Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Siłownia.
board.issonline.pl > Inne > W przerwie meczu ;-)
Stron: 1, 2, 3
Dorin
jakie robicie cw. na łydki ?
Nowin33
a oto mój plan treningowy:

pondz.Klata
wtor.plecy
środ.biceps i triceps
czwar.barki
piąt.nogi
sob.........
niedz.......
patryk90
QUOTE(Dorin @ Jan 10 2007, 20:17:35) [snapback]111712[/snapback]

Ja proponuje wspięcia na palcach ze sztangą na barkach. Ale najlepiej będzie jak sobie przeczytasz to Pozdrawiam, miłego ćwiczenia wink.gif wink.gif wink.gif
norek
QUOTE(Dorin @ Jan 10 2007, 20:17:35) [snapback]111712[/snapback]

Szybkie podskoki na samych palcach, bardzo szybko, skoki niskie, az do bolu. Powtorzyc x3.
I do tego to co kolega mowil...naladowac ciezaru i unosic piety w gore lub wznoszenie na palce, jak zwal tak zwal. Nie musi to byc koniecznie sztanga na karku.

Po nowym roku trzeba wkoncu bylo odstawic % na bok i wziasc sie za siebie no i
od ponad tygodnia jade nastepujacym treningiem.

Pon:
*klatka
*biceps
Wt:
WOLNE(trening siatkówki)
Śr:
*bary
*plecy
Czwa:
WOLNE(trening siatkówki)
Pią:
*klatka
*biceps
Sob:
WOLNE(trening siatkówki)
Niedz.
*plecy
*triceps

Jak widać nóg nie ma w planie ale to tylko z tego wzgledu gdyz trenuje siatkowke no i
nogi mam obciazone caly tydzien, a jeden trening w tygodniu poswiecamy na cwiczenia
silowe na nogi tj. przysiady ze sztanga, wyciskanie pionowe nogami wiec to w zupelnosci
wystarcza.
Dorin
Dzięki, btw. fajna stronka ten atlas...
Rivaldinho
QUOTE(Nowin33 @ Jan 10 2007, 23:09:22) [snapback]111732[/snapback]

a oto mój plan treningowy:

pondz.Klata
wtor.plecy
środ.biceps i triceps
czwar.barki
piąt.nogi
sob.........
niedz.......

Brzucha nie ćwiczysz ? Nie należy zaniedbywać żadnej partii mięśni, do barków mogłbyś dorzucić kaptury, brzuszek sugeruje na wtorek i piątek,pozdro.
Btw:
Kulturystyka pl daje dobre zestawy ćwiczeń, norek już wczesniej wspomniał a ja dorzucam zestawy na poszczególne partie, zapraszam do lektury.
Klatka
Ramiona
Barki
Plecy
Nogi
Domowy trening
Rozgrzewka,streeching miesni
StraY
QUOTE(Rivaldinho @ Jan 12 2007, 17:39:14) [snapback]112232[/snapback]

Brzucha nie ćwiczysz ? Nie należy zaniedbywać żadnej partii mięśni

ja jestem zwolennikiem - nie cwicz brzucha zima, on i tak rosnie dlatego uwazam, ze jak Nowin33 nie chce robic teraz brzucha to si ;]
calwin
a ja wam napisze jak ćwiczyłem kiedyś na mase może to dla niektórych okaże się bzdurą ale niejest (trening na mase)

poniedziałek, środa, piątek
4x6
martwy ciąg
przysiady z sztangą
wyciskanie sztangi prostej na ławce
wyciskanie sztangi za karkiem
przyciąganie sztagi dobrzucha na ugiętych nogach (plecy)
wyciskanie sztangi z przodu (barki)
przenoszenie sztangi zza głowe (motyl, górne partie klatki, mięśnie zębate, tricers)
usoszenie sztangi (biceps)
unoszenie sztangi do brody szeroki chwyt
brzuch

trening jest naprawde ciężki ale jak robicie wszystko tak jak powinno się robić dokładnie bez oszukanych ruchów to efekt będzie bardzo widoczny.

ja trenowałem nim 3 miesiące i byłem mile zaskoczony

ale sam trening nic nieda jeżeli niebędziemy odpowiednio jeść i stosować odpowiednich dla
siebie odrzywek

ja osobiście polecam samą kreatynę z dextroza + aminokwasy (jakoś się takpisze) bo białko i węglowodany byłem wstanie zjeść (odpowiednia dieta)

a dodam jeszcze że tym treningiem ćwiczył też arnold, a jest on wymysłem weidner'a
StraY
arnold to mutant, jezeli cwiczysz takim treningiem jak on to gratuluje wytrzymalosci
na mase bialko albo gainer raczej wskazany

patryk90
A ja mam do Was takie pytanie, do tej pory ćwiczyłem rekreacyjnie, tak dla poprawienia własnego samopoczucia, jednak teraz chcę zacząć ćwiczyć ostro na siłę, proszę Was, bo widzę po postach że większość z Was jest bardzo dobrze obeznana w tych sprawach, o jakieś wskazówki oraz rady dla tego typu ćwiczeń, z góry dzięki za pomoc, pozdrawiam!!!!
Rivaldinho
QUOTE(patryk90 @ Jan 16 2007, 23:06:23) [snapback]113731[/snapback]

A ja mam do Was takie pytanie, do tej pory ćwiczyłem rekreacyjnie, tak dla poprawienia własnego samopoczucia, jednak teraz chcę zacząć ćwiczyć ostro na siłę, proszę Was, bo widzę po postach że większość z Was jest bardzo dobrze obeznana w tych sprawach, o jakieś wskazówki oraz rady dla tego typu ćwiczeń, z góry dzięki za pomoc, pozdrawiam!!!!

