiboli!!
lucio
QUOTE(baracuda @ Jul 17 2006, 23:06:24) [snapback]78711[/snapback]

ja zostane z JUVE!!! ALEX DEL PIERO RULEZ!!! Piepszyć uciekinierów w piłkarzach i kibicach!!! za dwa lata Serie A znó nasza!!. pozdro dla wiernych kiboli!!

I tak cały Turyn sie cieszy... a jak stoi Torino w serie b? będą derby?

Edit:

Sprawdziłem - Torino w Serie A ! czyli derby najszybciej za roczek. Oj musi być w Turynie niezła imprezka:)
Bo0os
QUOTE(kostek @ Jul 17 2006, 14:17:46) [snapback]78632[/snapback]

jezeli ktos jest prawdziwym fanem to będzie jej kibicował zawsze... przykład? np w Polsce 4-ligowa Zawisza Bydgoszcz...

to jest zupełnie co innego... ktoś kibicuje juve bo są tam same gwazdy, świetnie grają w lidze, świetnie w LM itp. a tu nagle ZONK i wszystko przepadło... piękna gra, wielcy piłkarze i przedewszystkim prestiż.. może bedą kibicować, ale już nie tak samo.
kostek
BoOoS i tutaj musze się z Tobą zgodzić...mam kolegę który kochał MU jak zdobyło LM... później jak juz ManU nie było takie wielkie 'przerzucił' się na Real bo ten zaczął brylować w Europie...
podsumowując z Juve zostaną tylko dojzali, prawdziwi i wierni fani.
wojczech7
QUOTE(Bo0os @ Jul 18 2006, 08:46:55) [snapback]78734[/snapback]

to jest zupełnie co innego... ktoś kibicuje juve bo są tam same gwazdy, świetnie grają w lidze, świetnie w LM itp. a tu nagle ZONK i wszystko przepadło... piękna gra, wielcy piłkarze i przedewszystkim prestiż.. może bedą kibicować, ale już nie tak samo.

Co Ty pier**lisz?! O kibiców Juve to Ty się nie martw, bo z nimi nie jest tak jak z kibicami Chelsea, którzy kibicują od 2 sezonów, czy Realu, którzy kibicują bo gra tam "wielki" Beckham czy inny Ronaldo...

Jakie 2 sezony? Juve wraca za rok i tej wersji się trzymamy wink.gif pzdr "kibolu" smile.gif

moje zdanie po raz kolejny jest takie, Juve jakby nie kupowało meczy to by nie zasłuzyło na kare, a za takie wałki nalezy sie najwyzszy wymiar kary. to tyle.

Po pierwsze wyrok jeszcze nie został uprawomocniony, a po drugie nie ma dowodów na to, że Juve kupiło jakikolwiek mecz, także narazie wstrzymaj się Ty (i pozostali) z tego typu komentarzami...
lucio
QUOTE(wojczech7 @ Jul 18 2006, 10:19:28) [snapback]78757[/snapback]

Po pierwsze wyrok jeszcze nie został uprawomocniony, a po drugie nie ma dowodów na to, że Juve kupiło jakikolwiek mecz, także narazie wstrzymaj się Ty (i pozostali) z tego typu komentarzami...

Zastanawiam się ilu jest takich co wierzą w niewinność Juve...
Ale w Turynie muszą z was lać...smile.gif
wojczech7
Ja nie mówię o niewinności, tylko o fakcie, że nie ma mowy o korupcji... Ehh

Dobra, teraz coś dla tych, co mówili, że Juve teraz się rozpadnie, zawodnicy odejdą, kibice odejdą... Buffon zostaje z Juve nawet w Serie B biggrin.gif To się nazywa miłość do klubu, a nie do kasy tak jak to jest w Realu czy innej Chelsea...
pzdr
dr_idea
Wojczech7, przybij piątkę biggrin.gif To jest to, wielcy piłkarze zostają w zawsze wielkim klubie. Jeszcze wrócimy do Serie A i pokażemy jak się gra w piłkę tym cieniasom z Mediolanu. FORZA ITALIA! FORZA JUVE! FORZA BIANCONERI!
lucio
QUOTE(wojczech7 @ Jul 19 2006, 10:40:54) [snapback]78950[/snapback]

