Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Walczu (Cracovia download)
board.issonline.pl > Edit Mode: Pro Evolution Soccer 6 > Other Edit
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18
B@rt
No wiem, ale się najarałem na ten stadionik smile.gif A z banerami LE by się też przydało, ale niech najpierw Walczu wyda ze zwykłymi Pepsi Arena smile.gif
E 9
Wygląda kapitalnie, pozostaje czekać... smile.gif

Jako jednak klasyczny "edyto-majster" prosiłbym Cię o jedno, jest możliwość wydania wersji ze standardową murawą i murawą HD? Miałbym trochę zabawy z polskimi arenami przed emeryturą...

btw. nie zapomnij o belkach w bramkach! biggrin.gif
walczu
Strasznie jasne mi schody wyszły. Macie tutaj jeszcze jednego screena z innego ujęcia, żeby oblukać, że jest ok.

M4TT
jak dla mnie supr.

jeszcze te nadmuchiwane cos tongue.gif. rewelka
AdamSzmulki
Jak chcesz mogę wrzucić dobrze wycięte flagi które wiszą na górze Żylety na każdym meczu, myślę że z flagami stadion będzie miał lepszy smaczek wink.gif
walczu
Możesz zarzucić, najlepiej na jakiś serwer. Flagi na pewno powieszę, ale pewnie je zrobię graficznie, może Daro coś pomoże, żeby szybciej szło, ale przynajmniej wzór będzie.
B@rt
No to nadmuchiwane coś wymiata, jak zrobisz w ten sposób wszystkie stadiony, które planujesz wydać to będę musiał nowy dysk dokupić biggrin.gif
AdamSzmulki
Co do kolejności to jak coś to pytaj jak się nie orientujesz http://www.multiupload.com/5AWEYFP9LA to jest sama góra
mcraczek
Cóż za spektakularny powrót smile.gif Walczu nie odchodź już nigdy więcej smile.gif Czekamy na stadiony.
Tolox11
Fajnie stadion, wspaniale detale, hope will be flags for home and away teams. And really take the time you need and enjoy editing smile.gif czekamy na stadion
Daro.
Te nadmuchane patyczki są rewelacyjne. biggrin.gif No nic dodać, nic ująć. ; )
Walczu, jak chcesz żebym Ci pomógł przy flagach to standard GG. ; )
Kamiloxx
Jak coś, to do mnie też możesz pisać w sprawie flag. wink.gif A stadionik świetny.
walczu
Co do flag to na pewno się będę odzywać.
lukasz44
Jesteś kozakiem biggrin.gif

Zapowiada się naprawdę rewelacyjny stadion smile.gif
T-Mac
dziadosko bo skorza nie jest blondi ;/

JustMe1987
Super sprawa. Widze niemieckie podejscie do sprawy tongue.gif
B@rt
Oooo Panie Walczu będzie pięknie... smile.gif Kiedy trwają prace nad PES 6.5 patch, Walczu robi stadiony T-Mac twarze a Goofy stroje wydaje mi się, że powoli odradza się polska scena edycji PESa 6. Czekam z niecierpliwością na DL
T-Mac
a jak walczu z oswietleniem tez przypomniales sobie co i jak ?
bo mi to wsio wylecialo z glowki smile.gif
walczu
Jakis tutorial widziałem w necie do świateł, także tutaj nie powinno być problemu. Z flagami raczej też nie będzie. Zobaczymy jak z kibicami, ale z tego co widzę to w ogóle niektórzy stadiummakerzy dodają swoich kibiców bezpośrednio w programach do edycji 3d. Zaletą takiego rozwiązania jest jakość tekstur kibiców. Wadą - nie ruszają się oraz kibice będą mieli cały czas te same kolory, niezależnie do drużyn. Dla domowej (np Legii) można oczywiście zrobić białe.
walczu
Stadion powoli nabiera kształtów w grze. To co teraz jest takie oczojebne niebieskie, w przyszłości będzie prawie przeźroczyste, także nie zrażać się. tongue.gif
E 9
Wygląda kusząco... Tempo widzę narzuciłeś nie małe.

btw. Poproszę po raz drugi, bo wtedy nie zripostowałeś, jest możliwość żebyś udostępnił przy premierze wersję ze standardową murawką i dodanymi belami w bramkach? rolleyes.gif
walczu
Tempo duże nie jest. 90% stadionu miałem gotowe. Najwięcej roboty to odwracanie widoczności meshy, bo w fifie to wygląda nieco inaczej.

Postaram się to ogarnąć. Na razie jest standardowa murawa wrzucona, z HD też nie ma problemów, bo wcześniej HD wrzucałem. Powiedz mi tylko jakie belki, bo ja coś nieobeznany jestem? biggrin.gif
AdamSzmulki
Super! mam nadzieje że uda się dobrze zaimportować normalnych kibiców rolleyes.gif , powodzenia.
Daro.
Zachęcająco. ; ) Te nadmuchane ludziki za bramką są fantastyczne. biggrin.gif
gapa
szykuje sie stadion na ktorym bede rozgrywal swoje mecze
GooFy
O Stary! Ale miazga! Rób spokojnie, bez pośpiechu. Z cierpliwością poczekamy na to cudo.
B@rt
No no cały czas do przodu biggrin.gif Można prosić o jakiegoś screena z dachem? I jeszcze pytanie czy kibice "nieruchomi biggrin.gif" jeśli w ogóle będą to będą 3d?
walczu
Kibiców 3d nie planuję wrzucić, ponieważ jest to zbyt dużo roboty, przede wszystkim z konwertowaniem. Jedna część stadionu może zajmować ok 8000 poligonów. Sam dach muszę rozrzucać na 3-4 części, to co by było z kibicami. Chyba wrzucę standardowych kibiców z gry. Niech mi ktoś powie, czy wyszło może jakieś lepsze oteksturowanie kibiców?