Ile masz lat ?
Odpowiedz na to pytanie bedzie bardzo ważna , bo jeżeli chcesz ostro trenować itp. i dobrze wyglądać, ważyć więcej...wskazane jest zakupienie jakiegoś białeczka na początek, albo tego co sugerował StraY: gainera.Co do samego stosowania suplementów, mnóstwo jest informacji i artykułów na : www.kulturystyka.pl lub www.kreatyna.pl- w tym drugim odrazu masz sklep z odżywkami.Dąże do czego dązyłem , czyli jeżeli nie masz już w miare rozwiniętych stawów, kości czyli jestes w granicy wiekowej 0-17 lat, to radziłbym Ci na skupienie się na piciu mleka ( by być wielkim) i trenowaniu jakiegoś sportu typu piłka nożna, kosz, jakaś korektywa w celu rozciągnięcia się , pływanie też polecane oczywiscie.A wszystko to jest po to , gdyż widze czasami małolatów, młode karakuły w wieku gimnazjalnym które chodzą lub wyrywają się na siłkę w sobotę, taszczą te ciężary z bólu i nawet nie są na tyle dojrzali żeby się do poprawnego ćwiczenia i motywacji dostosować.Pragnę zwrócić uwagę na to , porównując dzieciaka który zaczął ćwiczyć w wieku14, 15,16 lat- no i ma teraz 18 lat, 2 lata stażu lub więcej na siłowni, wygląda jak wygląda, odżywek brał mnóstwo ale statystycznie każdy gość który w takim wieku zaczyna przygodę z siłownię nie ma jescze percepcji, możliwości do pełnego rozwijania się.Dlatego warto chodzić na sks`y szkolne, pobiegać sobie czasem po osiedlu czy bieżni, nawet po parku.Rozciągać się, prowadzić aktywny tryb życia bez siłowni.I teraz porównać można tego gosćia , który za małolata zaczął ćwiczyć do chłopaka w wieku 18,19 lat który w przeszłości nigdy nie miał kontaktu z kulturystyką ale był aktywny fizycznie w innych sportach , umiał dobrze pływać, potrafił zrobić elegancki skłon tułowia, na wuefie elegancko mu wychodziły przewroty itp po kilku miesiącach osiąga to samo i to w lepszym i wyraźniejszym stopniu ze względu na swoje predyspozycje.Więc pragnę już podsumować że im później tym lepiej.Dodać warto że te niby plotki "że się nie rośnie,", (mowa tu o młodszych kulturystach) jest tu całkowicie trafnym spostrzeżeniem, po drugie primo krążą też niby plotki o tym że gość w wieku 13-17 lat sięga po odżywki i pakuje, nie nie nie, nie tędy droga.Sam ostatnio byłęm świadkiem rozmowy w któej na oko 12-14 lat chłopaczek gadał sobie o masie i odżywkach,.Moze i jest obeznany ale to chyb a proste że każda odżywka,suplement, kreatyna, hmb, nawet białko posiada garść chemii która przy regularnym kilkumiesięcznym stosowaniu u niewyrośniętego kulturysty powoduje zabużenia pracy mózgu, tak zwane "doły' itp. , Trochę się rozpisałem, ale staram się na bieżąco opowiadać jak widzę pojęcie kulturystyki, co w tym kierunku czynię i staram się też przekazywać swoją wiedzę.Pozdro.
If anyone got a question, write it here LOL.
patryk90
QUOTE(Rivaldinho @ Jan 16 2007, 21:38:48) [snapback]113741[/snapback]

Ile masz lat ?
Odpowiedz na to pytanie bedzie bardzo ważna...

Teraz czas na mnie wink.gif , w tym roku będę miał 17, na masę ćwiczyć nie muszę bo mam jej aż nazbyt sad.gif sad.gif sad.gif , jeśli bym ćwiczył to odżywki też mam na oku(Cell Pump, oraz HMB z L-Karnityną), apropo ćwiczeń-codziennie wieczorem biegam, codziennie chodzę na basen, gram w piłkę nożną(nawet teraz o tej porze wink.gif ). Mierzę 180 cm, a waże za dużo. Staram się przestrzegać niektórych wytyczonych przeze mnie postanowień żywnościowych(nie jem pieczonego mięsa, słodyczy, tylko razowy chleb itd). Wyczytałem na jednym z forum kulturystycznych że trening siłowy trwa od 4-8tyg, ja chciałbym ćwiczyć całe 2 miesiące, potem kolejne 2 na rzeźbę, to chyba na tyle by było wink.gif Wielkie dzięki za Twoją odpowiedz na mojego posta, widzę że profesjonalnie podszedłeś do mojej sprawy i za to wielkie dzięki wink.gif Liczę na kolejne wasze i Twoje rady!!!Pozdrawiam
StraY
jako, ze kazdy mowi po swojemu ja powiem po swojemu tez:p