Ja nie mówię o niewinności, tylko o fakcie, że nie ma mowy o korupcji... Ehh

Dobra, teraz coś dla tych, co mówili, że Juve teraz się rozpadnie, zawodnicy odejdą, kibice odejdą... Buffon zostaje z Juve nawet w Serie B biggrin.gif To się nazywa miłość do klubu, a nie do kasy tak jak to jest w Realu czy innej Chelsea...
pzdr

Tu już nie chodzi o kase ale o ambicje sportowe-piłkarze chcą grać o mistrzostwo, a na razie Juve może im zaoferować walkę o mistrza serie B wink.gif

edit:
Wypowiedz wielkiego piłkarza- Thurama - z góry zaznaczam że żródło Arsenal.of.pl

Lilian Thuram (34 lata) powiedział, że nie ma zamiaru w przyszłym sezonie grać w Serie B.

W wyścigu po obrońcę Juventusu ustawiają się dwa kluby. Mowa oczywiście o Arsenalu i Barcelonie.

“Są naprawdę bardzo nikłe szanse żebym zagrał w przyszłym sezonie w Juventusie” – powiedział Thuram.

“W tej chwili nie rozmawiam zbytnio z Juve. Mam nadzieję, że jeszcze jest czas aby znaleźć sobie nowy, dobry klub w, którym będę mógł grać o najwyższe cele i będę w stanie utrzymać swoją dobrą formę”.

justyn
QUOTE(lucio @ Jul 18 2006, 07:14:07) [snapback]78724[/snapback]

Sprawdziłem - Torino w Serie A ! czyli derby najszybciej za roczek. Oj musi być w Turynie niezła imprezka:)

Torino ma więcej kibiców we Włoszech niż Juventus.
A także więcej osób przychodzi na ich mecze.
lucio
QUOTE(justyn @ Jul 19 2006, 13:20:18) [snapback]79006[/snapback]

Torino ma więcej kibiców we Włoszech niż Juventus.
A także więcej osób przychodzi na ich mecze.

Przecież ja to wiem:) Największą brechte miałem jak sie okazało że tak mało karnetów na sezon sprzedało juve że postanowili "rozdać" je dzieciakom z podstawówek:) To chyba jedyny klub który nie ma swoich kibiców tylko zjeżdzają sie na jego mecze fan kluby z całych włoch.
snake
No, też mam z tego bekę niesamowitą, to na Lecha czy Pogoń więcej przychodziło biggrin.gif
baracuda
Śmiejcie się śmiejcie zobaczycie jednak, że wasz śmiech urwie się jak hejnał tongue.gif tongue.gif

a co do dwóch sezonó to mi wojciech chodziło o to, że pierwszy sezon to wejśćie do Serie A a drugi Mistrzostwo Włoch biggrin.gif

a takie marzenie miałem tzn śniło mi sięw nocy, że jak Deschamp został trenerem JUVE top namówi Zidana, żeby pomógł w awansie smile.gif oczywiście jako playmeker
wojczech7
QUOTE(lucio @ Jul 19 2006, 12:48:08) [snapback]78993[/snapback]

Tu już nie chodzi o kase ale o ambicje sportowe-piłkarze chcą grać o mistrzostwo, a na razie Juve może im zaoferować walkę o mistrza serie B wink.gif

edit:
Wypowiedz wielkiego piłkarza- Thurama - z góry zaznaczam że żródło Arsenal.of.pl

Lilian Thuram (34 lata) powiedział, że nie ma zamiaru w przyszłym sezonie grać w Serie B.