Trzymajcie dach. Jest jeszcze nie skończony. Nie ma wszystkich kratownic i przeźroczystości. Krzesełka na chwilę musieliśmy wyłączyć.
walczu
Jesteśmy na dobrej drodze z konwersja stadionu. Model jest praktycznie gotowy, teraz tylko usuwamy błędy. Jak widać, nie ma tutaj kratownicy dachu, ale to kwestia czasu kiedy ją wrzucimy. Mamy lekki problem z przeźroczystością szyb, ale to raczej nie będzie problem, żeby to naprawić. Jeszcze jakieś pierdoły pozostawały, np popsuły się ławki rezerwowych.

Daro.
Nie no... fajny jest. ; ) Te oświetlenie takie trochę dziwne, ale nie wiem... może tak ma być.

Że Ci się nie nudzi w nocy robić stadiony... biggrin.gif
gapa
no naprawde super stadion sie szykuje
B@rt
Łoooł smile.gif Super stadion się szykuje biggrin.gif
lukasz44
Dobra robota. Ale też mam pytanie jak Daro co do oświetlenia- tak ma być ? Bo wyglada to jakoś dziwnie

walczu
Nie wiem właśnie jak to zrobić. Na zdjęciach, jak jest kompletnie ciemno, to oświetlenie właśnie tak wygląda, ale może faktycznie je zrobić trochę słabsze. Piszcie, co zmienić, po to to zamieszczam przecież. smile.gif
T-Mac
dla mnie bomba
Orange_91
Stadion prezentuj się naprawdę świetnie. Dobra robota. smile.gif
AdamSzmulki
a jak się prezentuje narożnik ze skyboxem?
Tolox11
wspanialy zdjeci !!! dobra robota, bardzo dobre detale wink.gif
WKS
Najs biggrin.gif Oby tak dalej ! Świetnie jest .
GooFy
Jest super, ale dla mnie wszystko wygląda tak jakoś "plastikowo". Wiem, czepiam się, może zrobić trochę ciemniej ? No nie wiem. W każdym razie nawet teraz jest super i czekam na to cudo.
walczu
Goofy, to już niestety brak umiejętności z mojej strony, tego nie poprawię. sad.gif Powiem tylko, że w dzień wyglądają kolory stadionu fajniej. Zamieściłem screeny z nocy, żebyście mi coś podpowiedzieli z tym światłem...
M4TT
no swiatlo za jasne, ale ogolnie super stadion.
(L)ukash
Jak idą postępy w Pepsi Arenie? smile.gif
walczu
Już jestem na ostatniej prostej. Ponieważ na stadion mogę poświęcić ok. 2 wieczorów tygodniowo, myślę, że na wydanie trzeba będzie jeszcze poczekać albo do tego weekendu albo do następnego. smile.gif

Właściwie to pozostało mi już tylko naprawienie kilku drobnych błędów. Np na screenie za szybami nie widać kibiców...
E 9
Dwie sprawy, kibice wyglądają bardzo ładnie... dawałeś ich na model, czy standardowo wrzucałeś jak kiedyś? wink.gif

Druga sprawa, belki o których miałem napisać. Są to... belki, które leżą na ziemi i są do nich przymocowane siatki (chodzi o to, żeby siatki nie były przymocowane w grze do gleby, bo tak to bywało w latach 90.

pzdR... wink.gif
walczu
1. Problem z kibicami za szybami rozwiązany. Podziękowania dla Maxey'a!
2. Już wiem o co chodzi z tymi belkami. Faktycznie na Legii też takie są, więc postaram się je odwzorować. Dzięki za info.
3. Dalej coś trzeba pokombinować z tym światłem. Fajne jest na Stade de france i chciałbym właśnie taki efekt osiągnąć.
4. Przy okazji screen z kibicami z mniej fanatycznych sektorów. biggrin.gif
T-Mac
cacy wyglada smile.gif
czekam na dl
Daro.
No ale bądźmy szczerzy... te światło, które jest teraz wygląda o niebo lepiej od poprzedniej wersji. Ci kibice podczas gry chyba nie będą się ruszać, prawda?
Na koniec mam jedno pytanie... Czemu do cholery jasnej Twój temat nie jest przyczepiony? biggrin.gif biggrin.gif Niech ktoś go przyczepi do tych "ważnych tematów". biggrin.gif
Orange_91
CYTAT(Daro. @ Sep 12 2011, 14:33) *
Czemu do cholery jasnej Twój temat nie jest przyczepiony? biggrin.gif biggrin.gif Niech ktoś go przyczepi do tych "ważnych tematów". biggrin.gif

Wedle życzenia, przypinam. tongue.gif
B@rt
Uuuu super... smile.gif a z tym efektem jak na Stade de france to w swoich editach robił tak maxamor (np. White Hart Lane) i on to robił, że rozjaśniał texturki i jeszcze Alegor, ale on to zrobiła jakoś "zajebiściej".
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.