cell pumpa podaruj sobie i zacznij od zwyklego mono kreatyny + ewentualnie dextroza/glukoza/carbo/tauryna. CHodzi o to zeby zaczac od "slabszych" supli i nie wydawac 300pln za jednym razem wink.gif do tego pamietaj o diecie, zero tluszczu/kofeiny/alkoholu (zero to nie nic tylko baaaardzo malo tongue.gif ) trening nie musi trwac 4-8 tyg. tyle raczej bedzie trawl cykl kreatynowy. Jak rozbudowujesz sile masy moze ci tez troche przybyc, ale nie przejmuj sie, to beda raczej miesnie niz tluszcz tongue.gif
patryk90
QUOTE(StraY @ Jan 17 2007, 10:58:42) [snapback]113835[/snapback]

jako, ze kazdy mowi po swojemu ja powiem po swojemu tez:p

cell pumpa podaruj sobie i zacznij od zwyklego mono kreatyny + ewentualnie dextroza/glukoza/carbo/tauryna. CHodzi o to zeby zaczac od "slabszych" supli i nie wydawac 300pln za jednym razem wink.gif do tego pamietaj o diecie, zero tluszczu/kofeiny/alkoholu (zero to nie nic tylko baaaardzo malo tongue.gif ) trening nie musi trwac 4-8 tyg. tyle raczej bedzie trawl cykl kreatynowy. Jak rozbudowujesz sile masy moze ci tez troche przybyc, ale nie przejmuj sie, to beda raczej miesnie niz tluszcz tongue.gif

Dzięki za radę, a dlaczego mówisz żebym sobie odpuścił Cell Pump(myślałem że jest najlepszy), czytałem o nim że daję dużą siłę, pompę i energię, do tego HMB no i L-Karnityna dla tłuszczyku wink.gif (wiem że to wyniesie ok. 240zł, ale chciałbym żeby to dużo dało), nie chcę zwykłej kreatyny bo ona nwypełnia mięśnie wodą-daje to szybki ale nietrwały efekt-co innego jabłczan kreatyny który jest zawarty w Cell Pumpie. Więc jak przypomnicie sobie jeszcze jakieś rady, wskazówki, uwagi lub cokolwiek to piszcie, będę bardzo wdzięczny smile.gif smile.gif smile.gif Pozdrawiam i dzięki za rady wink.gif
calwin
QUOTE(StraY @ Jan 16 2007, 22:47:21) [snapback]113718[/snapback]

arnold to mutant, jezeli cwiczysz takim treningiem jak on to gratuluje wytrzymalosci
na mase bialko albo gainer raczej wskazany

w okresie w którym ćwiczyłem potrafiłem zastąpić odzrywki jedzeniem piłem mleko w proszku bo je mialem za darmo jeszcze nadodatek odtluszczone, jadłem dużo ryżu, bananów, jogurtów, gotowanego miesa przeważnie kurczaki, oraz warzywa w 1,5 miesiąca przy stałych porach jedzenia i poukładanych kalorycznie posiłkach przytyłem 12 kilogramów to był dla mnie sukces bi mam szybką przemiane materii.

dodadam że mam 26 lat i stosowalem różne treningii i jeżeli chodzi o mase to ten był dlamnie najlepszy, a po takim cyklu robiłem sobie 1-2 tygodnie przerwy nie rezygnując z diety (tylko zmiejszyłem ilość kalorii) i przechodziłem do cyklu dzielonego aby poprawić kształ i definicje mięśnii.

z tego co dokładnie pamiętam to że jak zaczynałem z ciężarami w wieku 18 lat to obwód mojego ramienia wynosił 29cm i ważyłem 70 kg, a w najlepszej swojej formie miałem 43cm na bicepsie i ważyłem 104 kg, (mam 188 wzrostu) innych wymiarów niepamiętam więc niebędę ściemniał
patryk90
To co radzicie, na różnych forach wiara odradza mi, żebym zaczął ćwiczyć na siłę!!!!Co Wy o tym sądzicie, bo już nie wiem co mam robić sad.gif sad.gif sad.gif Piszą żebym z siły przerzucił się na redukcję, że to za wcześnie na ostry trening,itd Znacie jakieś fajne ćwiczenia żebym zrzucił te zbędne kilogramy???????????? Pozdrawiam i z góry dzięki za rady, wszystki uważnie czytam i staram się wyciągać z nich słuszne wnioski...
StraY
Jezeli cwiczyles, jak sam pisales, rekreacyjnie to mozna przyjac, ze ogolnorozwojowke masz za soba. Jezeli uwazasz, ze nie masz to wiadomo, ze ostry trening moze byc grozny, ale slusznych wnioskow raczej i tak nie wyciagniesz tongue.gif najpierw na pewno bedziesz robil bledy chyba, ze znajdziesz sobie trenera - osobe pilnujaca ciebie na okraglo ;']

co do mojego odradzania cell pumpa to jezeli jestes w stanie wydac te pieniadze i wiesz, ze nie bedzie ci ich potem zal to kupuj smialo wink.gif mi chodzilo tylko o podejscie finansowe - tanie kreatyny ( jak vitalmax ) tez sa dobre, a na poczatek spokojnie starczaja, ale wiadomo, ze skoro sa lepsze to mozna zaczynac od lepszych
patryk90
QUOTE(StraY @ Jan 17 2007, 21:01:36) [snapback]114021[/snapback]

Jezeli cwiczyles, jak sam pisales, rekreacyjnie to...