W wyścigu po obrońcę Juventusu ustawiają się dwa kluby. Mowa oczywiście o Arsenalu i Barcelonie.

“Są naprawdę bardzo nikłe szanse żebym zagrał w przyszłym sezonie w Juventusie” – powiedział Thuram.

“W tej chwili nie rozmawiam zbytnio z Juve. Mam nadzieję, że jeszcze jest czas aby znaleźć sobie nowy, dobry klub w, którym będę mógł grać o najwyższe cele i będę w stanie utrzymać swoją dobrą formę”.

Jak widać niektórzy mają ambicje, aby wprowadzić Juve spowrotem na szczyt...

Thuram pogra jeszcze sezon, może dwa, także wiesz...

EDIT:
OTO news, który pojawił się na Juvepoland. Ciekaw jest, kto tym razem huh.gif Coś nie chce mi się wierzyć w nieskazitelność Interu... Pożyjemy, zobaczymy wink.gif
lucio
QUOTE(wojczech7 @ Jul 19 2006, 16:44:54) [snapback]79065[/snapback]

Jak widać niektórzy mają ambicje, aby wprowadzić Juve spowrotem na szczyt...

Thuram pogra jeszcze sezon, może dwa, także wiesz...

EDIT:
OTO news, który pojawił się na Juvepoland. Ciekaw jest, kto tym razem huh.gif Coś nie chce mi się wierzyć w nieskazitelność Interu... Pożyjemy, zobaczymy wink.gif

Inter to ja jeszcze jakoś trawię- pare meczy ich oglądałem w sezonie i całkiem nieżle sie ich ogląda- przynajmniej Mancini zmusza ich do ataku:] wiec ich akurat byłoby szkoda jakby spadli :]
lucio
FC Barcelona doszła do porozumienia w sprawie transferu dwóch piłkarzy Juventusu. Lilian Thuram i Gianluca Zambrotta, bo o nich mowa, kosztować będą 19 mln euro: 14 mln za Włocha oraz 5 mln za Francuza.

Jak podała w południe ‘Onda Cero’, Barça zamknęła już z Juventusem obie transakcje, pozostaje jej tylko porozumienie z oboma obrońcami. Thuram w ubiegłą niedzielę potwierdził chęć występów na Camp Nou, podczas gdy Zambrotta kuszony jest wciąż ofertami z Realu i Milanu. Txiki Begiristain, dyrektor techniczny Barcelony oraz Ferian Soriano, jej wiceprezydent ds. ekonomicznych, wybrali się wczoraj do Turynu, by sfinalizować sprawę przejścia piłkarzy do drużyny mistrza Hiszpanii.
wojczech7
Zobaczymy jak będzie grał Real teraz, gdy trenerem został Capello, bo to przez niego Juve grało tak brzydko dla oka. Teraz jest Deschamps i on postawi na ofensywe, tak sądze...

A co do Thurama i Zambro to o tyle dobrze, ze maja isc do Barcelony, bo jakby ktorys mial przejsc do Realu to trzymajcie mnie wink.gif

EDIT: kolejny piłkarz, tym razem Nedved, zadeklarował, że zostaje biggrin.gif Może jego śladami pójdą następni, kto wie smile.gif

@lucio: nie pisz posta pod postem dry.gif
lucio
QUOTE(wojczech7 @ Jul 19 2006, 20:50:12) [snapback]79178[/snapback]

Zobaczymy jak będzie grał Real teraz, gdy trenerem został Capello, bo to przez niego Juve grało tak brzydko dla oka. Teraz jest Deschamps i on postawi na ofensywe, tak sądze...