Dzięki za odpowiedz, a co mówisz o takim podejściu do sprawy- 1,5 miesiąca będę ostro jechał żeby zrzucić co nieco tych kilogramów, następne 1,5 miesiąca na siłę, i zaś kolejne 1,5 miesiąca na rzeżbę??????? A zznasz jakieś ćwiczenia redukcyjne oprócz brzuszków????Pozdrawiam
StraY
zbedne kilogramy najlepiej zrzucaj nie przez 1,5m-ca tylko tak dlugo az uznasz, ze starczy wink.gif wszystko zalezy ile kilo chcesz sie pozbyc. co do redukcji fajnie wychodza wszystkie mozliwe aeoroby i slyszalem, ze dobry jest hiit ( nie wiem co to jest, wiec nie powiem czy polecam tongue.gif ). ale jednak wiecej dobrych informacji znajdziesz na www.sfd.pl i na twojej silowni wink.gif na silowni pokaza ci jak cwiczycz a na sfd sa naprawde obeznani ludzie, my tutaj mozemy mowic co wiemy, ale tam bym radzil ci pomocy szukac wink.gif
patryk90
QUOTE(StraY @ Jan 17 2007, 23:33:05) [snapback]114082[/snapback]

zbedne kilogramy najlepiej zrzucaj nie przez 1,5m-ca tylko tak dlugo az uznasz, ze starczy wink.gif wszystko zalezy ile kilo chcesz sie pozbyc. co do redukcji fajnie wychodza wszystkie mozliwe aeoroby i slyszalem, ze dobry jest hiit ( nie wiem co to jest, wiec nie powiem czy polecam tongue.gif ). ale jednak wiecej dobrych informacji znajdziesz na www.sfd.pl i na twojej silowni wink.gif na silowni pokaza ci jak cwiczycz a na sfd sa naprawde obeznani ludzie, my tutaj mozemy mowic co wiemy, ale tam bym radzil ci pomocy szukac wink.gif

ok, dzięki, właśnie czytam rózne tematy na sfd, pozdrawiam!!
norek
QUOTE(patryk90 @ Jan 16 2007, 22:51:15) [snapback]113774[/snapback]

Teraz czas na mnie wink.gif , w tym roku będę miał 17, na masę ćwiczyć nie muszę bo mam jej aż nazbyt sad.gif sad.gif sad.gif , jeśli bym ćwiczył to odżywki też mam na oku(Cell Pump, oraz HMB z L-Karnityną), apropo ćwiczeń-codziennie wieczorem biegam, codziennie chodzę na basen, gram w piłkę nożną(nawet teraz o tej porze wink.gif ). Mierzę 180 cm, a waże za dużo. Staram się przestrzegać niektórych wytyczonych przeze mnie postanowień żywnościowych(nie jem pieczonego mięsa, słodyczy, tylko razowy chleb itd). Wyczytałem na jednym z forum kulturystycznych że trening siłowy trwa od 4-8tyg, ja chciałbym ćwiczyć całe 2 miesiące, potem kolejne 2 na rzeźbę, to chyba na tyle by było wink.gif Wielkie dzięki za Twoją odpowiedz na mojego posta, widzę że profesjonalnie podszedłeś do mojej sprawy i za to wielkie dzięki wink.gif Liczę na kolejne wasze i Twoje rady!!!Pozdrawiam

Z tego co wyczytalem zakup sobie L-karnityne i na kazdym treningu poswiec z 20-30 minut na sam rowerek gdyz aeroby spalaja najwiecej nadmiaru tkanki tluszczowej bo jak wiadomo aby cos spalic trzeba odpowiedniej temperatury ktorej to wlasnie organizm nabiera przy intensywnym regularnym a co najwazniejsze prawidlowym treningu. Nie sztuka jest podniesc 70kg w sposob nie prawidlowy. Lepiej cwiczyc mniejszymi obciazeniami jednak wykonywac to jak najbardziej prawidlowo.
calwin
QUOTE(norek @ Jan 18 2007, 12:08:59) [snapback]114120[/snapback]

Z tego co wyczytalem zakup sobie L-karnityne i na kazdym treningu poswiec z 20-30 minut na sam rowerek gdyz aeroby spalaja najwiecej nadmiaru tkanki tluszczowej bo jak wiadomo aby cos spalic trzeba odpowiedniej temperatury ktorej to wlasnie organizm nabiera przy intensywnym regularnym a co najwazniejsze prawidlowym treningu. Nie sztuka jest podniesc 70kg w sposob nie prawidlowy. Lepiej cwiczyc mniejszymi obciazeniami jednak wykonywac to jak najbardziej prawidlowo.

zgadzam się z toba jak zaczynałem ćwiczyć też chciałem odrazu dużo podnośić ale miałem to szczęście że trafiłem na dobrego trenera i wybił mi to szybko z głowy, do dziś uważam że lepiej jest ćwiczyć wolno (lżejsze ciężary) z utrzymaniem napięcia mięśnia niż robić bezsensowne niedkładne ruchy bo one zadużo niedają i można tylko kontuzji się nabawić.
patryk90
QUOTE(norek @ Jan 18 2007, 10:08:59) [snapback]114120[/snapback]

Z tego co wyczytalem...

Dzięki za radę, a mógłby mi ktoś pomoc w ułożeniu odpowiedniej diety, bo od wczoraj się z tym męczę i nadal mam problemy sad.gif sad.gif sad.gif Pozdrawiam i dzięki za rady!!!
Teofilowiak1908
QUOTE(Rivaldinho @ Jan 16 2007, 21:38:48) [snapback]113741[/snapback]

Ile masz lat ?
Odpowiedz na to pytanie bedzie bardzo ważna , bo jeżeli chcesz ostro trenować itp. i dobrze wyglądać, ważyć więcej...wskazane jest zakupienie jakiegoś białeczka na początek, albo tego co sugerował StraY: gainera.Co do samego stosowania suplementów, mnóstwo jest informacji i artykułów na : www.kulturystyka.pl lub www.kreatyna.pl- w tym drugim odrazu masz sklep z odżywkami.Dąże do czego dązyłem , czyli jeżeli nie masz już w miare rozwiniętych stawów, kości czyli jestes w granicy wiekowej 0-17 lat, to radziłbym Ci na skupienie się na piciu mleka ( by być wielkim) i trenowaniu jakiegoś sportu typu piłka nożna, kosz, jakaś korektywa w celu rozciągnięcia się , pływanie też polecane oczywiscie.A wszystko to jest po to , gdyż widze czasami małolatów, młode karakuły w wieku gimnazjalnym które chodzą lub wyrywają się na siłkę w sobotę, taszczą te ciężary z bólu i nawet nie są na tyle dojrzali żeby się do poprawnego ćwiczenia i motywacji dostosować.Pragnę zwrócić uwagę na to , porównując dzieciaka który zaczął ćwiczyć w wieku14, 15,16 lat- no i ma teraz 18 lat, 2 lata stażu lub więcej na siłowni, wygląda jak wygląda, odżywek brał mnóstwo ale statystycznie każdy gość który w takim wieku zaczyna przygodę z siłownię nie ma jescze percepcji, możliwości do pełnego rozwijania się.Dlatego warto chodzić na sks`y szkolne, pobiegać sobie czasem po osiedlu czy bieżni, nawet po parku.Rozciągać się, prowadzić aktywny tryb życia bez siłowni.I teraz porównać można tego gosćia , który za małolata zaczął ćwiczyć do chłopaka w wieku 18,19 lat który w przeszłości nigdy nie miał kontaktu z kulturystyką ale był aktywny fizycznie w innych sportach , umiał dobrze pływać, potrafił zrobić elegancki skłon tułowia, na wuefie elegancko mu wychodziły przewroty itp po kilku miesiącach osiąga to samo i to w lepszym i wyraźniejszym stopniu ze względu na swoje predyspozycje.Więc pragnę już podsumować że im później tym lepiej.Dodać warto że te niby plotki "że się nie rośnie,", (mowa tu o młodszych kulturystach) jest tu całkowicie trafnym spostrzeżeniem, po drugie primo krążą też niby plotki o tym że gość w wieku 13-17 lat sięga po odżywki i pakuje, nie nie nie, nie tędy droga.Sam ostatnio byłęm świadkiem rozmowy w któej na oko 12-14 lat chłopaczek gadał sobie o masie i odżywkach,.Moze i jest obeznany ale to chyb a proste że każda odżywka,suplement, kreatyna, hmb, nawet białko posiada garść chemii która przy regularnym kilkumiesięcznym stosowaniu u niewyrośniętego kulturysty powoduje zabużenia pracy mózgu, tak zwane "doły' itp. , Trochę się rozpisałem, ale staram się na bieżąco opowiadać jak widzę pojęcie kulturystyki, co w tym kierunku czynię i staram się też przekazywać swoją wiedzę.Pozdro.
If anyone got a question, write it here LOL.

chyba ci sie odzywki pomylily z koksem blink.gif taka sama chemia jak w naszym codziennym jedzeniu ktore i tak jest przesiakniete chemia ( nieslyszalem zeby ktos po stosowaniu bialka albo gainera zlapal psychicznego dola laugh.gif ) co do zatrzymania wzrostu to jezeli jest poniezej 17 roku zycia i chce jeszcze rosnac to niech nie robi cwiczen mocno obciezajacych kregoslup takich jak martwy ciag, przysiady
"wskazane jest kupienie bialka albo gainera" a skad ty mozesz wiedziec czego mu potrzeba skoro nie wiesz jak wyglada jego dieta (a to podstawa) to bialkiem lub gainerem uzupelniasz braki w diecie jesli np On dostarcza juz cala ilosc potrzebnego mu bialka a ty mu mowisz zeby kupil jeszcze bialko i bedzie je bral tak jak napisane jest dawkowanie na opakowaniu to obciazy sobie nerki nadmiarem bialka co nie jest zdrowe
zeby komus cos doradzic co ma kupic trzeba wiedziec ile czego dostarcza z pozywniea a nie ile ma lat

patryk 90 napisz cos wiecej o sobie ile wazysz ile czasu cwiczyles w jaki sobosob itd i jak sie odzywiasz?

patryk90
QUOTE(Teofilowiak1908 @ Jan 18 2007, 11:10:18) [snapback]114131[/snapback]

patryk 90 napisz cos wiecej o sobie ile wazysz ile czasu cwiczyles w jaki sobosob itd i jak sie odzywiasz?