A co do Thurama i Zambro to o tyle dobrze, ze maja isc do Barcelony, bo jakby ktorys mial przejsc do Realu to trzymajcie mnie wink.gif

EDIT: kolejny piłkarz, tym razem Nedved, zadeklarował, że zostaje biggrin.gif Może jego śladami pójdą następni, kto wie smile.gif

@lucio: nie pisz posta pod postem dry.gif

Wiem ale jakiś błąd był i nie mogłem zrobić edit:/ to wszystko przez siano:]

Co do Capello to nie italia - jak będą brzydko grać to mu socios krzykną wypier..niczaj.( w kataloni nie krzczą Fuera?czy jakoś tak? )

Edit

Na oficjalnej stronie internetowej madryckiego Realu pojawiła się w środę informacja, że kapitan drużyny mistrza świata, reprezentacji Włoch, piłkarz Juventusu FC, Fabio Cannavaro przechodzi od nowego sezonu do hiszpańskiego zespołu.

Kontrakt miał zostać podpisany w późnych godzinach wieczornych. Nowym piłkarzem madryckiego zespołu ma być także reprezentant Brazylii, Emerson. Nie ujawniono kwot transferowych. Nieoficjalnie mówi się, że za przejście Cannavaro Juventus FC chciał otrzymać około 20 mln euro.

Edit 2:

Kto następny? Vieira? Trezeguet? Ibrahimovic? bo chyba więcej piłkarzy nie odejdzie...
snake
Wiadomość o następującej treści ukazała się na oficjalnej stronie Realu Madryt:

"Real Madryt informuje, że osiągnął porozumienie z Juventusem Turyn w sprawie zatrudnienia Fabio Cannavaro i Emersona da Rosy. Porozumienie zostało zawarte w środę wieczorem w Turynie w obecności dyrektora sportowego klubu - Predraga Mijatovicia.

Piłkarze reprezentowali swoje kraje na Mistrzostwach Świata i obecnie przebywają na wakacjach. W ciągu najbliższych dni zostaną zaprezentowani na Santiago Bernabeu i podpiszą kontrakty. "

Tak więc ta dwójka to pierwsi piłkarze sprowadzeni przez nowego prezydenta - Ramona Calderona. Póki co Real Madryt nie ujawnił sumy jaką będzie musiał zapłacić włoskiemu klubowi, Cadena Ser informuje jednak, że będzie to około 20 milionów euro.

Natomiast jeśli chodzi o Gianlucę Zambrottę, trzeciego zawodnika Juventusu Turyn, którym interesował się Real Madryt, to Marca, As oraz katalońskie dzienniki informują, że przeszedł do Barcelony razem z Lilianem Thuramem za 19 milionów euro. Jak widać Juventus, mimo nienajlepszej sytuacji, nie pozbywa się piłkarzy lekką ręką - blisko 40 milionów euro za czterech piłkarzy w okolicach 30 lat to raczej niezły interes dla Włochów.
pawel_szulc
Ci co zostali, zostali dlatego ze chca juz pewnie konczyc kariere, pograja troche na luzie w serie b, dostana kupe kasy i beda ustatkowani na cale zycie. Wojczech mowil o milosci do klubu, jestes w bledzie, to jest milosc dla kasy.
Ogród
QUOTE(pawel_szulc @ Jul 20 2006, 15:33:44) [snapback]79358[/snapback]

Ci co zostali, zostali dlatego ze chca juz pewnie konczyc kariere, pograja troche na luzie w serie b, dostana kupe kasy i beda ustatkowani na cale zycie. Wojczech mowil o milosci do klubu, jestes w bledzie, to jest milosc dla kasy.

Im kasy nie brakuje
wojczech7
QUOTE(pawel_szulc @ Jul 20 2006, 15:33:44) [snapback]79358[/snapback]

Tożeś doj**ał blink.gif Jakby to była miłość do kasy to poszli by sobie gdziekolwiek, byleby więcej zarabiać niż w serie B ! Poza tym tak jak pisał Ogród, oni już są ustawieni na całe życie...
justyn
QUOTE(Ogród @ Jul 20 2006, 20:01:06) [snapback]79414[/snapback]

Im kasy nie brakuje

Tym zawodniką chodzi o coś innego....szacunek kibiców.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.