A więc tak:ważę dużo ponad 90kg, do tej pory nie stosowałem żadnej diety(lecz teraz chcę zacząć ją stosować- lecz mam problem z jej ułożeniem- czytałem, że moje dzienne zapotrzebowanie na energię powinno wynosić 3000kcal, od tego odejmuje 500kcal-to jest to odchudzanie-i wynika że muszę mieć 2500kcal. Wtedy dziele te 2500 na poszczególen działy(białko, węglowodany, tłuszcze) i dobieram żywność, z tym ostatnim mam najwięcej problemów).Chciałbym schudnąć ale też zwiększyć swoją siłę bo jej mam za mało(znam kilka osób-moich znajomych-którzy też mieli nadwagę i gdy zaczęli chodzić regularnie nasiłownie to zrzucili zbędne kilogramy no i oczywiście poprawili swoją muskulaturę-też bym tak chciał unsure.gif unsure.gif unsure.gif . Jak juz pisałem do tej pory ćwiczyłem bardziej rekreacyjnie(na biceps, na klate, na nogi), to nie były zbyt regularne ćwiczenia, nie wiem chyba wszystko, dzięki za zainteresowanie, pozdrawiam...
Teofilowiak1908
dobrym zrodlem tluszczy sa np wiorki kokosowe orzechy wloskie siemie lniane makrela wedzona
co do treningu to przy zrzucaniu kg zaraz po diecie najwazniejsze sa aeroby takie jak rowerek bieganie plywanie tez jest dobre, skakanka
zacznij od treningu ogolnorozwojowego skoro jeszcze nie cwiczyles na powaznie a w dni nietreningowe biagaj przynajmniej 45 min dziennie nie musi to byc sprint tylko rowny bieg w tempie w ktorym bedziesz wstanie przebiec przec cale te 45 min
tylko zajmij sie dobracowaniem diety
proponuje 2 g bialka na kg masy ciala
3g weglowodanow na kg masy ciala
i 1.1 g tluszczy na kg masy ciala jesli nie bedziesz w ciagu miesiaca widzial roznicy na wadze do obetnij jeszcze bardziej wegle ale nie prekraczaj 2 g bialka bo jak juz pisalem bialko moze obicazyc nerki
pij duzo wody niegazowanej i obserwuj wage

http://www.sfd.pl/Zapotrzebowanie_kalorycz...bf-t276436.html
tutaj dowiesz sie wszystkiego co potrzebe do ulozenia prawidlowej diety
patryk90
QUOTE(Teofilowiak1908 @ Jan 18 2007, 11:57:43) [snapback]114140[/snapback]

http://www.sfd.pl/Zapotrzebowanie_kalorycz...bf-t276436.html
tutaj dowiesz sie wszystkiego co potrzebe do ulozenia prawidlowej diety

Ok, dzięki jak już sobie ułożę dietkę mogę Ci tu dać do sprawdzednia??Pozdrawiam i dzięki
Teofilowiak1908
mozesz ale jesli chcesz fachowej pomocy to zarejestruj sie na sfd i wrzuc swoja diete do oceny w dziale odzywania tam pomoga ci fachowcy ktorzy zajmuja sie tym zawodowo
Rivaldinho
Tam diety, 3ba jeść owoce, warzywa, makarony, serki, jogurty etc.
Żadnych porad fachowców nie trzeba, i tak uznają za każdym razem że warto uzupełniać swoją dietę odżywką białkową lub innym suplementem to tego nadającym się.
Teofilowiak1908
QUOTE(Rivaldinho @ Jan 18 2007, 17:32:04) [snapback]114272[/snapback]

Tam diety, 3ba jeść owoce, warzywa, makarony, serki, jogurty etc.
Żadnych porad fachowców nie trzeba, i tak uznają za każdym razem że warto uzupełniać swoją dietę odżywką białkową lub innym suplementem to tego nadającym się.

ta masz pojecie to w koncu wedlug ciebie odzywki sa szkodliwe czy obowiazkowe ?
piszac dieta nie mam na mysli diety z pani domu tylko spospbu odzywania bo wlansnie to nazywa sie dietą
to fajni fachowcy skoro za kazdym razem poradza odzywki bo bez nich ani rusz unsure.gif
Rivaldinho
Odżywki sprawdzają się bardzo dobrze i myśle że każdy kto trenuje powinien coś takiego zakupić i stosować.Są tworzone na chemicznych schematach i dlatego powinny je tylko stosować kulturysci w wieku 18,19 i więcej, młodszym na zdrowie to nie wyjdzie.Więc podsumowując, odżywki są dla ludzi którzy traktują sprawę poważnie i są przygotowani fizycznie do rozpoczęcia treningu na siłownii, aczkolwiek nie muszą się okazać szkodliwe dla każdego który nie ma do tego predyspozycji.Moim zdaniem diety są dla kobiet i gości któzy z kulturystyki mają kase, tzn. uprawiają to zawodowo,mają sponsora itp. - zupełnie przeciwnie widzi mi się zwykły chłopak w wieku około 20 lat który chce dobrze wyglądać, 5 posiłków dziennie to zupełnie inny świat, ja np. nie mam na to czasu.A zresztą wydaje mi się że we wcześniejszych postach pisałem o tym co teraz mad.gif .
StraY
QUOTE(Rivaldinho @ Jan 18 2007, 21:11:34) [snapback]114369[/snapback]

Moim zdaniem diety są dla kobiet i gości któzy z kulturystyki mają kase, tzn. uprawiają to zawodowo,mają sponsora itp.

uuu ;p fatalne masz zdanie w tej sprawie tongue.gif prawde mowiac lepiej odpuscic trening niz posilek. zreszta dieta to tylko tak sie nazywa, ty masz teraz tez jakas diete bo to jest nic innego jak sposob odzywiania wink.gif dieta KAZDEGO kto chodzi na silownie powinna byc ograniczona ze slodyczy, smazonego, itd. A czas na pewno znajdziesz na gotowanie ( ty, albo mama tongue.gif ). rano platki (3min roboty)potem chleb (6min) potem jakis ryz z kurczakiem np. (30min) jakas kasza, czy makaron (30min) i kolacja znowu chleb (6min) i spokojnie masz czasu jeszcze duzo wink.gif
Teofilowiak1908
QUOTE(StraY @ Jan 19 2007, 08:32:20) [snapback]114430[/snapback]

uuu ;p fatalne masz zdanie w tej sprawie tongue.gif prawde mowiac lepiej odpuscic trening niz posilek. zreszta dieta to tylko tak sie nazywa, ty masz teraz tez jakas diete bo to jest nic innego jak sposob odzywiania wink.gif dieta KAZDEGO kto chodzi na silownie powinna byc ograniczona ze slodyczy, smazonego, itd. A czas na pewno znajdziesz na gotowanie ( ty, albo mama tongue.gif ). rano platki (3min roboty)potem chleb (6min) potem jakis ryz z kurczakiem np. (30min) jakas kasza, czy makaron (30min) i kolacja znowu chleb (6min) i spokojnie masz czasu jeszcze duzo wink.gif

jak chleb to tylko ciemny
patryk90
Witam, wróciłem do ekspertów tongue.gif tongue.gif tongue.gif Poradzono mi takie coś: trening siłowy i aerobowy, jakiś trening FBW no i coś tam napisał o diecie zbilansowanej. Apropo pierwszego, mógłbym tak robić że w wt/czw/sob trenin siłowy a w pon/śr/pt aeroby(rowerek, brzuszki, bieganie),co???? Ten trening FBW(trochę o nim czytałem ale za dużo nie wiem, może Wy się z nim spotkaliście), jak coś będziecie wiedzieć to piszcie, pozdrawiam, z góry dzięki wink.gif
StraY
fbw to nic innego jak full body workout. widze, ze jestes na etapie ukladania planu... tutaj nie ryzykuj tongue.gif my jestesmy od grania w pro evo wink.gif znowu polece ci: dyskutuj na sfd.pl oni pomoga najszybciej i najlepiej ;]
patryk90
QUOTE(StraY @ Jan 19 2007, 22:52:49) [snapback]114730[/snapback]

fbw to nic innego jak full body workout. widze, ze jestes na etapie ukladania planu... tutaj nie ryzykuj tongue.gif my jestesmy od grania w pro evo wink.gif znowu polece ci: dyskutuj na sfd.pl oni pomoga najszybciej i najlepiej ;]

ok dzięki, ale wiesz jak to mówią:''kto pyta nie błądzi" Popytam jeszcze tam ale jakby Wam się przypomniało co nieco z takimi rzeczami jak podałem wyżej to napiszcie wink.gif Pozdrawiam
Teofilowiak1908
cwicze fbw na zmiane z hst
jak dla mnie trening bardzo dobry o tyle lepszy od splitu ze nie katujesz jedenej czy 2 partii miesni raz na tydzien a robsiz systematycznie i z odpowiednia intensywnascia wsyzstkie partie 3 razy w tyg
plan fbw wzialem prosto z sfd biggrin.gif z priorytetem na klatke i nie narzekam
trening tak jak napisales bedize dobrze (wt czw sob silowy pon sr pt aeroby)
jesli chcesz mozesz tez sprobowac hst ale to bardziej trening na mase wiec zostaw go na ten okres kiedy bedziesz chial sie zmasowac smile.gif
patryk90
QUOTE(Teofilowiak1908 @ Jan 20 2007, 17:23:09) [snapback]114897[/snapback]

cwicze fbw...

A mógłbyś mi opisać o co chodzi z tym FBW bo nie wiem o co za bardzo w tym chodzi unsure.gif unsure.gif unsure.gif Bo chcę robić w pon/śr/pt FBW a w wt/czw/sob aeroby i HIIT(bieganie) Pozdrawiam, z góry dzięki za odpowiedz wink.gif
Teofilowiak1908
FBW to tak jakby podzielony split rozlozony na 3 dni w tyg
np w treningu dzielonym robisz na klatke 12 serii a fbw te 12 serii rozladasz na 3 treningi w tygodniu
czyli robisz np 4 serie w pon 4 serie w srode i 4 serie w pt
mozesz sobei dobrac cwiczenia jakie ci odpowiadaja np wyciskanie na plasko, skos ,rozpietki no wszystko co na klatke
i tak z kazda partia miesni
trening naprawde dobry
tutaj mozesz o tym treningu poczytac i zobaczyc przykladowe plany treningu
http://www.sfd.pl/FULL_BODY_WORKOUT-_cieka...se-t267836.html
patryk90
QUOTE(Teofilowiak1908 @ Jan 20 2007, 18:11:40) [snapback]114908[/snapback]

FBW to tak jakby podzielony split rozlozony na 3 dni w tyg
np w treningu dzielonym robisz na klatke 12 serii a fbw te 12 serii rozladasz na 3 treningi w tygodniu
czyli robisz np 4 serie w pon 4 serie w srode i 4 serie w pt
mozesz sobei dobrac cwiczenia jakie ci odpowiadaja np wyciskanie na plasko, skos ,rozpietki no wszystko co na klatke
i tak z kazda partia miesni
trening naprawde dobry
tutaj mozesz o tym treningu poczytac i zobaczyc przykladowe plany treningu
http://www.sfd.pl/FULL_BODY_WORKOUT-_cieka...se-t267836.html

Przeczytałem to co mi podałeś(dzięki wink.gif )ale nie wiem jeszcze jak to robić, wiem że np. w I tygodniu klata w pon/śr/pt a chodzi mi czy w II tygodniu też klata czymogę już jechać np. biceps??????? Pozdrawiam
Teofilowiak1908
zupelnie nie zrozumiales
na 1 treningu czyli np w poniedzialek robsiz wszystko
biceps triceps klatke nogi plecy barki na kazdym treningu robisz wszystko tylko cwiczenia dobierasz zroznicowane ale tak zeby w lacznym 3 dniowym treningu wychodzilo po tyle serii na dana partie ile jest przewidziane w splice
na duze partie miesni 12 serii na mniejsze 9
rozumiesz ? zobacz zreszta tam te plany to bedziesz juz wiedzial
tutaj lepiej widac
http://f.sfd.pl/sb.asp?p=1/images2006/20060527190717.jpg
trening z priorytetem na plecy
patryk90
QUOTE(Teofilowiak1908 @ Jan 20 2007, 18:52:18) [snapback]114920[/snapback]

tutaj lepiej widać
http://f.sfd.pl/sb.asp?p=1/images2006/20060527190717.jpg
trening z priorytetem na plecy

Nie chce mi się otworzyć ta strona(jakiś znak zapytania pojawia się w lewym górnym rogu)ale to co, już kojarze wink.gif , wielkie dzięki, pozdrawiam
P.S.tylko nie za bardzo rozumiem o co chodzi z tym priorytetem blink.gif
Teofilowiak1908
priorytet to nic innego jak ustalenie wyzszosci jednej partii miesni nad innymi
cwiczac 1 np plecy nadajesz im priorytet: robiac je na poczatku masz najwiecej sily mozesz je lepiej i mocniej trenowac niz inne partie
to tak ogolnie
patryk90
QUOTE(Teofilowiak1908 @ Jan 20 2007, 21:33:46) [snapback]114984[/snapback]

priorytet to nic innego jak ustalenie wyzszosci jednej partii miesni nad innymi
cwiczac 1 np plecy nadajesz im priorytet: robiac je na poczatku masz najwiecej sily mozesz je lepiej i mocniej trenowac niz inne partie
to tak ogolnie

Ok dzięki, biorę się za rozpiskęsmile.gif Pozdrawiam
BiG
Mam pytanie: Od ilu lat można uczęszczać na "gym" ?
laugh.gif
Rivaldinho
QUOTE(B.I.G @ Jan 29 2007, 21:36:18) [snapback]117721[/snapback]

Mam pytanie: Od ilu lat można uczęszczać na "gym" ?
laugh.gif

Poczytaj temat, zwróć uwagę na moje ostatnie kilka postów w tym temacie.Znajdziesz tam kilka wskazówek smile.gif) i odpowiedz na twoje pytanie.
BiG
Dobra już wiem biggrin.gif
W wieku 15 lat nie ma sensu się zapisywać na siłke.. za 2 lata ide na bank...
Teraz dieta i regularne treningi..
Więc jaki mam je wykonywac w domu? Mam Expander, ciężarki 4 i 5 kg.. potrzebne mi eszcze coś ?
Podajcie jakies cwiczenia z użyciem tych własnie przedmiotów..
Z góry dzięki tongue.gif
Cya

Edit:
Możecie podać przykładową diete?
Rivaldinho
QUOTE(B.I.G @ Feb 1 2007, 19:23:59) [snapback]118557[/snapback]

Więc jaki mam je wykonywac w domu? Mam Expander, ciężarki 4 i 5 kg.. potrzebne mi eszcze coś ?
Z góry dzięki tongue.gif
Cya

Edit:

1.Pompeczki, biegaj sobie czasem - jogging extra sprawa.
2.Dawałem link w którymś ze wcześniejszych postów, hiperłącze o nazwie "trening domatora".
3.Płatki owsiane, jajecznica, ryż, makarony, jogurty, serki wiejskie.Dokładniejszą dietę to juz tylko spece układają, ale w Polsce i wieku 15 lat ciężko diete utrzymać tongue.gif Ja mam 19 i nie daje rady tongue.gif Mówią że najlepiej jest jeść 5 posiłków dziennie, ale na to nie ma czasu...
Kombinuj, pozdro.
Nowin33
Panowie kto chce przytyc i złapac siły niech kupi sobie nitrobolon zajebista odżywka!Po 2tygodniach przytyłem 5kg a w łapie poszły mi 3cm!siła 10kg do przodu,naprawde polecam wypas...pozdro
patryk90
Cytat(B.I.G @ Feb 1 2007, 18:23:59) [snapback]118557[/snapback]
Z góry dzięki tongue.gif
Cya

Edit:

Ja bym Ci radził pompki na misce(najlepsze na klatę-->wypycha ją do przodu) inne dobre ćwiczenia to tak, jak napisał rivaldinho--->poszukaj tu trening domatora
P.S. jakbyś miał jeszcze jakieś pytania to pisz, chętnie pomogęwink.gif Pozdrawiam
P.S.2 a najlepsze na siłę to nie żaden nitrobolon ani cuś tylko jabłczan kreatyny, horse power lub cell pump:)
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.